Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt csaladjogi ugyved,...

Van itt csaladjogi ugyved, aki valaszolna par kerdesemre?

Figyelt kérdés
Nagyszulokkel valo kapcsolattartasrol lenne szo.
2015. jan. 6. 19:17
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
0%
Ez volt a Te verziód. Hogyan áll hozzá a magzat apja, hiszen végül is az Ő rokonságáról van szó és az Ő szavával szemben talán nem kívánnak cselekedni.
2015. jan. 6. 19:44
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, nem fognak 1 óráért kiutazni, ha nem megfelelően viselkednek, akkor eltiltatjátok őket. Nem értem, hogy az apasági hogy jön ide.
2015. jan. 6. 19:45
 13/24 anonim ***** válasza:
Azt írtad házasok vagytok. Ilyenkor nem kérdés, hogy jogilag ki az apa (még akkor sem, ha biológiailag nem az). Nincs apasági. Ha jól tudom válás után még x hónapon belül született gyermek esetében is az exférj számít jogilag az apának.
2015. jan. 6. 19:48
 14/24 A kérdező kommentje:
A parom azt mondja,hogy ne foglalkozzak veluk,neki ugyanugy faj mint nekem,de megis csak az anyja es most csak azert nem beszelt veluk honapokig,mert nem szeretne ha terhessen idegeskednek es bajunk legyen.En sem varom el,hogy ne beszeljen az anyjaval.O se kerhetne ezt tolem. Arra gondoltam,hogy ha nem irom ala a nyilatkozatot,akkor papiron sem lesz nekik semmi kozuk a babahoz,hiszen igy is azt kivantak,hogy ne sikeruljon nekunk. Es igy joguk sem lenne.
2015. jan. 6. 19:48
 15/24 A kérdező kommentje:
Nem irtam,hogy hazasok vagyunk.Azt irtam 5eve egy par vagyunk.
2015. jan. 6. 19:49
 16/24 anonim ***** válasza:
29%
Én nem olvastam el a többi hszedet kérdező, de jogi kérdéseket ne itt akarj megtudni. Kérdezd meg egy tanárodat, akiben megbízol, vagy kérj tőle segítséget, vagy vannak ingyenes hivatalos jogi tanácsadók keresd fel őket akár neten, google-ba beütve. Bármi jogi kérdésed is legyen ne olyanoktól kérdezd meg, akik átlag emberek, vagy többségükben tinik, hanem szakemberektől.
2015. jan. 6. 19:50
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
16hoz még annyit, a tanárodat nyilván arra az esetre értettem, hogyha még tini lennél. Mivel direkt el se olvastam a problémádat csak a lényegre válaszoltam így félre érthető lehettem számodra.
2015. jan. 6. 19:57
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem írod alá az apaságit, a gyerekeddel szúrsz ki, jobban, mintha havi 1 órára a nagyszülőknél hagynád.

Először is, ha nincs apasági és nem vagytok házasok, akkor a baba nem kerülhet a nevére.

Másodszor ha ne adj isten a pároddal történne valami (sose legyen ilyen), akkor a párod papíron nem létező gyereke nem is örökölhet semmit, és árvaellátásra sem lenne jogosult utána.

Harmadszor,ha a rokonok mindenáron le akarnának járatni, akkor apasági nélkül is megtennék.

Hülye rokonok miatt ne szúrj ki a pároddal és a babával.

Szerény véleményem szerint nagyívben tesznek majd a babára, arra meg végképp nem költenek, hogy lássák, inkább először azzal fognak próbálkozni, hogy nem is a párod az apja. A leírtak alapján a fejemet tenném rá.

Egyébként muszáj tudniuk, hogy van gyereketek? Ha nem találkozok úgysem, nem lehetne titokban tartani?

Ha a párodnak választania kellene két rossz közük, hogy nem az apja hivatalosan, vagy nem mondhatja el a babát az anyjának, melyik lenne számára a kisebb rossz?

2015. jan. 6. 20:01
 19/24 anonim ***** válasza:
Abban az orszagban kell kervenyezniuk a lathatast ahol ti most eltek.En most benne vagyok. Ugyhogy ne aggodj,semmit nem fognak tenni. Az en fiam is magyar allampolgar es kulfoldon targyaljak ujra a lathatast. Lakohely szerinti birosag,gyamhivatal az illetekes.
2015. jan. 6. 20:36
 20/24 acelsziv ***** válasza:
100%
Ezt most nem értem. Van egy párod, aki kiáll melletted és véd téged. És most vele akarnál kiszúrni meg a gyerekkel pár marha rokon miatt. Ezt mégis hogy gondolod? És elvárnád, hogy elfogadja, hogy övé a gyerek de mégsem az övé?
2015. jan. 6. 20:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!