Távkapcsolat a munka miatt? Kinek van igaza?
Sziasztok, 25 éves nő vagyok és a vőlegényemmel 4 éve vagyunk együtt, ő 28 éves.
Másfél éve dolgozom, azelőtt egyetemen tanultam 5 évig. Sajnos ahol mi lakunk (észak) nem túl piacképes a diplomám, ezért nem tudtam elhelyezkedni a végzettségemmel. Úgy voltam vele, hogy addig, amíg nincs számomra megfelelő állás, maradok a mostani cégemnél, persze alacsonyabb fizetésért és presztízs nélküli pozícióban - mivel kell a pénz, nem válogatok.
Egy hete találtam egy álláshirdetést, ami szinte nekem szólt, teljesen rám illett. Megpályáztam, behívtak elbeszélgetésre. Tudni kell, hogy ez az állás 80 km-rel messzebb található a lakhelyünktől.
Itt jön a bökkenő: beszélgettünk a vőlegényemmel a hogyan továbbról,és ő nem akar költözni, mert akkor fel kell adnia az állását.
Sokat gondolkoztam, ki engedjen és mi lesz a megoldás. Úgy gondolom, hogy 80 km nem a világ vége, de azért nem szívesen járnék át tömegközlekedéssel (kocsink nincs). Mindenképpen odaköltöznék, hiszen érthető módon szeretnék több pénzt keresni és a szakmámban elhelyezkedni. Ő is -érthető módon- nem szeretné feladni a munkáját, újra kereshet másikat egy idegen városban.
Mi lehet a megoldás szerintetek?
Köszönöm a válaszokat!
Mindkettőtöknek igaza van.
Most együtt éltek? Gondolom, nem.
Ha komolyan tervezitek a jövőt, akkor ki kell találni valami kompromisszumos megoldást.
Oké, hogy neked most van munkád, de van ott azon kívül más? Család, rokonok, barátok? Mindkettő város? Nagyjából azonos méretű, azonos lehetőségekkel?
Jelen helyzetben érthető, hogy a vőlegényed nem akar változtatni, hiszen neki biztos munkája van. Te még csak most kezdesz, ki tudja, milyen lesz, lehet hogy nem is fog tetszeni.
Én azt javasolnám, hogy az engedjen, akinek kevesebb a "köteléke". Pl. kinek van saját lakása? Melyik városban? Hol vannak a barátok, rokonok? Később jól jöhet majd a közelségük, segítségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!