Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családanyák, ti ilyen esetben...

Családanyák, ti ilyen esetben otthon maradnátok vagy visszamennétek dolgozni?

Figyelt kérdés

4 gyerekünk van: először ikrek lettek, szerettünk volna harmadikat, de megint ikrek sikerültek. A nagyok 5 évesek, a kicsik nyáron töltötték a kettőt.

A gyerekek előtt bankban dolgoztam vállalati kapcsolattartóként. Nem világmegváltó munka, de nagyon imádtam. Szerettem a pörgést, az újabb és újabb kihívásokat, a sikerélményeket. Úgy gondolom, élvezném megint.

A kihagyott évek miatt persze mindent újra kéne kezdenem; ez így lenne akkor is, ha még itthon maradok.

De élvezem az itthonlétet is. Először furcsa volt, de amióta tudunk "komoly" dolgokat csinálni, azóta csak úgy repülnek a napok. Ráadásul a hétvégéink teljesen szabadok, mert nem kell főzni, házimunkát csinálni.

Férjem azt mondta, ő örülne, ha itthon maradnék még egy kicsit. A gyerekek úgyis betegek lesznek a közösségben, én pedig elmehetnék iskolába, nyelvet tanulni vagy bármit,a mihez kedvem van.

Anyagilag nem okoz gondot, ha itthon maradok.

2014. dec. 19. 11:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem a gyerekek amikor mennek bölcsibe, mé n, mrt tényleg gyakran lsznek betegek, aztán menj dolgozni..

Azért, mert igaz, hogy mt és meg jő pár évig sok a 4 gyerek nevelése,de később már nm lesz, akkor pedig sokka nehezebb lesz visszarázódni a munka világába, túl sokat hagysz ki.

Inkább most kelljen több szervezést megoldani, mint későbbmegszenvedni. Szerintem

De az a vélemyényem nekem is, hogy csak magadra hallgass, masra ne! Az a biztos, hogy ha visszamész, akkor a férjed támaszára is szükséged lesz, mert egyedül nem megy.

Aztér írtam le, hogy mit gondolok, hogy ezt az oldalt is tudd mérlegelni.

2014. dec. 19. 12:30
 12/18 anonim ***** válasza:
77%

Off én is :)

A kétpetéjű öröklődő, az egy véletlen műve.

Nekem is van olyan ismerősöm, aki 2x szült ikreket.

Olyat nem ismerek, akinek 2 pár egypetéjű ikergyereke van.

Az én családomban is vannak ikrek, nagyapámnak iker húgai voltak, unokatesóméknál is születtek ikrek, és neked az első terhességem is ikerterhességnek indult.

A kérdésre: Én is otthon maradnék még egy darabig a helyedben, ha anyagilag nem probléma. Ha lehetőséged van rá, tanulj, képezd magad, hogy később jó esélyeid legyenek a munkaerőpiacon.

2014. dec. 19. 12:32
 13/18 anonim ***** válasza:
69%
Az ikrek 3 éves korát megvárnám,aztán adnám őket oviba és mennék dolgozni.
2014. dec. 19. 13:07
 14/18 anonim ***** válasza:
Ha megtehetném anyagilag, otthon maradnék, legalább a kicsik 4-5 éves korukig.
2014. dec. 19. 14:12
 15/18 anonim ***** válasza:
Én a helyedben, amíg nem megy az agyamra az otthonlét, és az idézőjeles bezártság, addig biztos olyan dolgokat tanulnék, amikre korábban nem volt lehetőségem. Pl. új szakmát, vagy még egy nyelvet, vagy akár beiratkoznék egy olyan szakra valamelyik egyetemen, amelyikből tuti nem élnék meg, de mindig is kíváncsi voltam rá (nálam ilyen a régészet és a dán nyelv :D).
2014. dec. 19. 14:55
 16/18 anonim ***** válasza:

Szintén banki munkakör,bár csak egy gyerek.

Én azt tervezem, hogy először bölcsődébe megy, aztán ha már úgy tűnik, hogy kezdi felvenni a ritmust az immunrendszere, akkor jelzem a munkahelyem felé, hogy visszamennék. Úgyis 30 nappal korábban kell jelezni és még a szabadságok egy része is kipörög, tehát lenne onnantól még másfél hónapom.

2014. dec. 19. 15:26
 17/18 anonim ***** válasza:
Én olyan 4 éves korukig otthon maradnék,utána már jó eséllyel kevesebbet fognak betegeskedni(meg szerintem ha mindegyiknek beindul az ovi suli már te is unnád az otthonlétet) és utána mennék vissza dolgozni.Amúgy egy kicsit irigyellek...:)
2014. dec. 19. 22:05
 18/18 anonim ***** válasza:
A gyerekeknek a legjobb az ha te otthon vagy. Ha sikerélményeket szeretnél és megteheted akkor valami új kihívást lehetne keresni amit az otthonlét mellett megoldhatsz.
2015. jan. 10. 18:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!