Mit lehet ilyenkor tenni?
Érdemes.
Csináljatok listát, mi az, ami a másikat legjobban idegesíti, és mi az, ami elmegy. Légy belátó vele, nem jó érzés a befizetetlen számla.
A veszekedés az egyetlen, ami nem vezet semmire, csak játszma, ahol le akarod győzni a másikat. Ha tényleg szereted, olyan jó engedni neki, és azt mondani, hogy "jó, igazad van." Próbáld ki, neki nagyon jól fog esni, és egész különleges érzés:)
Neki sem jó viszont ha túl merev - próbáld meg neki felvázolni, mi lehet a legrosszabb, ami bekövetkezik a félelmeiből? Kikapcsolják a fűtést a csekk miatt?
Fontos lenne tisztázni hogy a precízsége félelmet takar és biztonságmániát, vagy egyszerűen úgy esik neki jól.
Közelíteni az álláspontokat, ez nem háború! :)
Változni a dolog nem igaen fog. Csiszolódni biztos fogtok, de az alapvető személyiségjegyek nem változnak. A kérdés, hogy tudnál-e így élni és vállalni, hogy lecsesz egy be nem fizetett csekkért vagy mert reggel 8 helyett 8:02-kor teszed elé a kávét.
Nekem volt egy ilyen "kocka" barátom, én meg mondjuk, hogy olyan vagyok, mint te. Én 3 év után otthagytam, mert már pl. nálunk oyanok voltak, hogy cseresznyét ettem, nem öntöttem ki rögtön a magokat a tálkából és ordított meg hozzámvágta.:S
Ha most tetszik is, hogy állandó parázs viták vannak, hosszú távon ez fárasztó lesz. Erre azért készülj fel.
Az ellentétek vonzzák egymást.:D Szerintem 2 és fél év után még ne házasodjatok össze,várjatok még fél évet.Addigra annyira összefogtok szokni,hogy már kevesebbett veszekedtek majd.És jobb lesz,ha érvekkel próbálod meggyőzni,nem veszekedéssel.Voltam ilyen helyzetbe,sőt vagyok is.Az én kapcsolatom abban különbözik,hogy mi nem tervezzük még az együttélést.
És ha nektek lesz lagzitok meg esküvőtök,akkor gratula előre is:D
Én is néha hasonló helyzetbe kerülök párommal. Mondjuk mi még nem tervezzük az esküvőt, 1 éve vagyunk együtt, és egyetemistákként költöztünk össze fél éve, arra alapozva, hogy még egyikünknek se volt ilyen jó párkapcsolata s nagyon jól kijövünk, imádjuk egymást. Ezen persze az összeköltözés nem változtatott szerencsére, de azért hozott pár olyan problémát, amivel nem szembesültünk még, amikor szabadon mászkáltunk egymáshoz. :) Kérdésedre csak annyit tudok mondani, hogy ha biztos vagy érzéseidbe és ő is, tényleg szeretitek egymást, biztos találtok megoldást. El kell fogadni azt, hogy lesznek még ilyen problémák, mivel ez ezzel jár, de ha türelmesek vagytok és készek a kompromisszumra, ezek a problémák megoldhatók. Neked is el kell fogadnod, hogy a párod számára fontos, ha időben be van fizetve minden számla de ő is meg kell értse, hogy bárkivel megesik, hogy egy nappal később fizeti ki a számlát. Mert gondolom nem direkt tetted, főleg ha tudtad, hogy a párod nem szereti az ilyent.
Sok türelmet és kitartást, és most beszéljétek meg, amíg nem késő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!