Mit kellene erre mondanom? A párom megkért, hogy a gyermekei egy időre hozzám költözhessenek. Én viszont ezt nem tartom jó ötletnek. Hogyan lehetne ezt sértődés nélkül megbeszélni?
Az első házasságából van 2 gyermeke (8 éves fiú és 10 éves lány). A gyerekek az anyjukkal élnek, de őt most kiteszik az albérletéből, mert nem fizetett. Úgy néz ki, valahol vidéken kapott egy állást, de amíg fizut nem kap, nem tud albérletet keresni. Elméletileg maximum 2 hónapról lenne szó, de én tartok ettől az egésztől. Nekem is vannak gyermekeim és félek, hogy azon túl, hogy el sem férnénk (1 szobában lennének négyen), még foglalkozni sem tudnék a párom gyermekeivel.
Nem akarom megbántani a páromat, de ez így egyedül nekem túl sok lenne.
Ráadásul, ha ezekkel a szegény gyerekekkel történik valami, míg leszaladsz a közértbe (nem tudhatod, mert nem ismered őket, ők sem téged), akkor téged vonnak felelősségre.
Ne vállald be. Keress új pasit.
Az a baj ezzel egyrészt, hogy tényleg nem éltek együtt, a saját gyerekeid privát életére, hogy nyomorogjanak 1 szobában négyen, nagyon nem jó ötlet. Másrészt nagyon erős a gyanúm, hogy ebből nem 2 hónap lenne....
Harmadrészt pedig nem a te gyerekeid, persze, két hetente egy éjszakára még csak - csak maradhatnának, de így, hogy az apjuknak anyagi fedezete sincs erre, ...ezt inkább nem minősítem, de elvárni persze el tudná, hogy a Te rezsid nőhet, a gyerekek ott esznek.
Elhiszem, hogy szerelmes vagy, de azért van egy határ, amikor az ember észreveszi, hogy a másik ki akarja használni, és ez most van.
Apuka szépen leül anyukával, papíron is megegyeznek, hogy erre az időszakra nem fizet tartásdíjat, amíg nála vannak a gyerekek, plusz megkapja anyukától a családit is (igaziból még ő kérhetne tartásdíjat addig, ameddig nála vannak a gyerekek, mert hogy ez nem 2 hónap lesz, az 100 %), máris jobban áll kicsit anyagilag, kivesz egy pici albérletet, és gondoskodik a gyerekeiről.
Ha ők, mint vér szerinti szülők, erre nem hajlandóak, akkor ne Te érezd magad rosszul, és ne félj, hogy megsértődik a párod. Sértődjön, ha ennyire nem képes, te csak jobban jársz, ha nem tud kihasználni.
27-es: Nem egyertelmu.
Az en parom speciel olyan epitkezesen dolgozik ahol ritkan van kozelebb a munka 100km-nel. Vagyis hetfotol-szombatig nem latjuk egymast, vagyis egyedul vagyok. A keresztapam kamiomos, o is 3-4 napokat tavol van a csaladjatol. De nem kell utazos munka, vannak 24 oras munkahelyek, vagy olyanok ahol az apa csak aludni jar haza. Vagyis az, hogy egyedul van nem azt jelenti, hogy a nap 24 orajabol 12 orat egyutt vannak.
ha tényleg nem lenne megoldás akkor bevállalnám
de szerződés készülne róla
és az anyagiakat is rendezném benne
vagyis arra a két hónapra az apa és az anya is nekem fizetne gyt a gyerekek után
és benne lenne h csak két hónap nem több...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!