Hogyan oldjuk így meg a karácsonyi láthatást és ajándékozást? Első közös karácsonyunk a párommal és a gyermekei is szeretnének nálunk lenni, de sajnos már most tudom, hogy csalódás lenne nekik.
Nekem is vannak gyermekeim az előző házasságomból, a páromnak is van 3 gyermeke. Az idei lesz az első együtt töltött karácsonyunk. A párom gyermekei a fejükbe vették, hogy mesés ajándékokra számíthatnak tőlünk, ebben sajnos jelentős szerepe van az édesanyjuknak, aki még erősíti is bennük ezt a gondolatot. Természetesen jelképes ajándékot kapnak tőlünk, de fejenként maximum 1-2000Ft értékben. Ez nem arról szól, hogy velük akarunk kiszúrni, hanem arról, hogy mi sem állunk túl jól anyagilag. Tény, hogy a volt férjem és a család elég sok ajándékot vesz a gyermekeimnek, de erről ők döntenek, ebbe nekem nincs beleszólásom.
Fogalmam sincs, hogyan oldjuk meg, hogy a gyerekeknek ne legyen túl nagy csalódás. Valahogyan meg kellene ezt velük beszélnünk, de sajnos eddig minden próbálkozásunk zátonyra futott és az anyjuk sem hajlandó nekünk segíteni.
7es valaszolo fogalmazta meg a legjobban! Ha lehetseges az o valaszat fogad meg jol gondolja fonyosabb a gyerekek mint a felnoteket megajandekozni.
egyebkent a parod nem dolgozik? Hogy 5e 5 e ft nem jut evente 1x a gyerekeire?
meg rossz az anyagi hater is , 1x kibirhatna, foleg ha anyuka sem tudja megajandekozni a gyerekeit, lehet ezert varj el toletek, gondolom ti jobban alltok anyagilag mint az anyuka ha egyedul neveli 2 gyereket, lehet ezert szamol jobb szebb ajandekra toletek
Igen, az jó lenne, ha az ajándékozást külön tudnánk bontani, de sajnos mivel itt leszünk egy rakáson ez kivitelezhetetlen.
Az ünnepi bevásárláson nem tudok spórolni, mert azt az exem intézi.
Az ajándék lekvárok már rég a pincében várják a karácsonyt, szóval azokon sem tudok pénzt megfogni.
A párom dolgozik, de a fizetése nem túl sok, 160000Ft és mivel anno még a régi bérével állapították meg, havi fix 3*35000Ft gyerektartást fizet. Én még GYED-en vagyok a legkisebb gyermekemmel, szóval az én pénzem sem verdesi a csillagokat.
A közös ajándék jó ötlet lenne, de már így is állandóan ölik egymást, és tönkreteszik ami a másiké szóval nem biztos, hogy esetükben ez jó megoldás és még mindig ott van, hogy ők nem fognak ugyanannyit kapni...
Már azon is gondolkodtunk, hogy megkérjük őket, hogy ne jöjjenek, de félek akkor a későbbi jó kapcsolat kialakításának lehetőségét is tönkretennénk, mert az anyjuk biztos ezt is az apjuk ellen fordítaná.
Az a baj, hogy akárhogy próbáljuk, mindenképp mi leszünk rossznak feltüntetve.
60000Ft és mivel anno még a régi bérével állapították meg, havi fix 3*35000Ft gyerektartást fizet
Oké, akkor leírom: ez nem igaz. A bére 50%-nál többe nem vonhatnak le gyermektartásra...
És innentől a kérdés is provokációnak tűnik.
"Nem, én egyáltalán nem veszek ajándékot a gyermekeimnek, mert pontosan tudom, hogy az exem, a nagyszülők és a nagybácsik és nagynénik el fogják őket halmozni."
Hát, én nem vagyok annak híve, hogy karácsonykor fel kell vásárolni az egész ajándékboltot, de 6 éves gyerekként, ha édesanyám közölte volna velem, hogy te ugyan nem kapsz tőlem semmit, én főzök rád, majd a többi rokontól lehet kapsz valamit hát durván elbőgtem volna magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!