18 éveseknek albérlet, kocsi, benzin, iphone6? miért érdemli ezt ki?
szóval a legtöbb osztálytársamnak van kocsija, új, márkás. abba korlátlan benzin.
ha vidéki, akkor a sulinkhoz közel albérlet, kajapénz.
legújabb telefont megkapnak egyből.
és olyan rosszul érzem magam, tudom, hogy nem szabadna irigykednem, hiszem barátaim is.
de minden az ölükbe hullik, nekem meg hetente 500ft kaja pénzem van.
és az én szüleimnek sincsen anyagi gondjuk, csak minden forintot sajnálnak tőlem.
ruhát 1 éve kaptam, azóta csak ha elszakadt a cipőm akkor vehettem újat max 5 ezerért.
értem hogy más családban ez se megengedhető, de nálunk meg tehetnék, hogy néha kapjak több zsebpénzt. de egyszerűen sajnálják tőlem, inkább magukra költik.
hát heti 500al semmit nem tudok kezdeni..veszek minden nap 1 kakaóscsigát. kb ennyi..
nyáron dolgoztam , de amit kerestem azt is táskára , meg a mobilom szervízére költöttem. alig van ruhám .
és csomó minden jól jönne..
hívnak pl barátaim kajálni, moziba.. nem mehetek sehova mert nincs rá pénzem.
olyan rossz érzés.
nem nyafogni akarok, de bár én is olyan családba születtem volna.
ti mit gondoltok?
ha fodrászhoz mennék, akkor is az van, hogy magamnak is le tudom vágni
amikor anya 3 hetente jár festetni meg vágatni..
a költözz el, vagy menj el dolgozni válaszokkal nem igazán segítetek,úgyhogy az olyat mellőzétek pls.
nyáron fogok dolgozni,de suli mellett nem megoldható, továbbtanulás évében..
KB pont én is ilyen életszínvonalan éltem annyi különbséggel, hogy téyleg nem volt pénzünk.
Tanulj normálisan és utána magától megoldódik a probléma.
Persze arra majd figyelj, hogy ha szüleid le akarnak húzni, akkor ne hagyd magad (ehheziszon el kell költözni otthonról)
Fogjunk kezet, én is ilyen voltam. Az ötszáz forint is pontosan stimmel. :)
Nézd, nem tudsz mást tenni, mint kirándulni, (ha van fényképeződ) fotózni hívod a barátaidat, vagy társasozni (az activity nem felnőttként is nagyon jó). Így tudsz a barátaiddal közös programot csinálni.
Ruhát tudsz olcsóbban venni turkálóban. (És most ne a büdös, szakad-koszos cuccokat árulókra gondolj.) Vagy, ha vannak ingyenesen elvihető cuccokat, akkor csapj le rájuk.
Ne sajnáld magad.
Te megfogod becsülni amit elérsz az életben és képes leszel ésszerűen beosztani ha anyagiakról van szó.
Gondolj arra hogy egyszer anyukájuk/apukájuk el lesz temetve és a föld alól nehezen lesznek elhalmozva pénzzel,a szüleid valószínűleg jól teszik amit tesznek,mondjuk kicsit engedhetnének.
Egy pillanatra leláncoltál:D
De úgyis elbulizzák,ha eddig nem tanulták meg hogyan gazdálkodjanak a pénzzel akkor ha ölükbe hullik már verik is el az utolsóig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!