Szerintetek ez szép "gesztus" volt?
Épp ballagtam a gimiből (péntek 13.-a volt), mikor meghalt nagypapám.
Nagymamám eljött, de nagyon hamar elment után, el sem jött hozzánk, a többi rokon szintén ott volt a ballagáson, de hozzánk már nem jöttek, pedig ugye készültünk egy kis vendéglátással a ballagás után.
Sértődötten kérdeztem anyukám, hogy miért van ez, akkor közölte, hogy mert meghalt a nagypapám.
Nem az esett rosszul, hogy nem előbb szólt, hanem az ahogy....
Viszont a nagymamámat tisztelem azért, hogy ezek után nem még volt ereje részt venni a ballagásomon.
Kérdező, a #7-es válaszadó kiakadását érthetőnek vélem, mert ő még tudott volna találkozni a nagyszülőjével, ha tud róla, tehát számított az időpont. A te esetednél viszont épp ezért a családod (ideértve a barátod is) döntését tartom jónak, mert itt nem volt jelentősége, hogy te egy tényt, egy halálhírt mikor tudsz meg, a fél nap nem tudott volna már változtatni sajnos semmin. Mellesleg ilyen hírt én se közölnék a párommal telefonon, mert nem tudhatom, hogy épp hogy reagál, milyen helyzetben van, tehát ilyenkor - ha nem számít az idő - megvárnám amíg haza jön, vagy elé mennék.
Más dolog, ha számít az idő - mondjuk valakit kórházba visznek - ott persze egyből közölném, amint tudom.
(közhely: "a nagypapád se szerette volna, ha..." de valszeg igaz)
Jó, akkor ezek szerint én vagyok fordítva összerakva, de ha meghal egy szerettem, akkor én azt azonnal tudni szeretném, és rohadtul nem érdekelne, hogy éppen akkor mit csinálok. (Nyilván, ha sebész lennék, akkor a műtét ideje alatt nem tudnak hívni, tehát nem kell extrém esetekre gondolni.)
De itt mindenki a furcsa logikát helyezi előtéreb.
Mitől jobb neki, ha később tudja meg? Másnap is van suli, vizsga, minden olyan, ami aznap van!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!