Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, én, mint mostoha,...

Mit tegyek, én, mint mostoha, ha anyuka rántja romlásba a fiát?

Figyelt kérdés

Anyuka és a párom régen élettársak voltak. Született egy fiuk, aki nincs a párom nevén. (A nő nem akarta, mert úgy több segélyt kap.)

10 éve szét mentek. Gyerek tartást az apuka minden hónap fizetett (közös megegyezés szerint). De lekövethető nyoma nincs.

2 éve, ide jött a fiú iskolába, a mi városunkba.

Pont ugyan abban az időben apuka kiment külföldre dolgozni. Így egyedül maradtam a gyerekkel.

Az anyja roppant lazán nevelte, keretek és szabályok nélkül. Én nem ilyen vagyok, a párom sem.

Párom támogat a gyerek nevelésben, de az anyuka nem. Mikor haza jön egy látogatásból, mindig agresszívabb, nehezen kezelhetőbb. Nem azzal indítják vissza hozzám, hogy fogadjon szót nekem, hanem, hogy "Jó van, ne foglalkozzá' vele! Hülye az a nő." Mármint én.

Ez már odaáig fajult, hogy anyuka megengedi a fiúnak a cigarettát is. miközben asztmás és bronhitiszes a gyerek. 1 éve cigizik. Éjszakánként fullad. Arra fogja, hogy túl kicsi a szobája. De ugyan úgy fullad, ha a nappaliban alszik.

Párom szintén megengedte neki a cigit, mert bele fáradt az örökös veszekedésbe. És hogy szinte minden telefonbeszélgetésnél csesztetnie kell a fiát valami miatt.

Én hiába kérem, szokjon le a dohányzásról. Csakazértsem, mert én csak a rosszat akarom neki. Hisz anyu megengedte, apa sem veszekszik már érte.

A tanulással is gondok vannak.

Azt a kettőt, amiből tavaly bukásra állt, kijavítottuk. Erre most másik 5-ből fogják meghúzni. (házi, füzet, órai munka miatt van a legtöbb rossz jegy)

Anyuka gyerek tartást nem fizet, a családi pótlékot, ami a fiára jár, azt sem adja oda neki. Ha látogatóba megy a gyerek, én adok neki pénzt, oda-vissza. Van, hogy kajára is.

De ennek ellenére, feljelentéssel fenyegetőzik. Hogy beperli a páromat, csináltat dns tesztet és követelni fogja vissza menőleg a gyerek tartást. Aztán elperli a fiút és a külföldi fizetéséből ítéltet meg gyerek tartást.

Abba meg nem egyezik bele a párom, hogy a gyerek vissza menjen az anyjához, mert akkor még rosszabb lenne.

Bárhogy nevelem a gyereket, anyu szava a szent, én meg a szemét. Azt meg nem teszem meg, hogy tojok rá, mert akkor kitörne a fejetlenség.

Ha szépen kérem tojik rám. Ha csúnyábban, akkor meg én vagyok a ge*i.

Mit csináljak? Már olyan sok mindent megpróbáltam, de nem lett jobb.

2014. dec. 14. 07:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Elég nagy már a gyerek ahhoz, hogy elég kellene,hogy legyen, ha egyszer elmondasz neki valamit, de ne csak te mondd, hanem pl. a dohányzással kapcsolatban keress ki a neten egy olyan linket, amiből láthatja,hogyan rakódik majd fel évek alatt a tüdejére a leszívott nikotin, és hogy ez milyen kárt fog majd okozni neki. Valamint szintén vagy orvos vagy valami link segítségével mutass rá arra, hogy egy asztmásnak miért árt különösen. Ha ennek ellenére nem úgy csinálja, te többet ne szólj miatta, legfeljebb arra kérd meg, hogy kint dohányozzon, ne a szobában. Ha ilyen szabályokat sem hajlandó betartani, akkor ne altasd magadnál, menjen koleszba, vagy vissza az anyjához. Tudom, hogy sajnálod ezt a gyereket. Ez a gyerek a szülei külön menésének az áldozata, nem őt kellene ba.ogatni. Biztos, hogy jó iskolában tanul? Kérdezd meg tőle, ha ennyire nem megy a tanulás, mit szeretnél inkább tanulni, mert valamilyen szakmát csak el kell sajátítanod, ha meg akarsz élni az életben. Ha erre is azt mondja, semmit, akkor levenném a kezem róla, majd egy-két év múlva ő maga fog rájönni, hogy mi a helyes út, de minél többet abajgatják, annál kevésbé. Csináljatok inkább olyan közös programokat - kirándulás, városnézés, szánkózás (nem tudom, hány éves vagy, de neked sem árt biztos egy kis mozgás a friss levegőn), korcsolyázás, hogy a barátjának tudjon érezni. Akkor talán a viselkedése is meg fog változni veled szemben.
2014. dec. 15. 12:15
 12/16 anonim ***** válasza:
Szánkózást, síelést, korcsolyázást nemigen tudom elképzelni,ha nem Pesten laknak, de például moziba, komolyabb filmekhez elmehetnének a pótmamával vagy egy-egy városnézésre befizethetnének, és együtt elmehetnének, csak azért, hogy a fiú más iránt, az élet iránt elkezdjen érdeklődni, mert ez egy lelki sérült fiú - köszönhetően a liberális nevelésnek, és a szülők válásának.
2014. dec. 15. 19:14
 13/16 acelsziv ***** válasza:

"Szánkózást, síelést, korcsolyázást nemigen tudom elképzelni,ha nem Pesten laknak,"

Miért? Szerinted vidéken nem esik a hó, nincs koripálya és nincsenek dombok sem? Ne legyél már ennyire suttyó pesti...

2014. dec. 15. 22:49
 14/16 anonim válasza:
Lèpj ki ebbol az egèszbol minnel hamarabb... Kaptàl itt sok tanacsot, nem olvastam vegig. Èn csak ennyit tudnèk javasolni. Mert itt vàltozas nem lesz, Csak te èvrol èvre jobban kikèszülsz. En is neveltem mostohagyereket, külön vàlàs Lett belöle, annyira megutàltam az èlettàrsamat is a gyereke miatt. Amièrt szò nèlkül elnèzte az èn szenvedèsemet.9 hònapos volt a közös kislanyunk mikor lelèptem. Most 3 ès fel eves, egyutt vagyunk az apukàjàval de nem èlünk egyutt. Ö külön a fiàval. Mikor nincs itt,hianyzik, de legalàbb nyugodtan vagyok az otthonomban. Nem bàntam meg, hogy igy döntöttem. Ha folytattam volna az eletet nègyesbe, szerintem màr megbolondultam volna. Van az a mondas "a mostoha Isten ostora". Règen azt hittem ezt a mostoha szülökre mondjak, most màr tudom, hogy ez a gyerekekre igaz!
2015. febr. 23. 04:15
 15/16 anonim válasza:
Helló kérdező!Aktuális még a problémád a "fiaddal?"Most olvastam a problémád és én megtaláltam a saját ugyanilyen cipőben járó fiamnál a megoldást.Segíthetek ha érekel
2015. márc. 24. 10:25
 16/16 A kérdező kommentje:
Monndd kérlek!
2015. márc. 24. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!