Menyasszonyom vezető beosztásba került, igazgató helyettes lett. Szerintetek meddig fog így férfiként tekínteni rám? Működhet ez hosszú távon hogy én "csak" egy beosztott vagyok és töredékét keresem annak amit ő?
Már most érzem hogy sokkal diplomatikusabb lett itthon is,fél éve dolgozik ebbe a pozicióba,már most kezd átalakulni a személyisége úgy érzem.Mintha már az elvárásai is nagyobbak lettek volna,a pénz nem érdekel hogy többet keres,legalább is engem nem,azt mondja ő sem.A kedves nőből,mostanra kezd egy igazi vezető nő lenni,elötte ő is "sima" beosztott volt.Szerintetek most már csak a papucs szerep jut nekem,vagy idővel lecserél?
Próbálok nem kompenzálni,de elég nehéz helyzetben vagyok az a helyzet.Gondoljatok bele,körül van véve nagy fejesekkel,akik nálam nyilván határozottabbak és talpraesettebbek,ami ugye nem feltétlenül igaz,de ha az ember ilyen mentalítású emberekkel van körülvéve,az egy idő után beivódik és norma lesz már.Lehet alaptalan a félelmem,de úgy érzem más lett.A kedves nő kezd eltűnni belőle.Nem mondom hogy nem szeret,de kicsit úgy érzem mintha hazahozná a munkát is,mintha nem tudná lezárni az ottani dolgokat és különválsztani.
fel a fejjel, elég a kishitűségből!
Ajánlok neked egy filmet: Működik a kémia, mindenképp nézd meg!
ha otthon meg kezdene DOMINA lenni, én lapátra tenném!
Én lehetnék igazgató vagy igazgató helyettes, akkor is megmaradnék bohónak, vidámnak, amilyennek a párom ismert meg, amilyen vagyok a munkahelyemen, nyilván nem az vagyok otthon... Szerintem régen rossz, ha valaki elfelejti, hogy honnan jön...
Beszélj erről vele, egy jó kapcsolatba ez (is) belefér!
24-N
Komolyan mondom ez már tényleg a megvalósult feminista agyrém. Bár ezen nincs mit csodálkozni. Szemezgessünk akkor egy kicsit.
"Ilyen kérdést is csak egy férfi tehet fel. Ha fordítva lenne a feleségnek eszébe nem jutna ilyen gondolatok. Személyisége mindenkinek változik. Változz te is vele együtt. Félsz attól, hogy elvárásai vannak veled szembe? Ha te kerülnél vezető beosztásban te milyen elvárásokat eszközölnél ?"
Mi az hogy ilyen kérdést is csak egy férfi tehet fel? Mondja valaki ezt egy olyan oldalon, ahol 99%-ban a nők kérdeznek, és válaszolnak, ők fogalmaznak meg elvárásokat, egyértelműen ők azok akik sírnak ha az adott férfi nem felel meg a hatalmi elvárásaiknak.
A kérdésben szereplő szituáció sajnos életszerű. A nők a testüket használják fel az előrejutásra, míg a férfitársadalom robotolása szépen finanszírozza ezt. Nem véletlen, hogy komoly megterheléssel, és veszéllyel járó munkákat a férfiak végzik, míg a távmunkát, vagy a részmunkaidős állásokat a nők töltik be. Aktuális téma a vasárnapi zárva tartás, ahol a kereskedelmi szektorban való többségük miatt megint csak a nők járnak majd jól. Ez a hozzáállás jól jelzi, hogy a férfi csak addig kell amíg fenntartja a rendszert, vagyis addig bőven jó amíg apuci, vagy férjecske pénzét el lehet szórni az amúgy természetesen férfiak által előállított, feltalált dolgokra.
"Ahogy írsz, abból nem az jön le, hogy te egy igazán férfias férfi vagy"
És igen, ez az! Hol máshol jönnének elő a férfiakkal szembeni tipikus szexista, csak azért is a férfi szenvedjen, de minimum dögöljön meg elvárások, mint egy olyan kérdésnél, ahol a kedves menyasszony igazgatóhelyettes, többet keres mint az "elnyomó" párja, és ezzel tipikusan megtestesíti a feminizmus karrierizmusról, emancipációról szőtt teljes ideológiáját.
Most komolyan mit várunk amikor már az is felmerült, hogy nőtlenségi adót is kivetnének a férfiakra? Természetesen senki sem háborodott fel rajta, mint egy korábbi férfiakra kiszabott adótervezeten sem ami a svédeknél merült fel. Ilyen az amikor az egyenlőséget folyamatosan hangoztató feminista ideológia keveredik a legösztönösebb, legszexistább férfiakkal szembeni női elvárásokkal. Ez nem csak egy hiba a gépezetben, vagy elszólás, hanem a dolog veleje. Erre épül a feminizmus.
Arra épít, hogy a nőknek nem kell semmit se tenniük a szaporodás érdekében, sőt még elvárásokat is támaszthatnak a férfivel szemben. A férfiakat egymás ellen uszítják, és ők majd a győztessel jól megdugatják magukat. A női ösztön, vagyis minél több férfit szexuális, és anyagi célokból kizsákmányolni, az ideális alfahím kiválasztására épül. Ez persze ugye egy végtelenül pozitív, és jó dolog, ezt senki sem kérdőjelezheti meg. A férfiak bezzeg elvannak könyvelve ösztönlénynek, amikor egy olyan rendszert tartanak fenn már évezredek óta amely a fentieket támogatja. Az emancipáció, arra kellett, hogy ezt a hatalmi helyzetet csak tovább erősítsék. Ha nőt akarsz így is úgy is fizetni fogsz, de míg a múltban azért nem féltétlenül az individualizmus volt a prioritás, hanem inkább mondjuk a család, addig ez logikailag talán még magyarázható is volt, de ma már az egész ténylegesen csak a nők ösztöneinek kielégítésére van kihegyezve. Ha csak abból indulunk ki, hogy a házasságok jó része nők által kezdeményezett válással, és a férj anyagi kárával végződik, már akkor egyértelmű hogy épeszű ember nem adja a fejét erre. Statisztikák bizonyítják azt is, hogy a házasságban született gyermekek 10-15 százaléka nem a férjtől származik, ha mellé még hozzávesszük azt is, hogy a nők hatalmi alapon gondolkodnak, vagyis olyan dolgokban amik változhatnak pl. egzisztencia, vagy státusz, míg a férfiak már nem túl valószínűen változó dolgokban, mint a genetikában beágyazott dolgok, pl. megjelenés, vagy külső akkor érdemes még jobban átgondolni a dolgot. Te már itt sem voltál elég férfi egyeseknek, ha ilyen a kedves menyasszonyod is akkor nem értem miért érdemes neked időt, pénzt, és energiát áldoznod erre.
Nem olvastam végig, de saját ismeretségi köröm alapján, azt mondom, hogy ne vedd el. Hamarosan úgyis ki fog dobni. Új pozíció, új emberek, teljesen megváltozik. Neked lesz jobb, ha szakítatok. Több ismerősömmel megtörtént.
Persze, fordítva, ha a férfit nevezték ki, akkor nem lett szakítás a vége.
Legalábbis ezt látom a munkahelyemen. Azok a nők, akik feljebb léptek mind elváltak. Szerintem készülj te is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!