Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Foglalkoznatok a gyerekkel ha...

Foglalkoznatok a gyerekkel ha nem akartatok de a nő megtartotta?

Figyelt kérdés
Ha volt egy pár hónapos kapcsolatotok amíg szétmentetek a komoly baratnotokkel és a nő terhes lett. De kibékültettek a mennyasszonyotokkal együtt is éltek. Igazábol ő a legfontosabb a férfinak. A nő úgy döntött megtartja a gyereket. Nem védekezesi tanácsot kérek hanem véleményt hogy mennyire foglalkoznátok a gyerekkel? Mert a gyerektartast fizetni kell. Mennyire foglalkoznatok a mennyasszonyotok erzeseivel?
2014. dec. 18. 19:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
57%
én nem mennék hozzá olyanhoz, aki ilyen esetben nem vállalná a felelősséget.
2014. dec. 18. 21:26
 12/21 anonim ***** válasza:
33%

Miután a nők jól elmondták a kérdésedre, hogy szerintük mit kellene a férfinak tenni:), én férfiként őszintén szólva valószínűleg nem foglalkoznék. Úgy lennék vele, hogy én időben elmondtam az álláspontomat, ha a nő ezek után mégis a megtartás és a szülés mellett döntött, az onnantól az ő egyszemélyi döntése és felelőssége, ahhoz nekem onnantól már nem sok közöm van, a gyerek ugyanis a vállalásomtól, a szabad akaratomtól lesz az egyém is, nem a genetikától. És ha az aktuális párom ezért elhagyna, hát biztos szomorú lennék - főleg, mert félreismertem - de tegye nyugodtan, mert akkor biztosan nem illünk egymáshoz.

(lehet ide lőni:))

2014. dec. 19. 00:50
 13/21 anonim ***** válasza:
61%
Utolsó: Kicsit sem zavarna, hogy él valahol egy ember, akinek szüksége lenne az édesapjára, aki te vagy, de figyelembe sem veszed az igényeit? Pontosan ugyanúgy képes lennél élni az életed tovább, mint ha mi sem történt volna? Nem zavarna a gyerek életére, lelkére, világképére való hatása annak, hogy az apja semmibe veszi? Ez nem nemiség kérdése, hanem empátia és felelősségvállalás. Lehet, hogy nem vagyok férfi, de ebben nem is ez a lényeg. Ahogy gyermeked született, nem TE vagy az elsődleges szempont. Hanem ő. Akkor is, ha neked nem tetszik a helyzet. Aki nem akar gyereket, védekezzen megfelelően! Akinek meg gyereke születik, az vállalja a tette következményeit!
2014. dec. 19. 01:07
 14/21 anonim ***** válasza:
33%
A menyasszony sok mindent levonhat abból, ahogy a párja, viszonyul a saját gyerekéhez, a nőhöz akinek gyereket csinált. Egy felnőtt felelősségteljes ember vállalja a tettei következményeit akkor is, ha nem úgy tervezte, főleg, hogy az ő hibája is. Ha ez egy gyerek, akkor egy életen át. Ha csak annyit vállalna amire kötelezhető, akkor én biztos nem mennék hozzá, mert az emberi értékei, az értékrendje ellentétes az enyémmel. És természetesen megfordulna a fejemben, hogy járhatok én is így vele. Nagyon sokan akik szerető férj, apa szerepben tetszelegtek évekig, akartál a nőt is, a gyerekek is tervezettek voltak, képesek egyik napról a másikra lelépni, letojni a gyerekeiket, szétdúlni a családjukat. Érthető, hogy egy nem tervezett gyereknek nem örül az ember, de a felelősségvállalás, és a kapcsolattartás, a gyerek szeretete, róla való gondoskodás az jellem, emberség kérdése.
2014. dec. 19. 10:35
 15/21 anonim ***** válasza:

7-es, neked a téma zavaros, nekem meg, amit írsz. Telis-tele zagyva szavakkal, és mondatokkal.

Kérdező:

1. nem csinálnék alkalmi kapcsba gyereket

2. ha már voltam olyan hlye, hogy nem húztam gumit, és bebizonyosodna, hogy enyém a gy., persze, valamennyire

2014. dec. 19. 11:10
 16/21 anonim ***** válasza:
15%

Én mondjuk nő vagyok, de nem tudom elképzelni, hogy ne érdekeljen a saját vérem, a tulajdon gyermekem. Belebetegednék, ha nem lehetnék része az életének. Akárhogyan is lett. Nem az ő hibája, hanem 50%-ban a tiéd. A másik 50 meg az anyjáé.

A menyasszonyod ha ezt nem tudja elfogadni, akkor nem annyira érdemes vele hosszabb távon komolyan tervezni. Mert nem felnőtt.

2014. dec. 19. 11:19
 17/21 anonim ***** válasza:
21%
Ja és nem mellesleg olyan férfinak szülne később gyereket a mostani menyaszonyod, aki képes levegőnek nézni a gyermekét? Mit várhat egy ilyen apától? Jön majd egy újabb szerelem és az ő gyerekei is mehetnek a levesbe?
2014. dec. 19. 11:21
 18/21 anonim ***** válasza:
0%
Kedves Softy5 (#13) igen, képes lennék élni tovább a saját életemet a saját értékrendem szerint... őszintén szólva ennek valószínűleg az lenne a következménye, hogy elfordulna tőlem az összes "férjet és apának valót" kereső, meg "én már anyuka vagyok, nekem már a baba az első" típusú nő - ahogy a férfiaknak kiirt kérdésre válaszoló nők:) válaszaiból ez egyértelműen ki is derül - tehát marad az, aki társat keres maga mellé, nem apukát a majdani babájának, és a társa az első számára... akár szülés után is... ennyi.
2014. dec. 19. 14:58
 19/21 anonim ***** válasza:

12-es: "félreismerted" volna a menyasszonyodat, ha egy közbejött kapcsolatból született gyerek miatt húzná a száját,,,

kicsit szerintem félreérted a valóságot: bizony kevés nő lenne képes ezt lenyelni, nem kell hozzá kicsinyesnek vagy gyerekesnek lenni, ez óriási megpróbáltatás egy kapcsolatnak.

2014. dec. 19. 16:12
 20/21 anonim ***** válasza:

#19, szerintem meg nem én értettem félre a valóságot, hanem te a válaszomat:) Én kifejezetten arról írtam, hogy ha AZÉRT hagyna el a jelen párom, mert nem foglalkozom a gyerekkel... amit itt a csajok magyaráznak:)

De jól belegondolva végül is az is igaz, amit mondtál, akkor is félreismerném, ha maga a gyerekszületés miatt hagyna ott... mert mindegyik eset végső soron ugyanazt jelentené, azt, hogy neki egy gyerek így vagy úgy, de fontosabb a társnál... ha egy nő NEM "gyerekcentrikus", NEM "anyatípusú", az egyik gondolatmenet szerint sem hagyna el, úgy gondolom...

2014. dec. 19. 17:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!