A "hozott" tulajdonságok a meghatározóak egy ember jellemében?
A kérdésemet inkább a saját példámmal mondom el.
Most 20 éves vagyok. Elég visszahúzódó, önbizalom hiányos, egy nyuszi. A családtagoktól már többször is megkaptam, hogy "miért nem vagy olyan bátor mint a nagyapád volt?" vagy "miért nincs olyan jó alakod mint anyádnak volt?" esetleg azt, hogy "bezzeg én ennyi idős koromban már sütöttem-főztem a családnak, neked meg semmihez sincs vonzalmad" és hasonló dolgok. Kb jó dolgot soha nem mondtak még nekem.
De hát mit tehetnék?? Már 6-7 éves koromban is egy tutyimutyi voltam, aki nem tudott szépen rajzolni, ügyesen sportolni, nem tudtam úszni, korcsolyázni stb.
Ez az én hibám, hogy nem vagyok jó semmire/semmiben vagy ez születéskor dől el, hogy milyen lesz egy gyerek?
Az, hogy milyen tulajdonságokat örökölsz, egy dolog, a másik dolog pedig a környezet hatása. Ha világ életedben ezt hallottad és úgy váltál felnőtté, hogy ezt hallottad magadról, akkor nem csoda, ha ilyen lettél. De nem kell így meghalnod, mivel 20 éves vagy már, nem gyerek, nyugodtan kezedbe veheted az életed és nem kell másnak megfelelned, ha nem akarsz ilyen lenni. Mutasd meg nekik, hogy nem vagy te ilyen.
Szerintem elsősorban egy pszichológus támogatására lenne szükséged, aki segít abban, hogy elhidd, te ennél többre vagy képes. A magam példájából kiindulva beszélek, én is ilyen voltam, ma meg már anyámék csak lesnek, hogy miket meg bírok csinálni és nem adok a szavukra egy cseppet sem, még ha megpróbálnak elbátortalanítani, akkor sem.
Sok sikert!!
Ha tutyi-mutyi vagy,arról te tehetsz.
Meg arról is,ha meghallgatod a családod hülyeségeit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!