Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Baj ha abszolult nincsenek...

Baj ha abszolult nincsenek anyai ösztöneim?

Figyelt kérdés
19 leszek pár hét múlva. van egy barátom 23 éves. Viszont soha nem is voltak anyai ösztöneim. Nem tudom, hogy miért de még meg sem fordult a fejemben milyen jó lenne egy gyerek, sőt úgy vagyok bele hogy minél késöbb jön annál jobb :S Attól félek hogy soha nem fognak ezek kialakulni és nem is szeretnék gyereket :S nem tudom, most velem van a baj vagy még ráér?
2010. jan. 29. 23:08
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Bőven ráérsz még!! Bár én 18 évesen szültem a nagy fiamat és egészen addig nekem sem voltak hasonló érzéseim. Amint megláttam, tudtam, hogy érte élek. Igaz 18 évesen még csak elbabázgattam vele. 29 éves voltam, amikor a kicsi született, most 2 éves. Hát mit mondjak? Érzem a különbséget. Mármint magamon. Teljesen másképp csinálok mindent. Az elsőnél babáztam, a másodiknál nevelek. Visszagondolva, én is ráértem volna, viszont egyáltalán nem bántam meg, boldog vagyok, hogy van két gyönyörű fiam. Nem azt mondom, hogy most gyorsan szüljél! Ráérsz! Csak leírtam a saját tapasztalatomat. 19 évesen még bulizz és tanulj! És ne aggódj, ha eljön az ideje, megjönnek az ösztönök is! :)
2010. jan. 30. 07:40
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
én már 30 éves vagyok,de nem érzem azt,hogy gyereket akarok.biztos velem van baj,de rettegek attól,hogy nem fogom tudom felnevelni.elsősorban anyagiak miatt miatt.
2010. jan. 30. 07:46
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Hát, nem vagy egyedül!

19 évesen nekem sem voltak anyai ösztöneim... sőt, 20 évvel később sem. Fiúsabb voltam, nem érdekeltek a babák. Később racionálisan, az eszemmel tudtam, hogy kell egy gyerek, de nem álmodoztam róla, nem vágyódtam rá.

Amúgy igaza lehet annak, aki azt írta, hogy az ösztön akkor alakul ki, ha megszületik a gyerek.

2010. jan. 30. 07:55
 14/20 anonim ***** válasza:
48%
7.40-es vagyok. Van egy ismerősöm, későn érő típus. 36 éves és most találta ki, hogy gyereket szeretne, csak valamiért nem jön össze. Most járnak kivizsgálásokra, és hát ugye a kor előrehaladtával, már egyre nehezebb a teherbeesés is. De te még akkor is ráérsz!
2010. jan. 30. 07:58
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

19 évesen én is sok mindenen gondolkodtam, csak babán nem. De valami van benne, hogy a gyerek születésével tőr elő sokszor az anyaság. Mielőtt megszületett a pici, tele voltam félelemmel; kell ez nekem? mit fogok csinálni én vele? biztosan akarom én ezt? aztán, mikor rámtették a kis testét, egyből kitisztult minden. De a babához mindenképp kell egy olyan ELSŐ döntés, hogy "hát jó lenne, ha....", mert ebből jöhet igazán az "ösztön"

2010. jan. 30. 08:10
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Egyre több nőnek jut az eszébe harminc felett, hogy anya legyen (mint nálunk). Abszolút nem vagy elkésve, ez mindenkinél máshogyan van. Addig is élvezd az életet!
2010. jan. 30. 08:38
 17/20 anonim ***** válasza:
77%
Ne aggódj! 19 évesen még nekem is a hideg futkosott a hátamon a gyerek gondolatáttól. Most 24 vagyok és egyik pillanatról a másikra tört bennem elő az az érzés, hogy majd meg vagyok őrülve egy gyerekért.
2010. jan. 30. 08:48
 18/20 anonim ***** válasza:
nem tudom de én 29 vagyok és nem érzem hogy akarnék gyereket. 19 évesen is így gondoltam.Nem tudom 10 év mulva mi lesz :) Lehet én ilyen tipus vagyok.
2010. jan. 30. 12:25
 19/20 anonim ***** válasza:
Én 32 vagyok és sehol semmi ösztön. Van ilyen. Van, amikor terhesség közben vagy szülés után alakul ez ki.
2010. jan. 30. 17:11
 20/20 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :) megnyugtattatok
2010. jan. 30. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!