Villanyszerelők! Nektek már hozzászokott a családotok ahhoz, hogy lehet, hogy egy nap már nem térhettek haza a munkátok végeztével?
Egy tűzoltónak azért sokkal veszélyesebb a munkája szerintem...
A villanyszerelőkében meg a az általad említetteknél sokkal veszélyesebb a KÖF FAM pl. Vagy a magasra mászás... :)
Jópár villanyszerelő ismerősöm van,eddig mindegyik hazatért.
Amúgy én úgy tudom hogy a villanyszerelők,a legkisebb szerelésnél is lekapcsolják a főkapcsolót,így kb elég kevés az esély arra,hogy megcsapja az áram.
Sofőrök, hentesek, tűzoltók, rendőrök, ácsok, tűzszerészek, honvédek...
Szinte minden szakmában van veszély, persze van ami sokkal veszélyesebb, de nem lehet úgy élni, hogy mindig várod a halált.
Na, azért nehogy már a villanyszerelés kiemelten veszélyes szakma legyen. :P
Még, ha egy rendőr, tűzoltó, TEK-es, vagy tűzszerész írta volna ezt...
Szerintem kicsit túlértékeled magadat, ne is haragudj!
Az sem mindegy, hogy milyen villanyszerelő. Mert a hálózatot karbantartó emberek sokkal veszélyesebb munkát végeznek, mint azok, akik háznál szerelnek.
És létezik feszültség alatti munkavégzés (FAM), nem csak kis, hanem középfeszültségen is (KÖF), tehát tényleg vannak veszélyes részei is a munkájuknak. Első voltam.
ma 11:51
Egy jó villanyszerelő,tudja mikor hol milyen hiba lehet,elég a vezetékre ránéznie.Egy kóbor áram pedig nem üt akkorát mint ha teljesen áram alatt lenne.Többek között ott van neki a fázis mérő ceruza,gondolom elötte csak beméri mielött a vezetékhez nyúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!