Egy mai huszonévestől mikor "várható el", hogy elköltözzön otthonról?
20 éves egyetemista vagyok. Önköltséges képzésre járok levelezőn. Mellette teljes munkaidőben dolgozom.
A fizetésem önmagában elég lenne albérletre, ha nem önköltséges képzésre, hanem államira támogatottra járnék. De így ugye a tandíjra kell elraknom.
Így még rendben van, hogy otthon lakom? Engem zavar. Ez jogosan bosszant?
21 évesen lett meg a szakmám, 1 éve dolgozom, most 22 vagyok.
1 hónapja költöztem el.
A szüleim nehezen engedtek el, de azt elvárták mindvégig, hogy adjak haza a fizetésemből. Nem ezért költöztem el amúgy, hanem mert több mint 2 éves kapcsolatom van és összeköltöztünk. Jobb így.
22L
Mi kulfoldon lakunk
Itt az a szokas ha a gyerek elkezdi a foiskolat egyetemet akkor batyuzik kollegiumban vagyis itt un diakhazakban ahol sok sok egyszemlyes szoba eszmeletlen mocskos kozos furdo es konyhaban lakik 10-15 diak.
Ilyen hazak a varos egyetemi reszeben vannak.
A diakok kapnak az allamtol kolcsont(sikeres tanulmany eseten nem kell visszafizetni a tandij 2x osszege havi szintre elosztva de csoron lehet belole elniEzen kivul mind dolgozik hetvegen discoban vagy boltban stb.igy fizetik a diakhazat es a tandijat
Az en gyerekeim mikor elkezdtek tanulmanyaikat kozossen kivettek egy garzont ez igy olcsobb volt az egyik 18 a masik 20 eves volt es mindketten mast iranyba tanultak.
Oszinten csak a mososat hordtak haza es jottek hetvegen enni mert epp tanultak a kicsit beosztani nem mindig ment.
Amíg tanulsz,addig normális. (Persze ha még 30évesen is egyetemista vagy,akkor nem feltétlenül)
Én 18évesen elcuccoltam otthonról (5éve), ettől függetlenül a szüleim a mai napig segítenek anyagilag. A teljes függetlenedés nem tudom mikorra várható...:")
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!