Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kellene erre mondanom? A...

Mit kellene erre mondanom? A párom megkért, hogy a gyermekei egy időre hozzám költözhessenek. Én viszont ezt nem tartom jó ötletnek. Hogyan lehetne ezt sértődés nélkül megbeszélni?

Figyelt kérdés

Az első házasságából van 2 gyermeke (8 éves fiú és 10 éves lány). A gyerekek az anyjukkal élnek, de őt most kiteszik az albérletéből, mert nem fizetett. Úgy néz ki, valahol vidéken kapott egy állást, de amíg fizut nem kap, nem tud albérletet keresni. Elméletileg maximum 2 hónapról lenne szó, de én tartok ettől az egésztől. Nekem is vannak gyermekeim és félek, hogy azon túl, hogy el sem férnénk (1 szobában lennének négyen), még foglalkozni sem tudnék a párom gyermekeivel.

Nem akarom megbántani a páromat, de ez így egyedül nekem túl sok lenne.

2014. nov. 25. 06:41
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
14%
Az ember a párját-már ha a párja, és nem egy élő vibri számára-ott segíti ahol csak tudja.
2014. nov. 25. 07:22
 12/43 anonim ***** válasza:
95%

Igy, hogy nem eltek egyutt, csak odadobna a gyerekeit, akik gyakorlatilag vadidegenek, nem vallalnam en sem.

Ha o is mar eleve ott lakna, akkor az mas helyzet. Szerintem nyugodtan megmondhatod, hogy nem megy sem anyagilag, sem idoben,sehogy. Gondolom minden a te koltseged lenne, hiszen se az apanak nincs penze, se az anyanak..

2014. nov. 25. 07:28
 13/43 anonim ***** válasza:
98%

És az anyuka hol lakik addig, amíg nem képes összegyűjteni egy albérletre? Mert hogy eddig sem tudott. Ez nem két hónap, hanem ki tudja mennyi idő. Ebben a történetben nem neked kellene lenni a főszereplőnek, hanem az apának, anyának és végső soron a nagyszülőknek. Ők hol vannak ilyenkor?

És ki fogja etetni a gyerekeket? A párod a maradék 18 ezer forintjából? Biztos, hogy ezeket neked kell felvállalnod akkor, amikor te is helyhiányban szenvedsz és két gyerekről kell gondoskodnod?

2014. nov. 25. 07:29
 14/43 anonim ***** válasza:
99%
Ja, hogy együtt sem éltek... Kizárt. OKé, hogy emberség meg minden, de milyen dolog lenne a"párom" nyakába sózni a gyerekeimet, úgy, hogy én együtt sem élek vele. Ez röhej. Úgy látszik a párod a saját életét sem képes megoldani, nemhogy a gyerekeiét. Keress másik pasit! Olyat, aki felelős is. Ezt így párkapcsolatnak sem igazán nevezném...Marad 22 ezer huf-ja amiből él?
2014. nov. 25. 07:31
 15/43 anonim ***** válasza:
92%
Ó, te jó ég, milyen helyzet. Szerintem maradj ki ebből az egészből. Mégis milyen alapon várná el tőled ezt az a férfi? Még ti magatok sem éltek együtt, könyörgöm, minek akar belerángatni a zűrös családi szitujaiba? Ő maga sem foglalkozik a saját gyerekeivel ezek szerint, ha beugrik 1-2 órára a láthatásra, így tulajdonképpen két vadidegen gyereket adna a nyakadba, hogy neveld őket és lásd el őket két hónapig. Továbbra is azt mondom: oldja meg az exnejével. Az ő két gyerekük, oldják meg. Ha te nem lennél, akkor is meg kellene valahogy oldani. Vigye nagyszülőhöz, testvérhez, akárhova, de ne a barátnőhöz, akivel még együtt sem él! nem is értem, hogyan fordulhat meg ez a fejében? Költözzön ki a legénycsapatból és vegyen ki egy albérletet! Ha erre nincs pénze, akkor majd arra lesz, hogy a gyerekeinek legalább a költségét viselje, amíg nálad lennének? Ugyan már! Nem vagytok olyan kapcsolatban, hogy ezt elvárja, és őszintén szólva: egyedülálló anyukaként neked jobb dolgod is lenne, mint egy ilyen lúzerrel összeszűrni a levet. Sokba lesz ez még neked, ha vele vagy és előbb-utóbb odaköltözne ő is a nyakadra...Jól gondold végig, már most kihasználna. Tudom, én vagyok a gonosz és a negatív, de én a gyerekeim érdekét nézném, az pedig nem egy ilyen hátterű pasi.
2014. nov. 25. 07:34
 16/43 anonim ***** válasza:
98%
15-nek teljesen igaza van.
2014. nov. 25. 07:36
 17/43 anonim ***** válasza:
93%
15-ös jól írta! Ez egy lúzer! Komolyan ilyenre van szükséged??? Én nem mertem ilyen nyíltan leírni. 14-es vagyok.
2014. nov. 25. 07:37
 18/43 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem az is sokat nyom a latban, hogy mióta van együtt a kérdező a pasival.Én írtam, h nem lehet sértődés nélkül megoldani, de ha nem is laktok együtt, akkor tényleg más a helyzet egy kicsit.Egyáltalán mióta vagy vele?Mert nem mindegy, hogy 2 hónapja, és tényleg csak felületes kapcsolat.Vagy már régebben, és tényleg szereted, és csak ideiglenesen van így, hogy ő szálláson lakik.
2014. nov. 25. 07:38
 19/43 anonim ***** válasza:
85%

Ez nem párkapcsolat, ha nem éltek együtt. De azt sem értem, ha négyen bérelnek egy lakást, akkor miért fizet érte 30.000.- Ft-ot?

Ennyi pénzért kaphat olyan albérletet is, ahova viheti a gyerekeit is.

Ebben a szituban a gyerekeket sajnálom.

2014. nov. 25. 07:39
 20/43 anonim ***** válasza:
85%

Az apa keressen másik albérletet, ahol elférhet a gyerekekkel. Vegye őket addig magához, amíg nem rendeződik a helyzet, addig ne fizessen gyerektartást és a családi pótlékot is ő vegye fel, intézkedjen ezekben. Különféle támogatások is léteznek.

Nekem úgy tűnik, hogy teljesen ki akar maradni a felelősségből, ideje megkomolyodni és tenni is a gyerekeiért, nem mindig másra hárítani.

Ha számítanál neki, eleve nem jött volna elő ezzel a kéréssel, hanem önmaga próbálna meg mindent megtenni a gyerekeiért.

2014. nov. 25. 07:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!