Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez szép "gesztus"...

Szerintetek ez szép "gesztus" volt?

Figyelt kérdés
vasárnap éjszaka meghalt nagypapám, nem váratlanul. Engem anyukám hétfő este hívott fel, napközben egyetemen vagyok. Most tudtam meg, hogy délelőtt egyeztettek barátommal (vele élek), hogy hát ez történt, én mikor érek haza, mikor lehet engem hívni. Barátom egész nap tudott róla. Suliban nekem beszámolóm is volt, meg minden egyéb, ezért nem akartak akkor zargatni, mikor esetleg még benn vagyok. Szerintetek ez szép gesztus volt? Mert én hétfő óta az egész világot utálom, ez sem egészen tetszik így, de lehet csak amiatt, mert most tényleg utálok mindent és mindenkit.
2014. nov. 26. 17:34
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Nem, nem arról van szó, hogy elhagyom magam vagy ilyesmi. Sőt, igazándiból erre így fel voltunk készülve, már ahogy fel lehet ilyesmire, szóval tényleg nem ért váratlanul. Csak akárhányszor eszembe jut, hogy ott van a kórházban... rém megrázó volt. És richtig eszembe jut mindig. Szegényem :( emiatt nagyon feldühödtem főleg tegnap, meg ma délelőtt, csapkodtam meg minden, teljesen normális emberi reakció. Most már megnyugodtam azért, tanulni is tudok már, csak még bánt, hogy így kellett meghalnia. Főleg ez a része zavar. Tudom, hogy egy pici gyereket temetni rosszabb, sőt, csoporttársam édesapja pár héttel ezelőtt lett öngyilkos konkrétan, szegény lány mit állhatott ki... de ettől még szerintem az ember lehet jogosan dühös a világra, akkor is ,ha természetes, hogy egy öregember a közeljövőben meghal.
2014. nov. 26. 20:04
 22/28 anonim ***** válasza:
67%

Épp ballagtam a gimiből (péntek 13.-a volt), mikor meghalt nagypapám.

Nagymamám eljött, de nagyon hamar elment után, el sem jött hozzánk, a többi rokon szintén ott volt a ballagáson, de hozzánk már nem jöttek, pedig ugye készültünk egy kis vendéglátással a ballagás után.

Sértődötten kérdeztem anyukám, hogy miért van ez, akkor közölte, hogy mert meghalt a nagypapám.

Nem az esett rosszul, hogy nem előbb szólt, hanem az ahogy....

Viszont a nagymamámat tisztelem azért, hogy ezek után nem még volt ereje részt venni a ballagásomon.

2014. nov. 26. 20:16
 23/28 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, a #7-es válaszadó kiakadását érthetőnek vélem, mert ő még tudott volna találkozni a nagyszülőjével, ha tud róla, tehát számított az időpont. A te esetednél viszont épp ezért a családod (ideértve a barátod is) döntését tartom jónak, mert itt nem volt jelentősége, hogy te egy tényt, egy halálhírt mikor tudsz meg, a fél nap nem tudott volna már változtatni sajnos semmin. Mellesleg ilyen hírt én se közölnék a párommal telefonon, mert nem tudhatom, hogy épp hogy reagál, milyen helyzetben van, tehát ilyenkor - ha nem számít az idő - megvárnám amíg haza jön, vagy elé mennék.

Más dolog, ha számít az idő - mondjuk valakit kórházba visznek - ott persze egyből közölném, amint tudom.

(közhely: "a nagypapád se szerette volna, ha..." de valszeg igaz)

2014. nov. 26. 20:17
 24/28 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm szépen a hasznos válaszokat. Már tényleg megnyugodtam, csak az első felháborodásomban írtam ki a kérdést, de azt is leírtam direkt, hogy lehet én látom rosszul, mert épp ez és ez van. Remélem több oltást már nem kapok, mert arra nem volt szükség. El lehet hinni, hogy egy haláleset elég fájdalom ilyen helyzetben, inkább az a szörnyű, hogy egyesek ilyenkor még jól bele is rúgnak a másikba, ha szerintük az nem megfelelően gondolkodik. Mindegy, kaptam sok hasznos választ, azt még egyszer köszönöm.
2014. nov. 26. 20:25
 25/28 anonim ***** válasza:
41%

Jó, akkor ezek szerint én vagyok fordítva összerakva, de ha meghal egy szerettem, akkor én azt azonnal tudni szeretném, és rohadtul nem érdekelne, hogy éppen akkor mit csinálok. (Nyilván, ha sebész lennék, akkor a műtét ideje alatt nem tudnak hívni, tehát nem kell extrém esetekre gondolni.)

De itt mindenki a furcsa logikát helyezi előtéreb.

Mitől jobb neki, ha később tudja meg? Másnap is van suli, vizsga, minden olyan, ami aznap van!

2014. nov. 26. 20:29
 26/28 anonim ***** válasza:
28%
Aki szeret engem, tudja, hogy nekem nagyon fontos, hogy ne titkolózzanak előttem. Nem azt mondom, hogy ez jó tulajdonság, csak azt, hogy én úgy érzem, hogy attól, hogy valamit később tudok meg, még nem lesz jobb. Ezért, ha velem csinálták volna ezt, nekem is rosszul esett volna, mert úgy tűnne, hogy nem ismernek. De ha te erre eddig nem helyeztél hangsúlyt, akkor teljesen természetes, hogy nem akarták elrontani a napodat, zavarni a beszámolóban. Akárhogy mondják el, ez egy szomorú hír, persze hogy rosszul érzed magad, részvétem. Azért figyelj, hogy emiatt ne mard el magadtól a szeretteid.
2014. nov. 26. 20:31
 27/28 piroska és a farkas ***** válasza:
Kedves Kérdezö, én semmiképpen sem akartalak bántani vagy kioktatni a válaszommal, sajnálom, ha annak tünt.A 23-as válaszoloval értek egyet egyébként.
2014. nov. 26. 21:21
 28/28 anonim válasza:
Papám akkor halt meg,amikor nyaralni voltunk anyukámmal.Apám felhívta őt,de nekem nem mondta el,hogy ne rontsa el a nyaralást.Hálás is voltam neki hogy nem a nyaralás kellős közepén kellett megtudnom a rossz hírt,pedig csak kisiskolás voltam.
2014. dec. 14. 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!