Ti engednétek így a gyereket láthatásra az apjához?
Kérdező (#10) de a kérdésedben totál el vagy tévedve, már bocs... mint többen rávilágítottak a kapcsolattartás biztosítása az nem jogod, hanem kötelességed, amiben semmiféle döntési jogod nincs. (Viszont végső esetben lecsukhatnak, ha akadályozod, pont ahogy az apát is végső esetben, ha nem fizeti a megítélt tartásdíjat... neki az a kötelessége, neked meg ez, egyikőtök se kereshet kifogásokat)
A másik, hogy nem tudom, hogyan képzelted azt, hogy bárkinek is - akár az ex férjednek - kötelessége lenne veled megbeszélni a házasságát? Neked a saját házasságodhoz van közöd, és senki máséhoz... pont, ahogy te se lennél köteles megbeszélni az ex férjeddel, ha új házasságot kötsz, pedig neki több oka lenne rá - lássuk be - mert a te majdani új pároddal ebben a felállásban több időt töltene a gyerek, mint az ő új párjával, tehát sokkal inkább befolyásolhatja a gyerek fejlődését.
Persze emberileg ettől még egy érthető igény a tied, KÉRD meg az exed, hogy SZERETNÉD megismerni az új feleségét, mutasson be titeket egymásnak, ennek ez a módja.
Szerintem téged az bosszant hogy újra van valakije. Már a kérdésedből is érezhető: "azt a nőt",nem pedig,az új párját vagy új feleségét.
Ő tovább lépett,próbálj meg te is,mert ő így is boldog,neked lesz rosszabb,ha itt leragadsz.
Elvált anyaként mondom, hogy hisztérika vagy és lehet, hogy pont ezért tart is távol az új asszonykától.
Előttem már mindent leírtak: köteles vagy elengedni az apjával a láthatásra a gyereket és nem szólhatsz bele, hogy nagybácsikkal, új feleséggel, apu szomszédjával találkozik. Egészen addig amíg nem merül fel, hogy a gyereket veszélyeztetik, addig nem tehetsz semmit. Bemutatási kötelezettsége pedig nincs, ezzel kapcsolatosan semmi kötelessége.
Felfordul a gyomrom a hozzád hasonló kontrollmániás kis hisztérikáktól, Kérdező.
Szültél egy gyereket, és azt hitted, hogy ezzel a világon egyedülálló hőstettet hajtottál végre, és ez feljogosít arra, hogy életed hátralévő részében a gyerek apjának életéről dönthess.
Hát nagyot tévedtél.
Semmi közöd az exed életéhez, nincs jogod beledumálni.
Mi az, hogy "kötelessége" veled megbeszélni, hogy házasodik-e és hogy kit vesz el?! Hát mégis mit képzelsz te magadról?!
Vagy esetleg nem bízol az ítélőképességében? Ha így van, akkor mi a búbánatnak szültél neki gyereket? Ja tudom: azért, mert akkor még azt hitted, hogy ezzel örökre az irányításod alá vonhatod szerencsétlent és uralkodhatsz felette.
Hát nem.
Remélem, szegény exed másodszorra okosabban választott feleséget magának, mint először.
T emeg nagyon gyorsan kapjál az agyadhoz, és szálljál lea fellegekből, mert van egy hírem neked: a világ nem körülötted, és nem a gyereked körül forog, ezt időszerű lenne már felismerni végre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!