Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért lustulnak el a szüleim?

Miért lustulnak el a szüleim?

Figyelt kérdés
Régen, mikor kisebb voltam, mikuláskor is tök jó dolgokat kaptam pl. mikuláscsomagot amibe ügye mandarin, mogyoró, csoki, stb.van, meg csokinaptárat meg ilyeneket és kb. 1 éve elkezdték hogy kapsz egy üveg nutellát oszt jónapot. Jó én örülök ennek is, de mire elfogyna az összes nutella már kellőképp hányingerem van, és legszívesebben kidobnám a kukába a kb. negyedig tele nutellásüveget. Ugyanez volt tegnap is. Régen mindig tudták mit adjanak, és mindig annyira örültem neki, pedig nem kértem semmit, most meg már nincs ötletük, és azt vették nekem, amit anyukám akart. Egy kabátot. Ami nagy rám, és olyan a formája ami nem is tetszik. De amitől még jobban elkeseredtem hogy csak egy kabátot kaptam. (Nem kérem az oltogatókat hogy mások még egy kabátnak is örülnének, stb.) Mondom, kiskoromba csomó jó cuccot kaptam... Most meg. Ezt a kabátot is anya fogja hordani.. De ami a még gázabb hogy a testvérem nem kapott semmit. Mert nem tudták mit vegyenek neki. Úgy megmondanám nekik hogy hogyha nekem lenne gyerekem akkor nem az utolsó percre hagynám a vásárlást (mert ők ezt csinálták), nem a saját érdekembe vásárolnék, (nekem ez tetszik, akkor neki is.).. stb. Mitől lettek ilyenek?
2014. dec. 25. 12:22
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
25%

Mitől lettek ilyenek? Gondolom attól, hogy egy önző, hálátlan gyerekük van, akinek soha semmi nem jó.

Te mit adtál nekik?

2014. dec. 25. 12:26
 2/21 A kérdező kommentje:
Milyen önző, hálátlan? Mondom hogy örülök neki, de az a gondom, hogy ebben a kabátügyben magukra gondoltak! Én édesanyámnak egy receptkönyvet adtam (mert imádja az ilyen mütyüröket), egy videót amit én készítettem róla, egy karkötőt, és a kedvenc csokiját (After Eight). Édesapámnak egy telefontokot, szintén egy videót, és egy parfümöt.
2014. dec. 25. 12:32
 3/21 anonim ***** válasza:
90%
Az a nagy helyzet, hogy itt most (kivételesen?) nem a kérdező a hülye, hanem valóban gáz a leírt szituáció. Ugyanakkor érdemes lenne leülni és kulturáltan kommunikálva megbeszélni, hogy ez így annyira nem esik jól, és nem azért, mert kevés az ajándék, hanem mert kötelesség lett belőle és eltűnt a kreativitás.
2014. dec. 25. 12:41
 4/21 anonim ***** válasza:
63%

Azért fáj ezt olvasnom, mert 20 évesen a világon senkim nincs, és nem kaptam semmit, egyedül voltam tegnap este. De oké. Ez az én gondom, és mindenkinek más az, ami rosszul esik. Egy nagyobb gyereknek sokszor nehezebb bármit is venni, mert a kisgyerek örül a játéknak, könyvnek, stb, de nehéz nekik lépést tartani azzal, hogy változik az ízlésed, hogy lassan felnősz. Ezen kívül nem tudhatod, mennyi gondjuk van, ami mellett a karácsonyi ajándékvásárlás csak nyűg, és egyszerűen se idejük, se energiájuk rá. Biztos szeretnének jó ajándékot venni, és nem szándékosan vettek ilyesmit, de hát... így alakult, kész.

Próbálok nem azzal jönni, hogy örülnék én, ha bármit is kapnék bárkitől, de ne az én esetemet vegyük alapul. Ha családban élsz, megkapod az alapvető dolgokat és még mellé olyanokat is, amik nem nélkülözhetetlenek, akkor már szerencsésnek mondhatod magad, próbáld ezt értékelni.

2014. dec. 25. 12:41
 5/21 A kérdező kommentje:
Isteeeneeem köszönöm! Végre valaki megért! Pontosan így gondolom, ahogy leírtad, kedves második válaszoló!
2014. dec. 25. 12:42
 6/21 anonim ***** válasza:
82%

Én is úgy gondolom, hogy ebben az esetben messze nem a Kérdező a hálátlan! Furák a szülei nagyon.

És az még rosszabb, hogy a testvér meg SEMMIT sem kapott. Nem az ajándék maga a lényeg, hanem a gondolat, ez igaz - na de itt pont, hogy a gondolat hiányzik!!!

A kabátot anyukája magának vette, ez tök egyértelmű. A testvér nem kapott semmit, de kvázi a Kérdező sem.

Egy tábla csoki is nagyon sokat tud jelenteni, hogy azért kapom, mert tudja az illető, hogy nagyon szeretem azt, vagy egy sima kézzel írt kis levél, ami NEKEM szól!

Lehetett az a kabát akármilyen drága, ha nem NEKEM jött...

Nem tudom, ezt a Válaszolók miért nem értik/érzik.

2014. dec. 25. 12:49
 7/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, aki megértette mit próbáltam megfogalmazni, most hálás vagyok hogy legalább néhányan megértettek engem. Csak nem értem hova tűnt belőlük az a régi lelkesedés, hogy soha nem hagytak semmit az utolsó percre, és most még is csak ez van.
2014. dec. 25. 12:52
 8/21 anonim ***** válasza:
91%

- Moriczka mit hozott a mikulas?

- Egy nagy lofaszt!

- Ugy kell neked! Miert a seggedet tetted ki az ablakba?

2014. dec. 25. 13:19
 9/21 anonim válasza:
50%
Nekem is ugyan ez van... kaptam egy doboz szaunasót (pedig soha nem járunk szaunázni, talán 3 éve voltunk egyszer),és egy üveg baracklekvárt. :( Szóval teljesen megértelek.
2014. dec. 25. 13:24
 10/21 anonim ***** válasza:
0%

Mikulascsomagot azert nem kapsz mar, mert ugy gondoljak, hogy nagy vaagy mar hozza. Nutellat kapsz, mert biztos szereted. Kabatot azert kaptad, mert szukseged van ra, tehat hasznos is, igy gondoljak a szuleid. Azert az nem szep, hogy testvered nem kapott semmit. Viszont ha idosebb nem tul gaz, hogy mikulas nem jott, karacsonykor remelhetoleg jonnek az angyalkak.

Lehet, hogy azert hagytak utolso percre a vasarlast, mert elotte nem volt penzuk.

2014. dec. 25. 14:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!