Nálatok hány csúnya szó hangzik el naponta?
Fogalmam sincs, 1-2? Eleve mit nevezünk csúnya szónak? Kifejezetten káromkodni nem szoktunk, ha én kiabálok, akkor elég ritkán mondok efféle szót, ilyen lelkiállapotban az nagyon erős, ahhoz igen komoly ok kell (de akkor teljesen OKnak érzem, mire legyenek eme szavak, ha nem ilyen használatra? azt utálom, amikor egyesek kötőszónak használják, totál elvesztik a szavak az erejüket, zavaróak, semmi értelme.)
Régen főleg sosem mondtam (széplélek azért nem vagyok, mellettem simán mondhatják, megfelelő mennyiségben), de az elmúlt években elég sokszor használom azt, hogy "k.jó" (kicsillagozva is beindult a trágárságszűrő, s más csúnya szó aztán nem volt a hozzászólásomban szerintem), nem tudom, miért. Ez még nem lenne elkerülhetetlen, rengeteg jó szavunk van, ami kifejezi valaminek a magasfokú jóságát, de vannak olyan helyzetek, amiket nagyon nehéz szépen kifejezni, pont arról van szó, hogy valaki valakit durván macerál. A macerál szó olyan kis szelíd, erőteljesebb szavakkal jobban kifejezhető a lényeg...
Mi hatan vagyunk testvérek, ebből 5fiú és 1lány :D a legfiatalabb öcsém is már 12 éves, és nagyon csúnya szavak jönnek ki abból a gyerek szájából, szóval gondolhatjátok, mi van nálunk
Anyám nem szokott, Nevelőfaterom néha
Apám meg a felesége szerintem nem szoktak, de mert kicsik a gyerekeik. Ha jol emlekszem a legidősebb fiuk is csak 5-6éves
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!