Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi a családodban az egy...

Mennyi a családodban az egy főre eső jövedelem?

Figyelt kérdés

És mennyit (per fő) tartanál elégségesnek a

1. nagyon szűkös

2. szűkös

3. átlagos

4. nagyon jó

életszínvonalhoz? Mik ezek a minimum összegek?

2014. nov. 27. 08:46
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk nagyon változó. én 68e ft-ot keresek, de már ezt sem sokáig. férjem 200-350 közt, változó.

Most veszünk lakást (hitelből), így 60e lesz a törlesztő, ezt beleszámítva:

1. 200e

2. 300e

3. 350e

4. 400e (ennyink még sosem volt egy fizetésből)

2014. nov. 27. 10:26
 12/24 anonim ***** válasza:
84%

Ketten élek a lányommal. Fejenként 160 ezer forint jut egy hónapban. Életszínvonalunkat átlagosnak mondanám. Néhol még szűkösnek is érzem. A saját magam szemszögéből:

1. nagyon szűkös: 60-100 ezer Ft/fő

2. szűkös: 100-150 ezer Ft/fő

3. átlagos: 150-250 ezer Ft/fő

4. nagyon jó: 250 ezer Ft/fő fölött

Ha többen élnénk egy háztartásban, ez nyilván másképp alakulna, de így egyetlen fizetésből egyetlen gyerekre arányaiban nagyon sokat elvisz a lakásfenntartás, az autó, a nyaralás, ilyesmi. Nagyobb családnál egy főre vetítve ezek alacsonyabb összegek lennének.

2014. nov. 27. 10:40
 13/24 anonim ***** válasza:
76%
Mi ketten vagyunk a férjemmel 300 ezer az össz bevetelunk, de pár héten belül hárman leszünk ugyan ennyire. Ha akartunk valamit meg vettük, de nem mondanám, hogy nyaralni jártunk ebből a ppénzből. Én kevésnek tartom. Nem értem mások nagy családdal hogyan élnek össz 150bol. .
2014. nov. 27. 10:57
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok. Erre az összegre amit írtam már jobban élünk elvileg mint az alsóbb réteg, mivel önkormányzati lakást nem kaptunk a "magas" egy főre jutó jovedelmunk miatt. . Kész vicc. .
2014. nov. 27. 11:00
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
2014. nov. 27. 11:15
 16/24 anonim ***** válasza:
52%
140 ezer, de én egyedül élek, nekem ez elég, mert hitelem nincs, saját lakás. Még azt se mondanám, hogy szűkölködöm, bár kinek mire van igénye. Átlagos.
2014. nov. 27. 11:19
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Az én jövedelmem 80-100 ezer között mozog, a páromé 140-150. Igazából ebből átlagosan meg lehetne élni, nekünk viszont kissé szűkös, mert albérletezünk, és mindketten rengeteget dolgozunk, ami miatt sok kényelmi szolgáltatást veszünk igénybe, aminek nyilván költsége van. Amit lehet, rendelünk, ételt is nagyon gyakran, igyekszünk mindent gyorsított eljárásban intézni, stb. Néha gondolkozom rajta, hogy tulajdonképpen a mi életszínvonalunkat igazán nem is a pénz tudná emelni, mert abból végül is elég, ami van, hanem az idő.
2014. nov. 27. 14:30
 18/24 anonim ***** válasza:
75%

Ketten vagyunk a fèrjemmel, kb 3400 euro jut egy főre. Àtlagosan élünk, bàr sokkal több mindent megengedhetnènk magunknak, csak most hàzra gyüjtünk.

26N

2014. nov. 27. 18:09
 19/24 anonim ***** válasza:

A 12-es válaszolóhoz hasonlóan én is egyedül élek egy kisgyermekkel.

Az országos átlagnál jobb az egy főre eső jövedelmünk (kb. 235 eFt/fő), az életszínvonalunkat átlagosnak mondanám.

A nagyon jó színvonalhoz nekem annyival több bevétel kellene, amivel megtehetném azt, hogy a legjobb magániskolába járassam a gyermekemet, hogy anyanyelvi tanár foglalkozhasson vele, hogy a sportból, amiben igazán tehetséges a legjobb szakedzőt tudjam megfizetni, hogy gondozza, segítse a fejlődését.

Nekem a nagyon szűkös jövedelem egy két fős háztartás esetén a 180-200 eFt alattit jelenti.

Abban azért van igazság, hogy a több tagú vagy többkeresős családoknál az egy főre eső értékek kedvezőbbek és természetesen kinek-kinek más az igényszintje, lehetősége.

2014. nov. 28. 12:48
 20/24 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem meg az a vicc, hogy anyukám rokkant nyugdíját elvették, és kap 44.000Ft/hó mittudomén hogy hívják segélyt.

Ja és "nem rehabilitálható" papíron is, vagyis nem tud munkát vállalni hivatalosan SEM.

Ebből kell megélnie.

35 év munkaviszony+két gyerek után.Mindig bejelentett állami helyen dolgozott, és ezek után "ennyit ér".

Na meg az a vicc, hogy havi 150Ft/fő jövedelemmel még önkormányzati lakást akar valaki, mert hogy ő szegény...

A seggemet verném a földhöz, ha ennyi jövedelmem lenne.

2014. nov. 28. 15:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!