Szerintetek egy 40/50 éves házaspár bevállalhat még egy
babát?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy egyre nagyobb divat szinte nagypapa/nagymama korban is babát vállalni, na de valakinek fel is kellene nevelnie, elindítani az életben (az unokákat már remélni sem nagyon merném) és ez ugyebár nem 18-20 évet jelent.
Úgy alakult az életünk, hogy szeretnénk egy testvért a fiunknak, de már egyikünk sem éppen fiatal (40N/50F). Szerintetek felelőtlenség lenne bevállalni, belevágni? Előre is nagyon köszönöm mindenki véleményét!
Én valószínűleg nem tenném, ha már van közös gyerek. De ezt nektek kell eldönteni. Elég rizikós több szempontból is.
2010. jan. 26. 22:45
2/24 anonim válasza:
Bevállalni éppen be lehet,de inkább ennyi idősen(nem bántás)ne tegyétek. Lassan már nagyszülő korba értek,annak a gyereknek pedig szülőkre van szüksége még nagyon sokáig. Én nem vállalnám.
2010. jan. 26. 22:45
3/24 anonim válasza:
mennyi idos a fiatok????
2010. jan. 26. 22:46
4/24 anonim válasza:
Szerintem simán lehet!Több ismerősöm van aki miután felnevelt két gyereket "Egyedül maradtak"beválaltak gy harmadik gyereket! Az én apám is 50 volt mikor megszülettem,anyám 40.Felneveltek,még az unokákat is látták,anyám 80 évesen halt meg!
2010. jan. 26. 22:51
5/24 anonim válasza:
Szerintem sem ajánlatos. Ilyenkor már eleve nagyobb az esély arra, h nem lesz egészséges a baba vagy komplikáció adódik. 40 év még csak-csak határeset, de az 50 már túl sok ehhez. Hosszú és egészséges életet kívánok mindkettőtöknek, de soha sem lehet tudni mi fog történni. És mikor az apa 70-80 lesz akkor ő még csak 20-30. Én most 20 vagyok de nem tudnám elfogadni a szüleim halálát. És persze fontos lehet, h a tesó mit szólna hozzá? Ha mégis belevágtok, akkor sok sikert kívánok hozzá!
2010. jan. 26. 22:55
6/24 anonim válasza:
Már a terhességnek és a szülésnek is vannak komoly kockázatai.De 20 év múlva te sem,a párod pedig biztosan nem tudna a gyerekkel törődni,érzelmileg egysíkon lenni vele.
Ismertem egy fiatalembert,akit a nagyszülei neveltek fel.A nagyszülők veletek egykorúak voltak,amikor az unoka hozzájuk került.Már az általános iskolában is komoly konfliktusaik voltak ( akkor még nem is voltak ennyire tiszteletlenek,,követelőzőek a fitalok,mint manapság),később pedig teljesen megromlott a viszonyuk.
A másik gond,hogy valószínűleg nagyon elkényeztetnétek a kicsit,és az nem használna a gyereknek.Gondoljátok meg jól.
2010. jan. 26. 22:56
7/24 anonim válasza:
Ha megfelelő az anyagi keretetek, akkor bátran!
Azt olvastam, hogy minél idősebbek a baba szülei, annál kreatívab lesz a "utód"!
Az én szüleim is hasonló korúak voltak mikor megszülettem, mint ti, és imádom őket, a viszonyunk nagyon jó!
Sok sikert! :)
25/L
2010. jan. 26. 23:01
8/24 anonim válasza:
Apukám 48 volt mikor megszülettem (második házassága),és teljesen egészséges vagyok(na jó,anyukám 28 volt...)
Sztem vállaljátok be!!
12L
2010. jan. 26. 23:02
9/24 anonim válasza:
Persze van kockázat, de ezt nagy százalékban ki lehet még időben küszöbölni a megfelelő vizsgálatokkal. Egyáltalán nem lenne felelőtlenség bevállalni, azért 40 évesen még nem olyan öreg az ember, hogy már a temetésére készülődjön :D Hidd el, ha csak 25-30 éves koráig vagytok ott valakinek, még az is jobb, mintha meg sem születik ;)
Amúgy tényleg fontos lenne, a fiatok hány éves?
2010. jan. 26. 23:07
10/24 anonim válasza:
Nos, én úgy vélem hogy az ember a szüleit mindig szereti , legyen 30 éves, vagy akár 80 , mindig a szülei lesznek. Egyik haverom most 23 éves , édesapja pedig 67, az édesanyja pedig 63 , akkor kb :) 44 és 40 évesek lehettek amikor elhatározták hogy gyereket akarnak.( ezt csak azért tudom mert még régen megkérdeztük ) A srácról annyit, hogy gimnáziumban szín 5ös tanuló volt matematika szakon, és most végez Szegeden programozói matematikus szakon , nem kell mondanom hogy nem túl egyszerű szak. Szval nincs semmi baja sem, és teljesen normális gyerek , nem erőszakos. A nevelésével sem volt ezek szerint semmi baj se.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!