Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondolnátok arról, ha...

Kései Sirató kérdése:

Mit gondolnátok arról, ha meghallanátok, hogy egy nőt a leendő apósa úgy szólít, hogy Kicsim?

Figyelt kérdés
A barátom (ő a leendő após a fenti történetben) a jelenlétemben felvette a telefonját és úgy köszönt bele , hogy szia Kicsim! azt hittem rosszul hallok , ő meg azt hihette (?) , hogy nem figyelek. A fia pár hónapja külföldön tanul, a fia barátnője meg itthon árválkodik.. Szerintetek képes volt összejönni vele? Természetesen kérdőre vontam, de magyarázkodik. Ti mit gondoltok?

2014. dec. 8. 10:38
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
58%
Beteg megszólítás, beteg feltételezés. Az sem jobb, aki így beszél, és az sem, aki ebben többet lát. Félelmetes, hogy egyáltalán felmerül a lehetősége egy ilyen kapcsolatnak.
2014. dec. 8. 10:39
 2/13 anonim ***** válasza:
61%
30 éves nő vagyok, és az apám a mai napig gyakran szólít úgy, hogy Kicsim. Akkor most ez jelent valamit???
2014. dec. 8. 10:41
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha szoros kapcsolatban állnak, akkor lehet, hogy normális. Úgy értem sokszor fordul elő, hogy a család nagyon megszereti a menyét, vejét, lányuknak, fiúknak tekintik őket. Ebben az esetben előfordulhat. Az adott esetben talán még az is rápakol egy lapáttal, hogy a fia odavan, lehet hiányzik neki és a lány pótolja kicsit az űrt.

Az se mindegy, hogy milyen hangsúlyban mondta. Lehet érezni azt az árnyalatnyi különbséget, mikor egy pár egyik tagja hívja így a másikat és lehet érezni, mennyivel másképp mondja egy szülő a gyerekének ugyanezt.

2014. dec. 8. 10:46
 4/13 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem most itt te vagy aki túlkombinálja a dolgokat!
2014. dec. 8. 10:47
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom sokkal fiatalabb nála, a lánya lehetne. Ha jó a kapcsolat miért ne szólíthaná így? Az én édesanyám az összes barátomat, osztálytársamat nemtől függetlenül úgy szólította, hogy drága. Nem volt köztük semmi, volt amelyiket soha nem is látta, csak telefonon beszélt vele annyit, hogy engem keres.
2014. dec. 8. 10:47
 6/13 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ!
2014. dec. 8. 11:05
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
A kisbabámat a férjem legjobb haverja "kicsim"-nek szólítja, aki nem ismerne minket, azt hinné hogy ő az apja... közbe nem.
2014. dec. 8. 11:22
 8/13 anonim ***** válasza:
71%

Én a lovamat szólítottam drága csillagomnak. Ebből milyen következtetést vonnál le?

Bár volt egy barátom aki - megjegyzem a mindennapos sülve főve találkozóink ellenére - azt hitte a lovat jobban szeretem, mint őt...Vannak ilyen emberek.

Több férfit is ismerek, aki a nőismerőseit drágámnak szólítja, engem is pl, de hidd el egyikünkkel sem jött össze.

2014. dec. 8. 11:44
 9/13 anonim ***** válasza:

Hoppáá, utolsó, gyanús vagy te nekem a loval. :D

Amúgy kinek milyen a stílusa, ez olyan dolog. :)

2014. dec. 8. 12:20
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs ebben semmi, sok helyen ez a megszokott megszólítás minden gyerekstátuszban lévö csaladtaggal szemben.
2014. dec. 8. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!