Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Párom nagymamája és nagynénje...

Párom nagymamája és nagynénje ma közölték, hogy milyen szép "formás" lettem mostanság, az arcom is ki van gömbölyödve, meg hogy híztam-e.165 cm vagyok és 45 kiló. Hogy kellett volna reagálnom?

Figyelt kérdés

4 éve nem híztam egy kilót sem, nem tudom, mire fel mondták ezt. Nagyon keveset eszem, általában csak zöldség-gyümölcsöt meg sovány tejterméket. Félek az elhízástól. A párom ezt nagyon jól tudja, és mindig biztat, hogy egyek rendese, meg hogy jó lenne, ha picit híznék, neki nem egy csontkollekció kell, stb... rájuk is szólt, hogy ne mondjanak nekem ilyet, mert akkor a napi 3 levél salátám se fogom megenni. Erre mondták neki kórusban, hogy "ne beszéljen hülyeséget", mert hogy náluk is mindig eszem... ja, szoktam egy kanál üres zöldséglevest enni.

A kocsiban hazafelé jövet elsírtam magam, a párom teljesen ki van akadva, vissza akart menni hogy letolja őket, de lebeszéltem róla. Most teljesen el van keseredve, csinált nekem gyümölcssalit,, hogy valamit egyek, de így nem bírok, csak arra tudok gondolni, hogy kövér vagyok.

Mit kellett volna mondanom? Nem szóltam rá nagyon semmit, csak mosolyogtam kínomban...

Köszönöm a válaszokat!

2015. jan. 11. 20:02
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
96%

Te beteg vagy, komolyan.

Én 167/8 cm vagyok, és 47 kilósan leállt a menstruációm. Most visszahíztam 51-re, de még mindig nincsen, immár két éve. Szerinted ez normális??

Hát képzeld: se nekem, se neked nincs rendben ez így!

És a rokonaid semmi bántó dolgot nem mondtak, valószínűleg segíteni akarnak!

2015. jan. 11. 20:24
 12/26 A kérdező kommentje:

Nyilván nem kamuból írtam ki. Voltam már pszichiátrián mikor 17 voltam (4 éve), 2 hetet a Vadaskertben, nem használt semmit, őszintén szólva. Egyébként általában nem szoktam magam kövérnek érezni, éppen ezért ez most nagyon rosszul esett, nem éreztem jogosnak.

Párom szerint is ezt dicséretnek szánták, meg hogy az ő idejükben ha valaki nagyobb darab volt, az a jólétet jelentette, és az volt a szép, stb... meg hogy nem úgy értették, meg akartak rosszat, higgyem el. Ami mind oké, nem haragszom rájuk, csak most borzasztóan érzem magam.

2015. jan. 11. 20:25
 13/26 A kérdező kommentje:

*meg NEM akartak rosszat, bocsánat

Egyébként aggaszt, hogy nem menstruálnék rendesen tabi nélkül, mert szeretnék gyerekeket. Talán ha babám lesz, akkor ráveszem magam, hogy egyek normálisan, mégha nem is magamért.

2015. jan. 11. 20:28
 14/26 anonim ***** válasza:
96%
De így teherbe se tudsz esni, és egy gyereket se kihordani.
2015. jan. 11. 20:35
 15/26 anonim ***** válasza:
92%
Neked legalább 50-55 kilónak kellene lenned :( Én is olyan 167 cm vagyok, hozzá 56 kiló. Ennyi kell... Tényleg keress fel egy szakembert, a saját érdekedben. Miért veszed ennyire zokon ha azt mondják neked hogy híztál? (még ha közben nem is)na, itt van a bibi....
2015. jan. 11. 20:37
 16/26 anonim ***** válasza:
97%

"Párom szerint is ezt dicséretnek szánták, meg hogy az ő idejükben ha valaki nagyobb darab volt, az a jólétet jelentette,"

Nem! Nem!

Azt próbálják sugallni, hogy legyél egészséges! Normális testsúllyal. Mert a beteges soványság nem egészséges. Előbb-utóbb bele is halhatsz. Bocs, ha durva vagyok, de ez az igazság.

2015. jan. 11. 20:50
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekről nyugodtan letehetsz. Ha képes is lennél teherbe esni, nem valószínű, hogy kihordanál és megszülnél egy egészséges babát.
2015. jan. 11. 20:59
 18/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, higgyétek el, hogy sokat jelentnek nekem, megpróbálom így felfogni a dolgot és kicsit másképp látni :) ment a zöld kezecske mindenkinek
2015. jan. 11. 21:01
 19/26 anonim ***** válasza:
81%

Az ember szervezete jelez, ha valami nem megfelelő. A súlyod a magasságodhoz képest nem lenne kórosan alacsony számok alapján de ha nincs ciklusod, akkor azzal azt jelzi a szervezeted, hogy gond van. Szerintem próbálj meg valami olyat sportolni, amitől jön fel pár kiló izom, úgy nem fogod magadat ,,kövérnek" látni, hiszen szép izmos leszel és az a kis súlytöbblet hátha visszaállítja a normális testműködést. Nem mellesleg a sport boldogsághormonokat termel. Egy jó pszichológust is meglátogatnék a helyedben, mert ha ezen fogsz aggódni akkor az tönkreteszi a mindennapjaidat.

(Én 40 kg vagyok a 160 centim mellé de nekem van normális ciklusom, mindig is van, mióta megjött.)

2015. jan. 11. 22:53
 20/26 Bence_ ***** válasza:

Igen régebben a jó lét jele volt ha valakin volt "felesleg". Ebböl látszott, hogy tud enni, pihenni.

Mi jut eszedbe arról ha pl fel szedsz 2kg?

2015. jan. 12. 07:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!