Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy mai huszonévestől mikor...

Egy mai huszonévestől mikor "várható el", hogy elköltözzön otthonról?

Figyelt kérdés

20 éves egyetemista vagyok. Önköltséges képzésre járok levelezőn. Mellette teljes munkaidőben dolgozom.

A fizetésem önmagában elég lenne albérletre, ha nem önköltséges képzésre, hanem államira támogatottra járnék. De így ugye a tandíjra kell elraknom.

Így még rendben van, hogy otthon lakom? Engem zavar. Ez jogosan bosszant?

2015. jan. 11. 19:20
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
69%

21 évesen lett meg a szakmám, 1 éve dolgozom, most 22 vagyok.

1 hónapja költöztem el.

A szüleim nehezen engedtek el, de azt elvárták mindvégig, hogy adjak haza a fizetésemből. Nem ezért költöztem el amúgy, hanem mert több mint 2 éves kapcsolatom van és összeköltöztünk. Jobb így.

22L

2015. jan. 11. 20:22
 12/18 anonim ***** válasza:
23%
18 évesen várható el. De, hogy mikorra sikerül az sok mindentől függ.
2015. jan. 11. 21:10
 13/18 anonim ***** válasza:
0%
A 4est megint ki volt az az idióta, aki leszavazta, és miért is? Csak, mert kevés a százalékom? Magyarázza meg nekem, úgy szeretném megérteni!
2015. jan. 11. 21:39
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor, ha végzett a tanulmányaival. Én leghamarabb 25évesen fogok végezni, szóval addig maradok, hacsak nem lesz egy férfi akivel elköltöznetnék..igaz nem lenne miből, mert olyan egyetemre járok, ami mellett nem tudnék dolgozni. A szüleim sosem dobnának ki otthonról. Suli időben úgyis csak hetvegente járok haza, úgyhogy nem sok vizet zavarok :)
2015. jan. 11. 21:42
 15/18 anonim ***** válasza:
Szerintem így a normális. Nem panaszkodhatnak a szüleid hiszen dolgozol, és magadnak fizeted az iskolát.
2015. jan. 12. 19:45
 16/18 anonim ***** válasza:

Mi kulfoldon lakunk

Itt az a szokas ha a gyerek elkezdi a foiskolat egyetemet akkor batyuzik kollegiumban vagyis itt un diakhazakban ahol sok sok egyszemlyes szoba eszmeletlen mocskos kozos furdo es konyhaban lakik 10-15 diak.

Ilyen hazak a varos egyetemi reszeben vannak.

A diakok kapnak az allamtol kolcsont(sikeres tanulmany eseten nem kell visszafizetni a tandij 2x osszege havi szintre elosztva de csoron lehet belole elniEzen kivul mind dolgozik hetvegen discoban vagy boltban stb.igy fizetik a diakhazat es a tandijat

Az en gyerekeim mikor elkezdtek tanulmanyaikat kozossen kivettek egy garzont ez igy olcsobb volt az egyik 18 a masik 20 eves volt es mindketten mast iranyba tanultak.

Oszinten csak a mososat hordtak haza es jottek hetvegen enni mert epp tanultak a kicsit beosztani nem mindig ment.

2015. jan. 12. 20:08
 17/18 anonim válasza:
Nem mig enber vagy addig nem.Ez normalis.
2015. márc. 26. 23:37
 18/18 anonim válasza:

Amíg tanulsz,addig normális. (Persze ha még 30évesen is egyetemista vagy,akkor nem feltétlenül)

Én 18évesen elcuccoltam otthonról (5éve), ettől függetlenül a szüleim a mai napig segítenek anyagilag. A teljes függetlenedés nem tudom mikorra várható...:")

2015. máj. 3. 16:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!