Mi lesz nálatok a vacsora karácsonykor?
Már gyerekkoromban elgondolkoztatott, hogy pl. pénteken, a "böjti" napon húst nem, de halat szabad enni.
Igaz, hogy a hal nem melegvérű, de azért az is húsból van, nem?
Vagy régen, mikor ezt törvénybe hozták a keresztényeknél, ezt nem tudták? A vegetáriánusok is megeszik a halat (legalébbis sokaknál látom), holott az is élő állat volt, nem?
Kérdező, bocsánat az offért!
24-es, a zsidó vallásban keresd a választ arra, miért szabad böjtkor halat enni.
Egy vicc is, nehogy véresen komoly vita kerekedjék:
Khon meglát a hentesnél egy szép sertéskarajt. Rámutat:
- Hentes kérek egy kilót ebből a halból.
- De Khon, ez nem hal, hanem sertés!
- Maga azért van itt, hogy kiszolgáljon, és nem azért, hogy megmondja, hogyan hívja maga ezt a halat...
Én is ismerek egy ilyen viccet:
Kohn kitér, de amikor a katolikus pap pénteken meglátogatja, libasült van az asztalán.
- Hogyhogy pénteken húst eszel, fiam?
- Tudja, tisztelendő atyám, amikot ön megkeresztelt engem, azt mondta: "Eddig zsidó voltál, most gaj vagy!"
Hát én igyanezt csináltam ezzel a szárnyassal. Mikor megvettem, rászóltam: "Eddig liba voltál, most hal vagy!"
Hozzáteszem, hogy minden előítélet és rasszizmus olyan messze van tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!