Szerintetek egy 40/50 éves házaspár bevállalhat még egy babát?
Tudom, hogy egyre nagyobb divat szinte nagypapa/nagymama korban is babát vállalni, na de valakinek fel is kellene nevelnie, elindítani az életben (az unokákat már remélni sem nagyon merném) és ez ugyebár nem 18-20 évet jelent.
Úgy alakult az életünk, hogy szeretnénk egy testvért a fiunknak, de már egyikünk sem éppen fiatal (40N/50F). Szerintetek felelőtlenség lenne bevállalni, belevágni? Előre is nagyon köszönöm mindenki véleményét!

Sztem vállaljátok be, ismerek néhány párt, ahol 40 évesen, vagy pár évvel fölötte volt az édesanya amikor szült (és itt ugye leginkább az édesanya miatt kérdéses egészségi szempontból)
Mindent bele :-)
Aztán ha összejön, örüljetek neki :-)

Bele kell vágni, mert:
1./ Idősebb szülőknél semmivel sem nagyobb a kockázata annak, hogy a gyereknek valamilyen betegsége lesz, mint a fiatalabb szülőknél. Egyedül a kromoszómarendellenességek gyakoribbak, azokat azonban időben ki lehet szűrni. Tehát kb. ugyanannyi az esély arra, hogy egészséges gyermek szülessen!
2./ A szüléstől sem kell félni, ugyanis 40 év fölött nem kell külön indok, hogy császárral jöjjön a baba világra.
3./Nálatok a születendő gyereknek van egy nagyobb testvére, aki akkor is tudja támogatni őt, ha ti esetleg erre már nem lesztek képesek.

Engem anyukám 34 évesen szül,t apám akkor 40 éves volt és van egy tesóm aki 11 évvel öregebb mint én. Nagymamám 38 évesen szülte anyukám nagyapám 42 éves volt. Soha se késő!
Jó egészséget, hosszú életet nektek.
Majd írjatok ha megszületik.....

Semmiképpen se. Késői gyerek vagyok, és egy csomót piszkáltak miatta az iskolában, hogy ilyen idősek a szüleim.:( Nagyon kínos volt mikor megkérdezték, hogy az ott a nagypapád? :(( Ne csak az egészségre menjetek rá, a gyerek szellemi fejlődésére is.
Mellesleg nem úgy van, hogy minél idősebbek a szülők, hanem ha az anya idős, az jó, és ha közben az apa fiatal. (a hímivarsejt olyan mint a fénymásolat, minél többször lesz annál rosszabb)

Köszönöm a sok választ!
A fiunk idén lesz 8 éves, szinte minden nap rágja a fülünket egy tesóért.
Mindketten fiatalos, laza (és főként makk egészséges!) emberek vagyunk. Nálunk természetes a kicsi-a-rakás, a birkózás, a fogócska, nem gyepesedtünk bele a korunkba. Mostanában hócsatázunk, szánkózunk :).
23:36-nak: igazán nem félek a szüléstől sem, az első sem hagyott negatív emléket bennem, bár kétségkívül nem volt könnyű és egyszerű.
Az egyetlen aggodalmam, hogy fel tudjuk-e még úgy nevelni, hogy ne szenvedjen hiányt, ne járókerettel menjek a gimn. ballagására, ne huszonévesen veszítse el a szüleit, stb. Az anyagiak nem gond, elvégre nem a 8.-10.-et tervezzük.
Nem tudok mindenkinek "névre szóló" választ adni, de mindegyik nagyon hasznos volt!

Anyukám 38 volt, apukám 50.
Most vagyok 26.
Szerintem belefér. Hajrá, ha úgy érzitek képesek vagytok rá. :0)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!