Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az erdélyi...

Mi a véleményetek az erdélyi lányokról/nőkről? Miben külömböznek az itthoniaktól? És a férfiak?

Figyelt kérdés
Szokásokban, mentalitásban nagyon eltérnek tőlünk? Olyasmik érdeklnek, mint : vérméséklet, világszemlélet, politikai és vallási nézetek, egészség, családhoz való hozzáállás, műveltség .....stb. tudom hogy ez nagyon egyén-függő, de nagy általánosságban mi jellemző rájuk?
2010. jan. 28. 18:59
1 2 3 4
 11/33 anonim válasza:
75%
Én is csak azt tudom elmondani,hogy akiket ismerek Erdély-iek,mind nyílt,közvetlen és nagyon kedves egyszerű, szelíd emberek,és ahogy beszélnek,az nagyon aranyos!:)
2010. jan. 28. 23:37
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer megismerkedtem erdélyi magyarokkal (!) /és nem magyarul beszélő románokkal/. Közvetlen emberek, meséltek a múltjukról, arról hogy miért kell az "Anyahazába" jönni dolgozni stb. Az erdélyiek még mentalitásban, kultúrában őrzik az ősi emlékeket; de ők nem azonosak a csángókkal. Ott már érvényesül a cigók meg a románok hatása.....
2010. jan. 29. 10:17
 13/33 anonim ***** válasza:
71%
Sokkal kevésbé beképzeltek ,mint a magyarországi magyarok,nekem ezt tünt föl elsősorban.A szép lányok is sokkal kedvesebbek,közvetlenebbek ott általában .
2010. jan. 29. 12:18
 14/33 A kérdező kommentje:
egész megnyugtató.
2010. jan. 29. 13:46
 15/33 anonim ***** válasza:
40%

Az erdélyi lányok 13 évesen igyekszenek nem 19 nek kinézni legalábbis sokuk nagyon jól van nevelve (persze van kivétel nem is kevés de ettől eltekintünk)...

kedves emberek ők akik őrzik a hagyományokat...és tévedés ne essék (mert látom egyesek nincsenek az Erdély fogalommal tisztában) SEMMI KÖZÜK A CSÁNGÓKHOZ. a csángók Moldvában vannak(legtöbb) ők meg a régen leszakadt Magyarország területén...a csikvidékiek, udvarhelyvidékiek a székelyek akik aztán tűzről pattantak...odamondogatósak...aranyosak...szeretnivalóak...a marosvidékiek picit másabbak már...am szerintem fölösleges bármit is általánosítani roluk, ilyen is van, olyan is van, ahogyan bárhol máshol...

2010. jan. 29. 13:49
 16/33 anonim ***** válasza:
81%
te jó ég, már ne is haragudj, de hogy lehet már ilyen marhaságot kérdezni?!Meg hogy vegyes házasság...mitől vegyes?!Ugyanúgy Magyarok, mellesleg Románia egy eléggé hasonló ország...Akkor mindenki vegyes házasságban él, akinek a párja nem a szomszéd házból való.Nem mondom, h nincsenek egyes népekre jellemző vonások a mentalitásban stb., de az Erdélyiek azt hiszem semmiben sem különböznek....hogy lehet már ilyen sztereotípiákat fölállítani...ez kb. olyan mintha azt mondanám, h a Békéscsabaiak ilyenek, a Dunántúliak pedig olyanok......
2010. jan. 31. 20:27
 17/33 A kérdező kommentje:
20:27- nek szives figyelmébe ajánlanám, hogy idézőjelbe van téve a szó, pont az említett okért.
2010. jan. 31. 22:02
 18/33 anonim ***** válasza:
78%

Ém Erdélyi vagyok!

És igen mi szeretnénk összetartani veletek Magyarországiakkal!

Egy csomó barátnőm Magyarban él!

De ti mondjátok ránk,h románok,a mig nemigaz:S

Mi a hagyományokat jobban megőrizzük!

De a magyarok tartsanak össze(L)

akár erdély akár magyarország

szlovákia szerbia ukrajna stb.

magyarok forever(L)

2010. jan. 31. 22:56
 19/33 anonim ***** válasza:
77%

Utolsónak igaza van!!

Trianon az agyakba is beférkőzött, tudathasadt egy nép vagyunk, nem csoda hogy fogyunk, meg lehet rajtunk "oszd meg és uralkodj"-ot játszani.

Nekem a sógorom erdélyi, kemény székely ember, őrzi a magyarságát jobban , mint legtöbben mifelénk. Van két jó ismerősöm, az egyik marosvásárhelyi nő, aranyos, rendes, igyekvő (nem törtető), a másik a keményfejű székely fajtából van, vele is jól kijöttem míg együtt dolgoztunk.

2010. jan. 31. 23:41
 20/33 anonim ***** válasza:

nekem a dédszüleim áttelepültek és csak hallomásból ismerem a dolgokat. Mondjuk már alapból jól kezdődött a nagyszülők házassága, mert nagyapám székely nagyanyám pedig csángó... Volt is emiatt jópár perpatvar :)

Lényeg a lényeg, hogy szerintem csak nyersz egy ilyen házasággal. Színesíti az életeteket akülönböző szokások megismerése és átvétele.

2010. febr. 1. 00:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!