Családanyák, ti ilyen esetben otthon maradnátok vagy visszamennétek dolgozni?
4 gyerekünk van: először ikrek lettek, szerettünk volna harmadikat, de megint ikrek sikerültek. A nagyok 5 évesek, a kicsik nyáron töltötték a kettőt.
A gyerekek előtt bankban dolgoztam vállalati kapcsolattartóként. Nem világmegváltó munka, de nagyon imádtam. Szerettem a pörgést, az újabb és újabb kihívásokat, a sikerélményeket. Úgy gondolom, élvezném megint.
A kihagyott évek miatt persze mindent újra kéne kezdenem; ez így lenne akkor is, ha még itthon maradok.
De élvezem az itthonlétet is. Először furcsa volt, de amióta tudunk "komoly" dolgokat csinálni, azóta csak úgy repülnek a napok. Ráadásul a hétvégéink teljesen szabadok, mert nem kell főzni, házimunkát csinálni.
Férjem azt mondta, ő örülne, ha itthon maradnék még egy kicsit. A gyerekek úgyis betegek lesznek a közösségben, én pedig elmehetnék iskolába, nyelvet tanulni vagy bármit,a mihez kedvem van.
Anyagilag nem okoz gondot, ha itthon maradok.
Szerintem a gyerekek amikor mennek bölcsibe, mé n, mrt tényleg gyakran lsznek betegek, aztán menj dolgozni..
Azért, mert igaz, hogy mt és meg jő pár évig sok a 4 gyerek nevelése,de később már nm lesz, akkor pedig sokka nehezebb lesz visszarázódni a munka világába, túl sokat hagysz ki.
Inkább most kelljen több szervezést megoldani, mint későbbmegszenvedni. Szerintem
De az a vélemyényem nekem is, hogy csak magadra hallgass, masra ne! Az a biztos, hogy ha visszamész, akkor a férjed támaszára is szükséged lesz, mert egyedül nem megy.
Aztér írtam le, hogy mit gondolok, hogy ezt az oldalt is tudd mérlegelni.
Off én is :)
A kétpetéjű öröklődő, az egy véletlen műve.
Nekem is van olyan ismerősöm, aki 2x szült ikreket.
Olyat nem ismerek, akinek 2 pár egypetéjű ikergyereke van.
Az én családomban is vannak ikrek, nagyapámnak iker húgai voltak, unokatesóméknál is születtek ikrek, és neked az első terhességem is ikerterhességnek indult.
A kérdésre: Én is otthon maradnék még egy darabig a helyedben, ha anyagilag nem probléma. Ha lehetőséged van rá, tanulj, képezd magad, hogy később jó esélyeid legyenek a munkaerőpiacon.
Szintén banki munkakör,bár csak egy gyerek.
Én azt tervezem, hogy először bölcsődébe megy, aztán ha már úgy tűnik, hogy kezdi felvenni a ritmust az immunrendszere, akkor jelzem a munkahelyem felé, hogy visszamennék. Úgyis 30 nappal korábban kell jelezni és még a szabadságok egy része is kipörög, tehát lenne onnantól még másfél hónapom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!