Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megváltozhat vajon kettőnkért?

Megváltozhat vajon kettőnkért?

Figyelt kérdés
A párom nagyon jó ember, de irtó pesszimista. Most már egyre inkább ott tart, hogy soha semmiben nem látja meg a jót, csak a rosszat. Ha van valahol 99 jó dolog és egy rossz, akkor biztos, hogy azt az egy rosszat látja meg, és azt átkozza egy hétig. Elegem van egyre inkább azt érzem. Rohadt rossz látni, hogy hogy kínlódik napról-napra egyre jobban, én ezt már nem bírom elviselni. Soha ne fordítottam neki hátat, mindig segítettem, meg is értem ha gondja, problémája van, de tavaly május óta hallgatom, hogy nem sikerült egy vizsgája. Tavaly május óta ez a téma nála! Most már besokalltam. Egyre többet veszekszünk ez miatt. Mondtam neki, hogy miért nem lehet mindennek a jó oldalát is meglátni, miért kell mindig idegeskedni minden miatt? Már-már átment a mártír szerepbe, és sajnáltatja magát. Eltaszít magától ezzel a felfogásával, és nem engedi, hogy segítsek, mert támadásnak veszi, és kiforgatja a szavaimat, hogy akkor ő most már semmi rosszat se mondjon el, ami vele történik? Én ezt nem mondtam, én csak azt mondtam, hogy nem kell a bolhából is elefántot csinálnia, és idegeskedni miatta hetekig. Semminek sem tud örülni, tényleg semminek sem. Megmondtam neki, hogy ha nem változik, akkor elhagyom, mert én ezt nem bírom tovább így csinálni.
2010. febr. 6. 08:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyire olvasna el ilyet, de ajánlom a Titok c. könyvet. Én is pesszimista voltam, de mostmár (szó szerint) egy rossz gondolatom sincs.
2010. febr. 6. 08:42
 2/11 anonim ***** válasza:
Kedves kommentelő én is be sokalnék, sőt sokkot kapnék!Bár nekem is vannak rágódós dolgaim, de minél hamarabb túlteszem magamat rajtuk, mert saját magamat is behülyíteném, meg a páromat is vele.De a férjed betegesen pesszimista! Azt mondanám túlpörög. Nem tudom mivel foglalkozik, de állandó agyalós munkája van, és a legkisebb részletekre is oda kell neki figyelnie, akkor valószínű a 99 százalék dologban is meglátja a hibát, és át klaviatúrázza rosszra. Volt egy hölgy ismerősöm, pont ilyen volt. Aztán orvosi segítség kellett neki, mert magától nem tudott kijönni belőle. Az előttem lévő kedves kommentelőhöz csatlakozom olvassa el a Titok könyvet, én is elolvastam, nagyon tanulságos. A környezetemben kézről, kézre járt, én megvettem, és legalább 6-an elolvasták. A lányom szkeptikus, de ő is azt mondta ez nagyon jó!!!
2010. febr. 6. 09:45
 3/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Jövő héten megyek is a könyvtárba!
2010. febr. 6. 09:50
 4/11 anonim ***** válasza:
Nagyon szívesen!!
2010. febr. 6. 09:51
 5/11 anonim ***** válasza:
Hát ez elég szar ügy... viszont a Titok c. könyvet én is ajánlom jó kis könyv és nekem is erőt adott.
2010. febr. 6. 10:04
 6/11 anonim ***** válasza:
kiaz írója fent említett könyvnek?
2010. febr. 10. 23:34
 7/11 anonim válasza:

A párod felkereshetne egy terapeutát, sokféle módszer van pl. autogén tréning, meditáció, pszichoanalizis stb. A lényeg hogy foglalkozzon a saját belső világával, mert a problémák nem oldódnak meg maguktól. (És persze nem lehet valakit meggyőzni, hogy legyen optimista, mivel ez nem akarat kérdése).

Az ultimátumot sem tartom jó megoldásnak, hogy elhagyod.

A legjobb az lenne, ha együtt kezdenétek el valamit a fenti módszerekből és minden nap beszélnétek arról, hogy érzitek magatokat.

2010. febr. 10. 23:42
 8/11 anonim ***** válasza:
0%

Nézd, szerintem szeretni valakit = elfogadni olyannak, amilyen. Ha nem fogadod el, nem kell a dráma, hogy eltaszít meg ilyenek. Nem ő taszít el... Remélem, érthető.

Ha azt szeretnéd, hogy megváltozzon, nem őt szereted, hanem egy optimista álomképet. Akkor miért vagy vele? Ha megváltozik, már nem ugyanaz az ember lesz. Akkor jobban fogod szeretni? A szeretetben nincs olyan, hogy "ha" és "de". Vagy szereted, vagy nem. Ha nem, akkor el lehet menni, minkenkinek jobb lesz. Neked is, mert nem kell azzal foglalkoznod, hogy besokallj meg sajnáld. Neki meg azért, mert nem fogja cseszegetni senki.

Mindazonáltal a saját érdekében (és nem miattad!) talán segítséget kellene kérnie (pszichológus, pszichiáter), aki meg tudná ítélni, hogy szükséges-e valamilyen kezelés vagy egyszerűen csak ilyen beállítottságú ember.

2010. febr. 11. 09:27
 9/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez még a Titok-nál is jobb, tele van optimizmussal!

Andrew Matthews: Hallgass a szívedre.

2010. febr. 11. 11:08
 10/11 anonim ***** válasza:

Engem is érdekel ez a könyv, el is fogom olvasni :)

Viszont nem tudom van-e a könyvben szó arról, hogy szerintem csak az változik, aki akar változni. nyilván neki sem tesz jót hogy folyton rágódik, de ha ez neki így jó pillanatnyilag, akkor nem lehet ellene tenni.

Vagy elfogadod ilyennek, és faképnél hagyod a szobában, mikor elkezd nyafogni, vagy elhagyod egy időre, amíg össze nem szedi magát. Elhiszem hogy kikészít, nem lehet tőled elvárni, hogy folyamatosan (éveken keresztül akár) az ő negatív hangulatától szenvedj. Mert ahogy leírtad, ebből az tűnik ki, hogy a társad képtelen önfeledten jólérezni magát, tehát nem az van, hogy az együtt töltött idő 80 %-ban jó a hangulat, 20-ban pedig rossz, hanem szinte 100%ban rossz.

Az hogy jó ember valaki, és van vonzalom önmagában nem elég egy párkapcsolathoz. Legalábbis szerintem. Nekem nagyon fontos, hogy jól tudjam érezni magam az illetővel, különben mi a fenének vagyunk együtt? Persze, hozzá tartozik, hogy sokszor az embert bántja valami, és segíteni kell a másiknak, ha igényli, de az az igazság hogy a férjednek is az lenne a feladata, hogy téged jobb kedvre derítsen, hogy hosszú távon boldoggá tegyen téged, és ne nyavalyogjon.

nem tudom egyébként milyen a kapcsolatotok, de még az sem kizárt, hogy igazából veled akar szakítani, csak vagy nem ébredt rá teljesen, vagy nem tudja mit tegyen. Nekem volt olyan kapcsolatom, ahol a pasi egy idő után folyton fáradt volt, csak problémákról beszélt, aztán kiderült, hogy igazából szakítani akart, csak nem merte felhozni...

2010. febr. 11. 11:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!