Azoktól a szülőktől kérdezem akik olyan bőszen tiltakoznak az ellen, hogy iskolás gyermeküknek okos telefonjuk esetleg tabletjük legyen?
Könnyebb teljesen eltiltani tőle, mint megtanítani az értelmes használatra, vagy elmagyarázni, hogy miért veszed el tőle fél óra után a játékot.
Simán lustaság, nincs kedvük konfrontálódni a gyerekkel.
Pedagógiából is kutatások bizonyítják, hogy csak az a gyerek lesz tv/számítógépfüggő akinek nem kínálnak a szülei jobb alternatívát a szabadidő eltöltésére. Könnyebb teljesen elvenni tőle, mint leülni és megtanítani a biztonságos szörfözésre aztán esetleg más értelmes szórakozásra felhívni a figyelmét.
Szerintem azért mert próbálják azt a mintát adni a gyereküknek amiben ők nőttek fel, amikor még nem voltak mobilok stb.
Változnak az idők.
Nekem pl. gyerekem már majdnem 13éves volt amikor megkapta az első okostelefonját.
A tanárok sokszor értekeznek velük fb-on ( külön csoportja van az osztályuknak) ami először eléggé megdöbbentett de elfogadtam. Vagy viberen üzennek a tanárok.
Amikor ezt szóvá tettem szülőin, azt mondták amai modern világban szükséges hogy lépést tartsanak, ösztönözve a gyerekeket hogy használják a technika által nyújtott lehetőségeket.
Igen ám csak azért itt van egy bibi... az akinek ezt nem tudják biztosítani a szülei, az lemarad,kimarad.
Tabletet most vettem karácsonyra,de nem kizárólag csak a gyereknek,hanem közös.
A gépünk elromlott, a laptop szintén benyögte az unalmast, úgyhogy a tablet egy praktikus megoldásnak tűnt.
11 éves a lányom, szülinapra kapott egy egyszerű tabletet, suliba nem viheti, csak itthon használhatja. Egy hónapja elő se vette, most is babaházzal játszik a nappaliban.
Okostelefonért egy éve könyörög, de amíg a mostani telefonját sem tudja felelősséggel kezelni (ha lemerül, elfelejti tölteni, ha pénzt kap rá, azonnal lebeszéli, napokra "elhagyja", nem lehet elérni rajta, lenémítja, mert zavarja, ha csörög) addig nem kap.
Náluk még hagyományos napló van, de az elektronikus naplót egyébként sem ő kezelné, mellesleg jó dolognak tartom, az öcsémnek már elektronikus volt, hatékony kommunikáció folyt a tanárok és a szülők között. Még a témazárók időpontja is előre jelezve volt. Késésről, lógásról, jegyekről, stb azonnal ment az értesítés, és a szülő is tudta jelezni a tanárnak, ha pl beteg a gyerek, vagy esetleg vonat miatt késik (nálunk gyakori volt). Hagyományos ellenőrzőjük is volt, de azt csak az orvosi igazolások miatt használták (a szülőnek is alá kellett írni, másképp nem fogadták el).
"ujjaikkal nagyítják kicsinyítik a képeket"
Ne már!!! És ON/OFF gombbal kapcsolnak ki/be?
Ezt most azoknak mondom, akik azt mondják, hogy a gép is jó az e-napló megnézésére.
Kedves kérdező meg válaszolók
De van néhány szülő, aki lekódolja a gépet, és nem mondja meg a gyereknek a kódot, akkor ez esetben hasznos a tablet meg okostelefon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!