Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Vissza lehet még igényelni a...

Vissza lehet még igényelni a házhitel törlesztőjének egy részét?

Figyelt kérdés
Tavaly, tavalyelőtt még kb. 130e ft-ot vissza tudtunk igényelni a befizetett hitelből. De hallottam, h. az állam szándékozik ettől a lehetőségtől is megfosztani minket. Megtette már, vagy idén még működik a dolog?
2010. febr. 2. 21:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Idén még lehet, jövőre már nem. Mi jövő héten adjuk fel az adóbevallással együtt.
2010. febr. 2. 21:05
 2/7 anonim ***** válasza:
Uhh az jó lenne. Vannak valami fetételei, hogy visszaigényeljem?
2010. febr. 2. 21:27
 3/7 anonim válasza:

bocsi,hogy érdemi választ nem tudok adni,de érdekelne,hogy pontosan miről is van szó?

Nekünk is van hitelünk,mi kell hozzá?vagy úgy egyáltalán...

Le tudnád írni részletesebben,vagy tudna valaki segíteni?

2010. febr. 2. 21:35
 4/7 anonim ***** válasza:

21:27-es vagyok

Pénzügyek, adózás témánál keressetek rá.Ott a válasz.Sajnos nekem nem...:-(

2010. febr. 2. 21:42
 5/7 anonim ***** válasza:

Annak lehet visszaigényelni, aki 2006. decemberében befizette az első törlesztőrészeltet,ill. aki ezelőtt váasárolt lakást.2007-től nem lehet,megszüntették én úgy tudom.

Mi 2006.decemberében fizettük a házra az első részletet,és onnan még négy évig visszaigényelhetem,tehát 2009.évre+még a 2010 évre én vissza tudok igényelni.

2010. febr. 2. 22:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Én azt is olvastam ezzel kapcsolatban,hogy aki nem vett fel szocpolt de támogatott hitele van és nem megelőlegező hitel az az egész futamidő alatt vissza tudja igényelni.Majd utána érdeklődök,bár most nincs miből vissza igényelni mert több az adókedvezményünk mint az adónk.Mi igényeltük a szocpolt amikor a hitelt vettük fel de közbe lett még kettő gyerekünk akikre meg nem igényeltük és én úgy értelmeztem,hogy akkor is vissza jár a további években ha lett közbe gyerek.Egyéb esetben csak 5 évig jár vissza.Ha valaki tudja erre a pontos választ akkor légyszi írja meg.
2010. febr. 3. 05:50
 7/7 A kérdező kommentje:

Igazából én is csak ennyit tudok, mármint, h. azok igényelhetik vissza, akik még 2007 előtt igényelték a hitelt. És hogy pontosan törlesztettek, mert aki nem fizeti időben a törlesztőt, annak nem jár.

De hogy most négy v. öt évig jár vissza, azt sem tudom...

Otp-nél van hitelünk, kedves első válaszoló, te is tőlük kaptad meg az igazolást? Mert nekünk még nem küldték ki.

2010. febr. 3. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!