Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elköltöztél a párod kedvéért?

Elköltöztél a párod kedvéért?

Figyelt kérdés

7 éve vagyunk együtt, több éve együtt élünk. Úgy volt, hogy szeptemberben összeházasodunk, de ő lemondta az esküvőt 2 hónappal előtte. Nagyon sok veszekedés volt a szervezés alatt, mindketten a saját családunk igényeit védtük, így sikerült összeugrasztaniuk minket alaposan. Mikor lemondta, tartottunk pár hét szünetet, végül visszaköltöztem a szüleimhez hozzá.

Januártól egy másik városban kezdi a munkát, napi 3 órát fog ingázni. Most a családja közül mindenki azt mondja, hogy vegyünk ott lakást, költözzek vele. De én nem szeretem azt a várost, ahová megy, meg a mostani munkám elég jó és jobban is fizet, többet keresek, mint ő. Valószínűleg abban a városban nem lenne ilyen jó munkám. Még ha a felesége lennék, akkor úgy érezném, hogy oké, vele KELL mennem, de így nem vagyok benne biztos. Tényleg fel kellene adni a mostani munkám és utána menni, hogy ne kelljen napi 3 órát utaznia? A megtakarításaimat pedig arra áldozni, esetleg még egy hitelt is felvenni, hogy vegyünk egy olyan városban lakást, amit nem szeretek és még azt sem tudjuk szereti-e a majd a munkáját...

24/N

2014. nov. 14. 09:26
 1/6 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem azok után hogy lemondta az esküvőt és a másik családját helyezte eléd és még ő igényelte a szünetet is, nemhogy nem költöznék utána de főleg fix hogy nem tenném mellé a saját megtakarításaimat. Ha már így indul akkor semmi jót ne várj szerintem, a költözéssel el szar kapcsolatba kötnéd bele magad és még menekülő utad se maradna ha a pénzed és a munkád is feláldozod a semmire.
2014. nov. 14. 09:32
 2/6 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem azok után, hogy lemondta az esküvőt ne költözz vele össze, mert nem gondolja komolyan. Ez jó alkalom lesz arra, hogy meglásd, mit jelent neki a kapcsolatotok. A napi 3 óra ingázás pedig nem olyan sok, például Bp-n az emberek a városon belül is ingáznak ennyit néha. Én személy szerint nem adnám fel a biztos, jól fizető munkámat, amit szeretek egy olyan férfiért, aki még abban sem biztos, hogy velem tervezi a jövőjét.
2014. nov. 14. 09:35
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
Csatlakozom az előttem szólókhoz, tapasztalatból! Anno én ezt megtettem egy férfi kedvéért, feladtam mindent ami jó volt, el is költöztem 100km-rel arrébb, de nem lett semmi jobb, és idővel döbbentem rá, hogy egy olyan emberért akiről érezhető hogy nem ő lesz a nagybetűs társam, hiba volt mindent feladni... Az én tanácsom az, hogy maradj ott ahol jelenleg élsz, ő pedig vállalja a 3 órás ingázást, és idővel majd elválik hogy érdemes e érte akár 1 lépést is tenned. 25N
2014. nov. 14. 09:48
 4/6 anonim ***** válasza:
89%

" Nagyon sok veszekedés volt a szervezés alatt, mindketten a saját családunk igényeit védtük," -

vesd össze (és nyugodtan tekints el attól, hogy Biblia, ez ateistákra IS pont ugyanúgy igaz)

"Elhagyja apját és anyját, és lesznek ketten egy testté, úgyhogy ők többé nem két test, hanem egy." - És ha nem hagyja el apját és anyját, ha nem akar igazán felnőtté válni, akkor nem tudnak ketten „egy testté” lenni, és az első komolyabb összezördülésnél szaladnak haza a szüleikhez, hogy mégis csak itthon vagyok én a legnagyobb lelki biztonságban. Nem lehet úgy tenni, mint ha nem nőttünk volna fel, mintha nem kellene vállalnunk a végső felelősséget mind azért, amit teszünk. Nem lehet visszaforgatni az élet óráját, és kamaszként érezni és viselkedni meglett embernek. Elhagyja apját és anyját, és ragaszkodik hitveséhez, vagyis megy tisztességesen a maga útján és a saját életét éli, nem pedig az illúzióit.

Szóval Kérdező, döntétek el, hogy a legfontosabbak vagytok-e egymásnak - és akkor költözzetek össze, házasodjatok, amit akartok - vagy nem nőttetek még fel, és ragaszkodtok a szülői család "biztos hátországához" mint a randizgatók. Ez esetben tök felesleges összeköltözni, esetleg házasodni... úgyse fog jóra vezetni...

2014. nov. 14. 09:49
 5/6 anonim ***** válasza:
87%

Ezt a gyerekes kölyköt ki kellene iktatni az életedből.

Lemondja az esküvőt, megaláz, nem áll ki melletted, de te kövesd, mint a pincsikutya.

Egy klasszikust idéznék:

"Hát a f***om nem kéne-e?"

2014. nov. 14. 10:10
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen elköltöztem. Budapesten születtem és nőttem fel, mindig is ott akartam élni. A férjem a Balatonnál egy faluból származik. Eddig Budapesten éltünk, de most úgy hozta a sors, hogy vidékre kellett költöznünk, ahonnan a férjem származik. Sose hittem volna hogy otthagyom a várost, de megtettem. Mivel saját vállalkozásunkban dolgozunk, ezért mindegy hol lakunk, tehát a munka része nem gond, inkább az érzelmek és a város kontra vidék kérdéskör szempontjából nehéz számomra. Viszont a férjemmel nagyon jó a kapcsolatunk, az esküvőnket nem mondta le, még ő szorgalmazta hogy minél előbb, minden úgy volt ahogy ketten akartuk és nem hagytuk hogy bárki más beleszóljon, mint ahogy az élet más területén is ketten együtt döntünk és nem valaki más. Ilyen szerelemért érdemes még költözni is.

Viszont a te párod nem ragaszkodik hozzád ha csak úgy lemondta az esküvőt és elvállalt egy állást messze, anélkül hogy veled megbeszélte volna. Ezért a szerelemért nem biztos hogy érdemes költözni.

2014. nov. 16. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!