Jogos a feleség követelése, hogy az ő vezetéknevét kapja a gyerek?
Miért vagy így felháborodva? Szabad országban élünk. És nem a múltszázadokban. Arra sem kötelezheted a feleségedet, hogy házasságkötéskor felvegye a te nevedet. Ez a dolog nem kötelező, csak egy maradi és begyöpösödött szokás. Én sem akarom felvenni a párom nevét, és nem azért mert nem tetszik.
Ezzel a vitával tulajdonképpen csak tárgyiasítod a gyerekedet. Inkább gondold végig, hogy miért is ragaszkodsz ahhoz, hogy hogyan hívják a gyerekedet. Ha csak a hagyomány és a szokások miatt akkor lehet, hogy megkellene gondolnod, hogy nem vagy-e kicsit maradi ebből a szempontból.
Inkább próbálj meg kompromisszumot kötni a feleségeddel. Biztosan vagy rá normális megoldás ami mindketötőknek megfelel.
teljesen lenyegtelen kerdes, hogy kinek a vezeteknevet kapja a gyerek.
Amugy is ahany orszag annyi szokas.
Nemetorszagban pl. a feleseg vezeteknevet kapjak alapbol. Spanyoloknal meg kotojeleznek.
Tokmindegy szvsz.
Németországban sem a feleség, hanem az apa nevét kapják a gyerekek.
A követelés nem jogos egyik fél részéről sem.
De általában amelyik nő ragaszkodik ehhez, az nem becsüli semmire a férjét, feminista.
A követelés nagyon erős, és kemény szó..
A követelés nem jogos..
Az,mhogy ő szeretné,hogy a gyerekek az ő nevét viseljék, teljesen normalis is lehet.
Ha nekem nem tucatnevem volna,akkor én is szerettem volna, mert nálunk én vagyok az egyetlen a családban, aki vinné a nevet..csak apukám van, és csak én vagyok de lány, apunak lánytesója van, és nagyapámnak sincsen tesója... De olyan nev, ami minden sarkon van..
Szerintem a kérés teljesíthető...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!