Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kellene erre mondanom? A...

Mit kellene erre mondanom? A párom megkért, hogy a gyermekei egy időre hozzám költözhessenek. Én viszont ezt nem tartom jó ötletnek. Hogyan lehetne ezt sértődés nélkül megbeszélni?

Figyelt kérdés

Az első házasságából van 2 gyermeke (8 éves fiú és 10 éves lány). A gyerekek az anyjukkal élnek, de őt most kiteszik az albérletéből, mert nem fizetett. Úgy néz ki, valahol vidéken kapott egy állást, de amíg fizut nem kap, nem tud albérletet keresni. Elméletileg maximum 2 hónapról lenne szó, de én tartok ettől az egésztől. Nekem is vannak gyermekeim és félek, hogy azon túl, hogy el sem férnénk (1 szobában lennének négyen), még foglalkozni sem tudnék a párom gyermekeivel.

Nem akarom megbántani a páromat, de ez így egyedül nekem túl sok lenne.

2014. nov. 25. 06:41
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
88%
A gyereket a szülőknek kell nézni elsősorban. Mint sokszor, most sem gondol bele senki a gyerekek helyzetébe. Ha engem gyerekként összeköltöztettek volna egy idegen nénivel és két idegen gyerekkel, nincs az a pszichiáter, aki ki tudná belőlem gyomlálni a szeparációs szorongást.
2014. nov. 25. 11:44
 32/43 anonim ***** válasza:
93%

Ráadásul, ha ezekkel a szegény gyerekekkel történik valami, míg leszaladsz a közértbe (nem tudhatod, mert nem ismered őket, ők sem téged), akkor téged vonnak felelősségre.

Ne vállald be. Keress új pasit.

2014. nov. 25. 12:41
 33/43 anonim ***** válasza:
90%
Az apjuk vállaljon be extramelót (akár hétvégén is) és rakjon össze két havi albérletpénzt. Azért 60 ezer forint nem az elérhetetlen vagyon kategória.
2014. nov. 25. 12:43
 34/43 anonim ***** válasza:
94%

Az a baj ezzel egyrészt, hogy tényleg nem éltek együtt, a saját gyerekeid privát életére, hogy nyomorogjanak 1 szobában négyen, nagyon nem jó ötlet. Másrészt nagyon erős a gyanúm, hogy ebből nem 2 hónap lenne....

Harmadrészt pedig nem a te gyerekeid, persze, két hetente egy éjszakára még csak - csak maradhatnának, de így, hogy az apjuknak anyagi fedezete sincs erre, ...ezt inkább nem minősítem, de elvárni persze el tudná, hogy a Te rezsid nőhet, a gyerekek ott esznek.

Elhiszem, hogy szerelmes vagy, de azért van egy határ, amikor az ember észreveszi, hogy a másik ki akarja használni, és ez most van.

2014. nov. 25. 13:01
 35/43 anonim ***** válasza:
92%

Apuka szépen leül anyukával, papíron is megegyeznek, hogy erre az időszakra nem fizet tartásdíjat, amíg nála vannak a gyerekek, plusz megkapja anyukától a családit is (igaziból még ő kérhetne tartásdíjat addig, ameddig nála vannak a gyerekek, mert hogy ez nem 2 hónap lesz, az 100 %), máris jobban áll kicsit anyagilag, kivesz egy pici albérletet, és gondoskodik a gyerekeiről.

Ha ők, mint vér szerinti szülők, erre nem hajlandóak, akkor ne Te érezd magad rosszul, és ne félj, hogy megsértődik a párod. Sértődjön, ha ennyire nem képes, te csak jobban jársz, ha nem tud kihasználni.

2014. nov. 25. 13:33
 36/43 anonim ***** válasza:
61%

27-es: Nem egyertelmu.

Az en parom speciel olyan epitkezesen dolgozik ahol ritkan van kozelebb a munka 100km-nel. Vagyis hetfotol-szombatig nem latjuk egymast, vagyis egyedul vagyok. A keresztapam kamiomos, o is 3-4 napokat tavol van a csaladjatol. De nem kell utazos munka, vannak 24 oras munkahelyek, vagy olyanok ahol az apa csak aludni jar haza. Vagyis az, hogy egyedul van nem azt jelenti, hogy a nap 24 orajabol 12 orat egyutt vannak.

2014. nov. 25. 14:11
 37/43 anonim ***** válasza:
9%
Lenne ket kerdesem a kerdezotol: Mennyi ideje vagytok egyutt, es, hogy nem gondolkoztatok azon, hogy osszekoltozzetek egy nagyobb lakasba, ahol neha a ket gyerek is ott aludhatna? Itt nem a 2 honapra gondolok, hanem hogy a gyerekek neha az apjukkal legyenek. Vagyis azt akarom megkerdezni mennyi idos ez a kapcsolat es milyen melysegu? Mert ha meg nem terveztetek, hogy komolyan osszealltok aklor csak ramehet az egesz kapcsolat.
2014. nov. 25. 14:17
 38/43 anonim ***** válasza:
80%
halkan megjegyzem, hogy ha egy 2 szobás lakást a párod és 4 munkatársa bérel fejenként 30 000-ért, akkor durván átcseszi őket a tulaj. én Pesten szobát bérelek 35-ért, jó környéken, és azt hozok fel, akit akarok (csak állatot nem szabad tartani).
2014. nov. 25. 15:59
 39/43 anonim ***** válasza:
31%

ha tényleg nem lenne megoldás akkor bevállalnám

de szerződés készülne róla

és az anyagiakat is rendezném benne

vagyis arra a két hónapra az apa és az anya is nekem fizetne gyt a gyerekek után

és benne lenne h csak két hónap nem több...

2014. nov. 25. 16:23
 40/43 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán milyen anya az ilyen? Egyedül nevelem a gyerekeimet és bevallom ha nehéz helyzetbe kerülnék, még azt is nehéz szívvel vállalnám be, hogy 2 hónapra a saját apjukhoz költözzenek, pedig az exférjem jó apa, mindig elviszi őket hétvégére, sokszor hétköznap is. De még akkor is fájna, hogy nem láthatom őket, hogy nem találtam más megoldást, stb. Ha Az exférjem olyan lenne, mint a te párod, hogy néha néha beugrik pár órára, de még nem aludtak nála a gyerekek, nem kellett soha "ellátnia" őket, akkor kizárt, hogy oda engedném őket ilyne hosszú időre - a saját APUJUKHOZ! De hogy egy vadidegen nőhöz, akivel eddig párszor találkoztam.... Ez teljesen abszurd, anyaként ezt teljességgel elképelhetetlennek tartom, főleg ilyen kicsi gyerekeknél (mert a 8 éves az igenis kicsi ezzel, de még a 12 is). Ennyi erőből beadhatná ideiglenesen nevelőintézetbe is őket, ott is ugyanúgy idegen gondozókkal és idegen gyerekekkel lennének együtt. Hogy tudott ez egyáltalán egy anyának a fejében megfordulni? Mennék gyerekekkel együtt inkább anyaotthonba, mint hogy egy számomra vadidegen emberre bízzam a 2 gyerekemet. Lepontozhattok, de akinek vannak gyerekei, az beláthatja, hogy a nő se 100-as.
2014. nov. 26. 10:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!