Mi a véleményetek az erdélyi lányokról/nőkről? Miben külömböznek az itthoniaktól? És a férfiak?
Az erdélyi lányok 13 évesen igyekszenek nem 19 nek kinézni legalábbis sokuk nagyon jól van nevelve (persze van kivétel nem is kevés de ettől eltekintünk)...
kedves emberek ők akik őrzik a hagyományokat...és tévedés ne essék (mert látom egyesek nincsenek az Erdély fogalommal tisztában) SEMMI KÖZÜK A CSÁNGÓKHOZ. a csángók Moldvában vannak(legtöbb) ők meg a régen leszakadt Magyarország területén...a csikvidékiek, udvarhelyvidékiek a székelyek akik aztán tűzről pattantak...odamondogatósak...aranyosak...szeretnivalóak...a marosvidékiek picit másabbak már...am szerintem fölösleges bármit is általánosítani roluk, ilyen is van, olyan is van, ahogyan bárhol máshol...
Ém Erdélyi vagyok!
És igen mi szeretnénk összetartani veletek Magyarországiakkal!
Egy csomó barátnőm Magyarban él!
De ti mondjátok ránk,h románok,a mig nemigaz:S
Mi a hagyományokat jobban megőrizzük!
De a magyarok tartsanak össze(L)
akár erdély akár magyarország
szlovákia szerbia ukrajna stb.
magyarok forever(L)
Utolsónak igaza van!!
Trianon az agyakba is beférkőzött, tudathasadt egy nép vagyunk, nem csoda hogy fogyunk, meg lehet rajtunk "oszd meg és uralkodj"-ot játszani.
Nekem a sógorom erdélyi, kemény székely ember, őrzi a magyarságát jobban , mint legtöbben mifelénk. Van két jó ismerősöm, az egyik marosvásárhelyi nő, aranyos, rendes, igyekvő (nem törtető), a másik a keményfejű székely fajtából van, vele is jól kijöttem míg együtt dolgoztunk.
nekem a dédszüleim áttelepültek és csak hallomásból ismerem a dolgokat. Mondjuk már alapból jól kezdődött a nagyszülők házassága, mert nagyapám székely nagyanyám pedig csángó... Volt is emiatt jópár perpatvar :)
Lényeg a lényeg, hogy szerintem csak nyersz egy ilyen házasággal. Színesíti az életeteket akülönböző szokások megismerése és átvétele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!