Mit tegyek, én, mint mostoha, ha anyuka rántja romlásba a fiát?
Anyuka és a párom régen élettársak voltak. Született egy fiuk, aki nincs a párom nevén. (A nő nem akarta, mert úgy több segélyt kap.)
10 éve szét mentek. Gyerek tartást az apuka minden hónap fizetett (közös megegyezés szerint). De lekövethető nyoma nincs.
2 éve, ide jött a fiú iskolába, a mi városunkba.
Pont ugyan abban az időben apuka kiment külföldre dolgozni. Így egyedül maradtam a gyerekkel.
Az anyja roppant lazán nevelte, keretek és szabályok nélkül. Én nem ilyen vagyok, a párom sem.
Párom támogat a gyerek nevelésben, de az anyuka nem. Mikor haza jön egy látogatásból, mindig agresszívabb, nehezen kezelhetőbb. Nem azzal indítják vissza hozzám, hogy fogadjon szót nekem, hanem, hogy "Jó van, ne foglalkozzá' vele! Hülye az a nő." Mármint én.
Ez már odaáig fajult, hogy anyuka megengedi a fiúnak a cigarettát is. miközben asztmás és bronhitiszes a gyerek. 1 éve cigizik. Éjszakánként fullad. Arra fogja, hogy túl kicsi a szobája. De ugyan úgy fullad, ha a nappaliban alszik.
Párom szintén megengedte neki a cigit, mert bele fáradt az örökös veszekedésbe. És hogy szinte minden telefonbeszélgetésnél csesztetnie kell a fiát valami miatt.
Én hiába kérem, szokjon le a dohányzásról. Csakazértsem, mert én csak a rosszat akarom neki. Hisz anyu megengedte, apa sem veszekszik már érte.
A tanulással is gondok vannak.
Azt a kettőt, amiből tavaly bukásra állt, kijavítottuk. Erre most másik 5-ből fogják meghúzni. (házi, füzet, órai munka miatt van a legtöbb rossz jegy)
Anyuka gyerek tartást nem fizet, a családi pótlékot, ami a fiára jár, azt sem adja oda neki. Ha látogatóba megy a gyerek, én adok neki pénzt, oda-vissza. Van, hogy kajára is.
De ennek ellenére, feljelentéssel fenyegetőzik. Hogy beperli a páromat, csináltat dns tesztet és követelni fogja vissza menőleg a gyerek tartást. Aztán elperli a fiút és a külföldi fizetéséből ítéltet meg gyerek tartást.
Abba meg nem egyezik bele a párom, hogy a gyerek vissza menjen az anyjához, mert akkor még rosszabb lenne.
Bárhogy nevelem a gyereket, anyu szava a szent, én meg a szemét. Azt meg nem teszem meg, hogy tojok rá, mert akkor kitörne a fejetlenség.
Ha szépen kérem tojik rám. Ha csúnyábban, akkor meg én vagyok a ge*i.
Mit csináljak? Már olyan sok mindent megpróbáltam, de nem lett jobb.
"Szánkózást, síelést, korcsolyázást nemigen tudom elképzelni,ha nem Pesten laknak,"
Miért? Szerinted vidéken nem esik a hó, nincs koripálya és nincsenek dombok sem? Ne legyél már ennyire suttyó pesti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!