Feleségem egyfolytában idegeskedik miattam. Tudom hogy félt, mert szeret, de ebbe így belefog fáradni. Úgy érzem ez azért van, mert nem bízik bennem. Hogyan segíthetnék neki?
Tudom hogy szeret és aggódik értem,aminek örülök,de már néha túlzásba viszi a dolgot.Már betegeseb aggódik értem,már kis apró dolgok miatt,ne kérjétek mondjak pl-t,mert a kis apró dolgoktól kezdve mindenért.
Nem élek veszélyes életet,nem iszom,nem drogozom,nincsenek extrém sport szokásaim,nincsenek zűrös barátaim,nem játékgépezek stb.Soha nem csaltam meg,más nő nem is érdekelne,hiszen szeretem ő az életem,egy hülye aki ezt nem veszi észre.Nem adok okot neki erre,de rájöttem hogy azért aggódik,mert nem bízik bennem vszinü.Nem tudom mit tehetnék,de néha már mondja hogy egyfolytában idegeskedik miattam és kivan készülve.Most vagy ennyire szeret vagy ennyire nem bízik bennem?
ma 14:30
Nem régóta vagyunk házasok,de amikor volt munkám,akkor nem volt gond,legalábbis nem úgy vettem észre.Nincs gyerekünk se hitelünk amúgy.
ma 14:30
Ami lemaradt,talán annyi,hogy neki mindig jobban fizető állása volt mint nekem.Nagyon jól kereső állása van,én olyan 130-140 ezret szoktam keresni,ő ennek majdnem a dupláját.Sokszor úgy éreztem duplán kell teljesítenem,tudom ez lehet csak az én fejembe van így,de mindig az van bennem,hogy mikor áll majd elő azzal,hogy jó lenne nekem is annyit keresni mint neki.Sokszor az is bennem van,hogy talán ha nem mondja,de lehet keveselte mindig is a fizetésem,max nem mondta,vagy nem merte mondani,de néha rosszul érzem magam tőle hogy ő többet keres mint én.Tény hogy ugyan annyiba járulok hozzá a kiadásokhoz,de ha valami van,akkor az ő pénzéhez kell nyúlni többnyire,félek talán ez is zavarta mindig,maximum nem mondta eddig.
Akkor szerintem ez az anyagi bizonytalanság miatti aggodalom. Azt látja nincs biztos munkád, jövedelmed, aggódik a jövőtök miatt. Talán hibáztat is emiatt, abból kiindulva amit leírsz. Nem lát biztos jövőt.
Mondja még valaki, hogy "a pénz nem boldogít"!
Persze nem, de legyen az ember boldog ilyen bizonytalan létben :(
Üljetek le ezt átbeszélni, gondolom te is arra törekszel, hogy mielőbb biztos munkát találj. Csak sajnos ez nem könnyű.
Majdnem egyszerre írtunk.
Értem. Akkor talán ez is probléma köztetek, hogy ő egy férfitől azt várná, ő legyen a "családfenntartó".
Keressen többet, de legalább annyit mint a nő.
De ő is elveszítheti ám bármikor a munkáját, a mai világban sajnos nincs olyan, hogy biztos munka. Most ő járul anyagilag többel a családi kasszához, de ez változhat. Nem gondolom, hogy egy házasságban ennek mérvadónak kellene lennie, hogy ki keres többet, de sok nő a férfitól várná. És persze sok férfi is akkor érzi jól magát, akkor érzi jobban férfinak magát, ha ő visz haza több pénzt. De ez nem mindig van így. Végül is megélhetési gondjaitok azért nincsenek, így kicsit talán túlparázza ezt az egészet.
ma 15:03
Ő váltig állítja fennhangon,hogy ő ugyan soha nem fogja elveszíteni a munkáját mert ő maximálisan odateszi magát és ő megbecsült munkaerő.Többnek képzeli magát nálam,ez is nyilvánvaló.Ő azt gondolja ha valakit elküldenek egy munkahelyről,akkor az csak is az illető hibája lehet,senki másé.Szóval tény szorgalmas nő,jól dolgozik,de ő váltik állítja,hogy őt onnan nem rúghatják ki.Még nem tudja hogy mindneki potólható...
Ekkora magabiztossággal nagyot lehet ám koppanni.
Kerülhet a cég is nehéz helyzetbe, hibázhat ő is, még akkor is ha tökéletes munkaerőnek hiszi magát. Túl magas kovon ül a feleséged. Hallottam én valakitő évekig, hogy "csak az nem dolgozik, aki nem akar" Aztán az illető is évekig volt munkanélküli, azóta meg témfereg egyik helyről a másikra. Biztos munka sajnos tényleg nincs.
Ezt meg hellene értetni a feleségeddel is. Becsülje is meg a munkáját, örülljön, hogy jó pozícióban van, jól keres, de a nagy arcából vegyen vissza, mert csúnya pofára esés lehet a vége.
Mindenki pótolható??? Igen, de a cégeknek nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, és hogy mibe kerül. (Idő, veszteség, stb...)
Szóval vannak pótolhatatlan emberek.
Most már inkább azt gondolom, hogy egy senki vagy a szemében. Ha egy nő többnek képzeli magát, akkor vissza is él vele. Nálatok ez történik. Nem mondta, hogy zavarja, hogy kevesebbet keresel? Miért azt mondta, hogy lehetne nagyobb is a ... ? Na látod, őszinteséget ne várjál tőlük. Lehet, hogy csak hiányzik neki egy kiadós "éjszaka", és attól elmúlna a hisztije. De ha nem, akkor lehet, hogy jobb lenne addig menekülnöd, amíg lehet. Hidd el a gyerektartást is kevesellni fogja.
ma 15:42
Mondtam már neki,hogy túl sokat képzel magáról és magas lóról nagyot lehet zuhanni.Tény okos nő,átlagon felüli IQ-ja van.Sajnos vagy nem sajnos ezt tudja is magáról,nagyon nagy tudása van,a világ dolgairól is.Nincs olyan dolog amihez ne tudna hozzászólni.Amivel nincsen baj,a baj az hogy többnek képzeli magát és ezt érezteti néha velem is,amit én mondok az csak hülyeség lehet,aztán sokszor be is bizonysodik nem szoktam hülyeségeket beszélni,mert nekem visziont nagyobb élet tapasztalatom van és az élet mindig engem igazól.
Ő szent meggyőződése hogy ő egy fontos ember a cégnél és őt nem rúghatják csak úgy ki,és a cég is biztos talpon áll.Miközben rúgtak ki nála,magasabb beosztású embert is.Nem tudom miért üll ilyen magas lovon,ami nem zavarna ha nem rajtam gyakorolná ezt.A másik dolog pedig hogy féltem hogy arról a magas lóról még nagyot pottyanhat.Ő váltig állítja azt is,hogy neki kijár mindenből a legjobb.
Na szóval akkor eljutottunk a szeret és félt és idegeskediktől, a ki van magasabb pozícióban. Ezek után felmerül bennem, hogy esetleg szex terén ki van-e elégítve minden vágya? Mert ha nem, ennek hosszabb-rövidebb idő után válás lesz a vége. Szerintem a részéről ez már nem szerelem feléd, szimplán csak szeretet.
Viszonylag egyszerű a megoldás. Ülj le vele beszélgetni és kérdezd meg tőle körítés nélkül, hogy zavarja-e, hogy kevesebbet keresel-e nála. És, hogy neki mi a fontosabb a pénz vagy a család. Bele akar-e őrülni a munkába vagy esetleg élvezni is akarja egy kicsit az életet, mert ha az első lehet, hogy mással boldogabb lennél aki nem ilyen maximalista. Nem azt mondom, hogy ő rossz, de örökké a pénzen és a munkán rágódni, megöli az egész kapcsolatotokat. Igaz a történet: amikor a gazdag apa elviszi a kisfiát szegényebb emberekhez. Ki a boldogabb? ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!