Mit lehet ilyenkor tenni?
A férjemet már sajnos néhányszor csőbe húzták szép szavakkal. Ahol anyagiakról van szó, érzelmi ráhatással eléri többnyire a másik fél, hogy az ő akarata érvényesüljön.
A válásánál annyira menekülni akart, hogy a vagyon nagy részét ott hagyta, SZÓBAN állapodtak meg, amit persze nem tartott be az exnej, azóta is bottal ütheti a nyomát a neki járó pénznek.
A munkáltatója számtalan esetben átverte, mert "szavát adta", aztán persze nem tartotta be, így is sok pénzt kivettek a zsebéből.
Most el akar jönni a munkahelyéről, pont a fenti szemétségek miatt. A neki járó pénzről próbált egyezkedni, majd örömmel telefonált, hogy MEGÍGÉRTÉK neki, hogy kifizetik, amit kért.
Azt hittem kitépem a hajamat. Sokáig dolgoztam értékesítési területen, pontosan tudom, hogy ha pénzről van szó, milyenné válnak az emberek és miért fontos ezerszer lepapírozni mindent.
A férjemnek számtalanszor mondtam, hogy szóbeli ígéretet pénzügyben senkitől ne fogadjon el, még tőlem se - pénzt igenis papíron kell elszámolni, "megígérni".
A fentiekkel összefüggően sajnos a tárgyalástechnikája is elég rossz, az irányítás mindig a másik fél kezében van, mert ha kedvesek vele, azonnal olvadozni kezd és hopp, már jégre is vitték.
Mivel kéri a tanácsomat a fenti ügyek intézésében, én pedig papagájként szajkózom, hogy papír mindenről, előre el kell dönteni az álláspontot, nem bedőlni a szép szavaknak - egyre inkább személyes támadásnak veszi. Nem annak szánom, másrészt ő kéri a véleményemet.
Fogalmam sincs már, hogy mit tegyek, mert komoly összegekről van szó, ami elúszhat, ha rosszul csinálja, másrészt nem szeretnék magánéleti vitát amiatt, hogy nem értek egyet az ügyintézéseivel.
a férjed szakmunkásnak való, de hogy nem olyan területre ahol több felelősséget kell vállalnia, az biztos.
keress neki a szintjéhez melot és megnyugodhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!