Kései Sirató kérdése:
Mit gondolnátok arról, ha meghallanátok, hogy egy nőt a leendő apósa úgy szólít, hogy Kicsim?
Figyelt kérdés
A barátom (ő a leendő após a fenti történetben) a jelenlétemben felvette a telefonját és úgy köszönt bele , hogy szia Kicsim! azt hittem rosszul hallok , ő meg azt hihette (?) , hogy nem figyelek. A fia pár hónapja külföldön tanul, a fia barátnője meg itthon árválkodik.. Szerintetek képes volt összejönni vele? Természetesen kérdőre vontam, de magyarázkodik. Ti mit gondoltok?2014. dec. 8. 10:38
11/13 anonim válasza:
egy kicsit szerintem is erős ez a megszólítás.
bár én egy elég prűd családból jövök.
12/13 anonim válasza:
Ha a saját gyerekét szólítja így, az rendben van, de a fia barátnőjét így szólítani szerintem túlzott bizalmaskodás.
Mondjuk én nem arra gondolnék, hogy összejött vele, hanem, hogy atyáskodni akar fölötte. Gondoljunk arra, hogy ha egyszer valamiben majd nem értenek egyet, mennyire fogja tiszteletben tartani a menye véleményét az, aki "Kicsim"-nek szólítja?!
13/13 A kérdező kommentje:
Most is azt gondolom, hogy nem ez a legmegfelelőbb megszólítás, azonban meglehetősen túlzott volt az én reakcióm is.
2014. dec. 9. 12:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!