Azoktól a szülőktől kérdezem akik olyan bőszen tiltakoznak az ellen, hogy iskolás gyermeküknek okos telefonjuk esetleg tabletjük legyen?
a tablet lehet hasznos iskolai célokra, pl. pdf fájlokat megnyitni rajta. ismerősömnek rajta van az összes korábbi érettségi. nem kell bekapcsolnia a gépet, ha gyakorolni szeretne. sokan olvasnak is rajta.
lehet hasznosan is használni.
ha vennék a gyermekemnek, akkor mindenképpen otthoni használatra. és ennyi idősen lenne egy limit, hogy naponta mennyit használhatja. 1 óra játék vagy netezés még nem menne a tanulás rovására. inkább jutalom lenne, ha elvégezte a dolgait.
az elektronikus naplót pedig a szülőnek kell használni, nem értem hogy kapcsolódik ide.
oké, legyen mobilja, de minek okos telefon? Amit tudna használni arr egy olcsóbb telefon is képes. Az okostelefon legtöbb funkcióját a büdös életbe nem fogja használni.
Tabletre meg nincs szükség. AZ iskolában tanuljon, ne a tablettel foglalkozzon. Otthon meg nyilván van számítógép, vagy egy laptop.. Az iskolával való kommunikáció megoldása a tanárra és szülőre vonatkozik.
Kedves 53 eves kerdezo:)
A kerdesed logikailag nem osszefuggo.
Senki nem akarja visszaforgatni az ido kereket. De az o.t. az iskolaban statusz szimbolum. Tudom, ott dolgoztam. Azt a teves kepet sugallja, h. lehetsz barmekora bunko, ha van egy ilyen jatekod, mindig nepszeru leszel. A szunetekben ezekkel jatszank, a pedag-ok nemgyozik begyujteni, igy inkabb hagyjak.Van, akinek net elofizetese van, de honap vegen mar nem is tizoraizik....
Maskulonben meg kizarolag szorakozasra hasznaljak, a kozossegi oldaak pedig egyenesen karosak a tarsas kapcsolatok kialakitasara nezve. Es napestig sorolhatnam, miert eleg egy buta telefon a nebuloknak.
Kisebb gyereknek igenis káros, ha ezzel játszik. A testmozgásnak közvetlen hatása van az agy fejlődésére, s ez többek között a kézügyességre, a későbbi tanulási képességekre, olvasásra, mindenre kihathat. Ha egy gyerek 4-6-8-10 évesen tabletet nyomkod ahelyett, hogy mászókázna, labdázna, homokvárat építene, rollerezne az óvoda, iskola udvarán (vagy épp otthon), akkor az a testi-szellemi fejlődésére is befolyással van. Az elhízott gyerekek száma folyamatosan nő, ennek is oka részben a számítógép, tévé előtti ücsörgés. Amikor én gyerek voltam, azaz kb. 20 éve, az évfolyamunkban egy kövér gyerek volt, meg néhány kicsit husisabb, de ennyi. Manapság meg azt látom a strandon, hogy sok kisfiúnak akkora melle van, mint nekem volt kamaszlányként... Ez nem genetika, ez annak az eredménye, ahogy ezek a kisgyerekek élnek.
Nem is beszélve arról, hogy ha a sok gyerek egymás mellett ül, és a telefont nyomkodja, akkor nem beszélget, nem sajátítja el a szóbeli és a testbeszéd útján zajló kommunikáció finomságait. Nem tanulja meg olvasni és használni a testbeszédet, az arcjátékot, a hangszínek üzenetét olyan jól, mintha ezt az időt játékkal, beszélgetéssel töltené. Ez pedig később meglátszik a társas kapcsolatokon, barátságokon, házasságokon is. Az emberek elbeszélnek egymás mellett nem tudják megoldani a problémáikat egymás között, mert nem tanulják meg a konfliktusok kezelését gyermekkorukban.
Az iskolai feladatok szépen elvégezhetőek otthon, az asztali számítógépen is, ha arra van szükség. Megnézem azt a gyereket, aki egy házidolgozatot okostelefonon gépel be. Ezt a részét te se gondolhattad komolyan, hogy a tanuláshoz lennének fontosak ezek a kütyük. Az ellenőrzőt meg elég, ha asztali gépen nézzük meg együtt, nem kell azt a gyereknek minden szünetben ellenőrizgetnie a tabletjén. :)
Ha 53 éves vagy, akkor azt is láthatod, hogy ezeknek a kütyüknek és az internetnek köszönhetően szinte már nincs normális gyerek. Mind retardált, depressziós, képtelenek normális emberi kapcsolatokra, 12-13 évesen már szexcsetelnek, szülnek, unják már az életet 15 évesen, vagdossák magukat, nincs életcéljuk, mert csak a kijelzőt és a monitort bámulják, mint a sült halak. Olvasd itt a gyik-en a kérdéseiket, sokat tanulhatsz belőle!
Neked nem voltak ilyen jellegű problémáid biztos, mert emberek közt szocializálódtál, nem a fészbuk "nevelt fel".
Nem értelek titeket :D Minden "butafonon" van játék... Kis koromban mennyit snake-eztem otthon anyám 3410-esén :)
Most okostelefonom van, mégse nyomkodom órákon..
Egyébként az "iskolás" azért nem mindegy, hogy általános, vagy középsuli.
Egy általános sulisnak kb fölösleges egy okosteló. Nem rossz, nem ördögtől való, csak fölösleges. Egy középiskolásnak már simán jó lehet.
Egyébként meg telefon nélkül is tud egy gyerek antiszoc lenni.
Nekem pont akkor voltak a legnagyobb problémáim társaságban, akkor nem beszélgettem senkivel, amikor még nem volt okostelefonom. Most van, mégis tök jól érzem magam emberek között.
Kiskoromban csöndben ücsörögtem csak a tanteremben. Nem a telefon miatt, hanem mert ilyen voltam.
Ha valaki inkább a társaival akar beszélgetni/játszani, az úgyis azt fogja csinálni, aki meg nem akar, az úgyse fog odamenni hozzájuk, mindegy hogy van-e okostelója vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!