Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akik idős férfiakkal (40+)...

Akik idős férfiakkal (40+) vállalnak gyereket, nem félnek a egészségügyi, és egyéb kockázatoktòl?

Figyelt kérdés
A gyerek jóval nagyobb eséllyel születhet fejlõdèsi rendellenességgel,plàne ha a nõ is elmúlt màr 35.A 40 feletti férfiak nem a fiatalos külsejükrõl hìresek,ràadàsul a vàrható élettartamuk is jòval alacsonyabb a nõkénél.
2014. nov. 25. 10:03
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
Az én férjem 40 én 29. Mindenki 30-nak nézi. Nagyon jól tartja magát, divatosan öltözik, nen edz de a teste mégis sportos. Számomra ő a legszexibb pasi a világon. Ráadásul vicces és mégis komoly. A mai napig kap bókokat fiatal lányoktól. Tavaly született meg a teljesen egészséges fiunk. Szóval nem kell leírni senkit a kora miatt. Nem mind de van olyan 40es pasi aki igenis jó.
2014. nov. 25. 13:43
 12/26 anonim ***** válasza:
én félnék, de elmennék szűrésre, és akkor remélhetőleg kiszűrik a bajt...
2014. nov. 25. 15:49
 13/26 anonim ***** válasza:

Én inkább attól tartanék, hogy amikor a gyerek 20 éves lesz, ő már nyugdíjaskorú.

Sok olyan gyereket ismerek, akiknek a szülei későn vállaltak gyereket, és a gyerek-szülő kapcsolat rossz. Valójában nem egy, hanem két generáció a különbség.

2014. nov. 25. 16:09
 14/26 anonim ***** válasza:
71%

1. a ferfiak himivarsejtjei ujratermelodnek idorol-idore ergo ha nincs a herejenek/mellekherejenek baja, akkor nem eri par nap alatt olyan kornyezeti hatas ami az ivarsejtjeinek sejtmagjat azaz a genetikai orokitoanyagot dns-t terhelne (perzse van kivetel de vegyuk ugy hogy nem jar szuk farmerban, nem ulofurdozik negyvenfokos vizben es nem drogozik, alkoholizal es szed durva antibiotikumokat es nem all be naponta rontgengepbe). Ezzel szemben a nonek adott az osszes petesejtje a szuletesetol kezdve igy ahogy oregszik egyre eselyesebb a genetikailag nem szazas petesejtre..rossz osztodasra stb. (bocs nem fejtem ki lehet olvasni tudomanyos oldalakat rola stb.) Tehat pasik akar 90 evesen is tudnak tokeletesen egeszseges himivarsejtet eloallitani es azal megtermekenyiteni egy petesejtet...Mig mi nok sajnos idohoz vagyu k kotve es jo esetben max. 45-48 eves korunkig tudunk szulni, de 35 felett nem veletlen alap a genetikai tanacsadas es a mindenfele genetikai rendellenessegek kiszuresere torekvo laborvizsgalatok a varandossag alatt.

2. egyeb kockazat: a pasik hazankab rovidebb ideig elnek atlagban mint a nok azaz kb. 65-70 eves korukig, igy pl. 45 evesen lesz gyereke akkor lehet epp csak megeri hogy erettsegizik vagy egyetemet vegez...de unokakra eselye keves van. Dehat ha ettol felsz akkor inkabb ne kezdj idosebb pasival.

(ferjem 43, gyerekem 3..en joval fiatalabb vagyok..remelem egeszsegileg birni fogja :-))

2014. nov. 25. 17:16
 15/26 anonim ***** válasza:
58%
Utolsó, ne azzal pedálozz, hogy egy idősebb férfinak is lehet ugyanúgy gyereke.. ez tévhit. Nekik is van biológiai órájuk. 40 éves kor fölött már ők is sokkal kevésbé képesek megtermékenyíteni egy (akár 20 éves) nőt. Csodák persze vannak, 90 évesen is lehet még apa egy férfi, de nem valószínű, hogy természetes úton..
2014. nov. 25. 17:22
 16/26 anonim ***** válasza:

"A várható élettartam fogalmával tisztában vagy?

Csecsemőként, majd 20 évesen pontosan annyi a várható élettartam mint 40 évesen."

Azért ezen gondolkozz el.:)

Nyilván minél tovább élsz annál nagyobb a várható élettartamod, hiszen NEM HALTÁL MEG!

2014. nov. 25. 23:05
 17/26 anonim ***** válasza:

37 évesen vártam gyereket, ezért el kellett mennem genetikai tanácsadásra. Ott a doktornő elmagyarázta, hogy azért csak az anyai életkort tekintik rizikófaktornak, mert a férfiak hímivarsejtjei újratermelődnek, de a nő petesejtjei nem. Azok a petesejtek, amelyekkel a nő megszületett, vele együtt öregszenek.

Szerencsére makk egészséges gyerekem született.

Amúgy ha csak huszonéves nők vállalnának gyereket szintén huszonéves férfiakkal, pár éven belül kihalna az emberiség.

Az idős jelzőt meg egyenesen kikérem magamnak!Bár már negyven leszek, cseppet sem érzem úgy, hogy elértem az emberi életkor végső határát :-) A szüleim pont ennyi idősen vállaltak engem is, és simán felneveltek. (Nem az megy el aki koros, hanem aki a soros...)

2014. nov. 26. 13:12
 18/26 anonim ***** válasza:
Utolsó, a 40 egyáltalán nem sok:) Sőt, ha lehet hinni a médiának, az az új 30.. És azzal is egyetértek, amit írtál: a nők petesejtjei öregszenek, a férfié pedig többnyire friss, viszont 40 felett már sérülhet a DNS, szóval ugyanúgy negatívan befolyásolja az utódnemzést az életkor, mint a nőknél. Sőt, a megtermékenyítő képesség is csökken, mert már lassabban mozognak a spermiumok. Ez valamiért még mindig nincs benne a köztudatban, pedig elég sok helyen kutatják a témát, de a tévhitek erősebbek..
2014. nov. 26. 13:23
 19/26 anonim ***** válasza:
Utolsó, a Bajcsy kórház genetikus orvosa ezt mondta, én meg elhittem neki...amúgy pedig nem aggódom, és nem fogom elvetetni a következőt (ha egészséges) amiatt, mert már mindketten elmúltunk negyven évesek.
2014. nov. 26. 13:59
 20/26 anonim ***** válasza:
Nem is kell elvetetni. Mivel végeznek genetikai vizsgálatot 35 fölötti terhességnél, így a férfiak problémáit is ugyanúgy szűrik. (Már amit szűrni lehet belőle, pl. a skizofréniára való magasabb hajlamot szerintem nem.) De pl. egy 20 éves nő- 40-es pasi felállásban már valószínűbb, hogy ha baj van, az a férfi miatt történik. (Persze ezt kompenzálhatja a fiatal nő egészséges petesejtje.) Az igazi bajok akkor jöhetnek elő, ha mindkét fél idősebb, szerencsére akkor már erősen vizsgálják a magzat egészségét. De azért furcsa, milyen kevés helyen említik ezeket a dolgokat, pedig létező, valós tények. Egyébként nem rémisztgetni akarok senkit, azért érdekel a téma, mert valószínűleg mi is bele fogunk esni az idősebb korban gyereket vállalók körébe, és szeretek tisztában lenni a veszélyekkel/lehetőségekkel.
2014. nov. 26. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!