Családanyák, ti ilyen esetben otthon maradnátok vagy visszamennétek dolgozni?
4 gyerekünk van: először ikrek lettek, szerettünk volna harmadikat, de megint ikrek sikerültek. A nagyok 5 évesek, a kicsik nyáron töltötték a kettőt.
A gyerekek előtt bankban dolgoztam vállalati kapcsolattartóként. Nem világmegváltó munka, de nagyon imádtam. Szerettem a pörgést, az újabb és újabb kihívásokat, a sikerélményeket. Úgy gondolom, élvezném megint.
A kihagyott évek miatt persze mindent újra kéne kezdenem; ez így lenne akkor is, ha még itthon maradok.
De élvezem az itthonlétet is. Először furcsa volt, de amióta tudunk "komoly" dolgokat csinálni, azóta csak úgy repülnek a napok. Ráadásul a hétvégéink teljesen szabadok, mert nem kell főzni, házimunkát csinálni.
Férjem azt mondta, ő örülne, ha itthon maradnék még egy kicsit. A gyerekek úgyis betegek lesznek a közösségben, én pedig elmehetnék iskolába, nyelvet tanulni vagy bármit,a mihez kedvem van.
Anyagilag nem okoz gondot, ha itthon maradok.
Ne mások véleményére adj.
Azt csináld amit jónak látsz.
Majd úgyis kapsz hideget meleget...ne foglalkozz ezzel. Senki nem tudja megmondani, Nektek mi a jó.
Biztos, hogy itthon maradnék. (mint ahogyan most is teszem, pedig csak egy gyerekünk van)
Az egész családnak jobb az, ha nem egy lestrapált anyjuk van (és lássuk be, 4 gyermek mellett, akik gyakran betegek lehetnek, plusz háztartás, plusz egy pörgős munka mellett nem lennél kipihent) hanem nyugodt anyuka van :)
Majd ha iskolások lesznek, te ismét visszamehetsz dolgozni, simán lehet karriert építeni kihagyás után is!
Nálunk egyébként azért vagyok itthon, mert nekünk nincs kire bíznunk a gyereket, ha egyik-napról a másikra beteg lesz, a férjem nem jöhet el a munkahelyéről, ahol napi 10-12 órát dolgozik. Persze én sem vagyok tétlen itthon, elvállalok alkalmi munkákat. De így a gyerek nem 10-11 órákat van oviban, mint sok csoporttársa, hanem csak 6-7 órát. Ezt az együtt töltött időszakot nem lehet visszaadni a csemetének! Ki kell használni, lehet még utána is karrier! A gyerek az első!
Maradj csak otthon, 4 gyermek normális felnevelése nem kevés munka.
Viszont ne feledd, hogy ez az állapot nem tart örökké, a gyerekek előbb-utóbb felnőnek. Készülj fel megfelelően arra az időszakra is.
Igen, de az átlag sok emberből jön össze, és ebben biztosan van aki soha nem szül ikreket, van aki meg akár többször is. :-)
Állítólag genetikailag is öröklődhet a hajlam az ikerterhességre, így az érintett családok tagjainál, rokonoknál sűrűbben fordul elő. Másoknál meg soha.
Igen, elég ritka. A doki mondta is, hogy menjünk a tv-hez :-)
Mindenesetre több gyerekünk biztos nem lesz.
Nagy karriert nem akarok, sosem akartam. Az ügyfelekkel való kapcsolattartás a nekem való dolog, nem nagyon szeretnék másik pozíciót. Több nyelven is beszélek, sokféle embert megismerek, sokat megtanulok arról, hogy élnek az emberek máshol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!