Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom nagymamája és nagynénje...

Párom nagymamája és nagynénje ma közölték, hogy milyen szép "formás" lettem mostanság, az arcom is ki van gömbölyödve, meg hogy híztam-e.165 cm vagyok és 45 kiló. Hogy kellett volna reagálnom?

Figyelt kérdés

4 éve nem híztam egy kilót sem, nem tudom, mire fel mondták ezt. Nagyon keveset eszem, általában csak zöldség-gyümölcsöt meg sovány tejterméket. Félek az elhízástól. A párom ezt nagyon jól tudja, és mindig biztat, hogy egyek rendese, meg hogy jó lenne, ha picit híznék, neki nem egy csontkollekció kell, stb... rájuk is szólt, hogy ne mondjanak nekem ilyet, mert akkor a napi 3 levél salátám se fogom megenni. Erre mondták neki kórusban, hogy "ne beszéljen hülyeséget", mert hogy náluk is mindig eszem... ja, szoktam egy kanál üres zöldséglevest enni.

A kocsiban hazafelé jövet elsírtam magam, a párom teljesen ki van akadva, vissza akart menni hogy letolja őket, de lebeszéltem róla. Most teljesen el van keseredve, csinált nekem gyümölcssalit,, hogy valamit egyek, de így nem bírok, csak arra tudok gondolni, hogy kövér vagyok.

Mit kellett volna mondanom? Nem szóltam rá nagyon semmit, csak mosolyogtam kínomban...

Köszönöm a válaszokat!

2015. jan. 11. 20:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de a párod is érdekes, hogy le akarja tolni a családját, holott a probléma Veled van. Én a helyébe már elvittelek volna dokihoz. Annak semmi értelme, ha jogtalanul letolja a családját. Ők is csak jót akarnak.

Nyilván Te is tudod valahol a racionális éneddel, hogy nem vagy kövér, persze értem én azt is, hogy ezt most nem lehet neked megmagyarázni és nem hiszed el, mert kényszeresen félsz az elhízástól. Nem is akarom ezt most bizonygatni...

Ha ez megnyugtat én 164 centi vagyok és 60 kiló. Egyáltalán nem vagyok kövér. Igyekszem sokat sportolni és egészségesen táplálkozni.

Lehet neked sem ártana, ha valami hobbival, testmozgással elterelnéd a figyelmedet erről a kényszerképzetről. Tölts sok időt a friss levegőn, mozogj, foglald el magad és keress fel egy jó szakembert. A hangsúly itt JÓ-n van, mert sajnos nem minden doki úgy áll hozzá a dologhoz, ahogy kéne.

2015. jan. 12. 09:14
 22/26 anonim ***** válasza:
35%

Kezeltethetnéd az anorexiádat, mert meghalsz.

Amúgy miért játszol szegény sráccal, miért nem hagyod ott, hogy találhasson egy EGÉSZSÉGES nőt, aki pl. gyereket is tud majd neki szülni?

Na, mindegy, remélem, mielőbb rájön, hogy beteg emberrel kb. nem lehet együtt élni, vagy elrángat pszichiáterhez.

2015. jan. 12. 11:48
 23/26 anonim ***** válasza:

Ja:

- amíg nem menstruálsz, nem lesz gyereked

- ehhoz, hogy megjöjjön, enned kell

- és ahhoz, hogy egy babát is ki tudj hordani, felmenni 50-53-ra minimum - és képzeld, még úgysem leszel kövér

Amúgy: én hasonló (168/45), de rájöttem, hogy muszáj híznom, és meggyógyulnom, magam miatt is. És 55 kilósan sem lennék kövér, sőt, a barátom egyenesen imádná.

Két hét meg lószr, évekig kell kezelésre járnod, hogy meggyógyulj.

2015. jan. 12. 11:52
 24/26 anonim ***** válasza:
88%
Szia! Nagyon gyorsan tudatosits önmagadban, hogy nagy baj van, mert tönkrevágod az életed. Jól irták a többiek, nem hogy gyereked nem lehet, de még teherbe se fogsz esni. Károsodhatnak a szerveid, az érrendszered, mindened! Hogy akarsz igy babát? A terhesség, mint állapot még egy EGÉSZSÉGES szervezetet is nagyon megterhel, számos változás megy végbe a szervezetben (pl. érrendszeri) nem hogy egy beteget. Növelni kell a fehérje, vas, folsav, magnézium bevitelt, mindent, amiben még te is hiányt szenvedsz, nemhogy a magzat. Én 155 cm vagyok és 48-50 kiló, mikor hogy. A párom imádja az alakom, van a fenekemen mit fogni,de még nem dagi, van formája a testemnek, lábaimon van izom,zsir, nem csak a csont kopog, az arcom sem beesett, hanem kerek. És még a rokonaim igy is sokszor mondják, hogy kilátszik a csipő lapátom meg a bordáim is, vékony a lábam, miért nem eszek többet? Keress fel egy szakembert, nem szégyen az, mert igy rámegy az egészséged és az álmod is (gyerekvállalás). Szoritok!
2015. jan. 12. 12:41
 25/26 anonim ***** válasza:
80%
Csajszi, érzed te és tudod hogy nincs rendben valami veled ahogy az írásodból kiveszem. Miért nem teszel ellene, mért kell így gondolkozni? Csakis tőled függ hogy alakítod az életed, ami jelenleg nem jó irányba fut.Változtass rajta, később büszke lehetsz magadra, és jobb életet élhetsz mert ugye azt akarod?
2015. jan. 16. 20:32
 26/26 anonim ***** válasza:
60%
Hogy alakult azóta?
2017. máj. 5. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!