Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kinek kell felajánlani a...

Kinek kell felajánlani a tegeződést egy tanár vs. Ex-diák kapcsolatban?

Figyelt kérdés
16 év van közöttünk, nemrég érettségiztem, és jó barátok lettünk. Én lány vagyok ő férfi. Kinek kellene felajánlani a tegeződést? Nekem, mint nőnek, vagy neki, mint "tanárnak", bár már ugye nem tanár-diák kapcsolatban állunk, hanem jó barátok lettünk.
2010. jan. 26. 18:43
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:

23:14-es, köszönöm, hogy mindezeket elmesélted!

Én úgy érzem az én esetemmel kapcsolatban, hogy ő - akit mára már a tényleg barátomnak tartok, (nem havernak, nem szeretem ezt a haver kifejezést) mert annyira jóban vagyunk - talán mesteremnek érzi magát, tehát tudata alatt még mindig szeretne nekem útmutatást adni az élethez. Ezért nem ajánlotta fel a tegeződést, mert talán akkor úgy érezhetném, hogy tőle már nincs mit tanulnom.

Lehet, h rosszul látom a dolgokat, de én így gondolom.

Mivel nem osztályfőnököm volt, hanem földrajz-tanárom, ezért valószínűleg nem lesz ott az érettségi találkozónkon...

Azt hiszem én nem fogom erőltetni a dolgot, túl nagy a korkülönbség. Én inkább kiváltságos helyzetnek érzem, hogy engem már a középsuli vége felé tegezett, és nem magázott, ahogy a többieket.

2010. jan. 30. 15:25
 22/23 cranberry1010 válasza:
Én is hasonló problémával küzdök, csak van benne még egy csavar. Kb. 20 évvel idősebb férfi tanárom az érettségi után nem tegeződött össze velem (nálunk a tanárok tegeztek, mi magáztuk őket), viszont ő azóta is tegez (gyakran összefutunk a városban), én pedig (a félreértések elkerülése kedvéért nyíltan) magázom. Csakhogy időközben magam is tanítani kezdtem a volt iskolámban, így kollégák lettünk, és továbbra is ez a csendőrpertus forma áll fenn, ami nekem rendkívül kellemetlen. Különösen attól tartok, hogy a diákok felfigyelnek erre. Én nőként felajánlhatnám a tegeződést abban az esetben, ha (ahogy az szerintem illendő lenne) magázni kezdene, de megoldás lehetne persze, ha egyszerűen ő engedné meg hogy tegezzem vissza. Mindezek tetejében azóta az ő gyermekét is tanítom (nem iskolai keretek között), és azokban a körökben majdnem az összes szülővel tegező viszonyban vagyok, kivéve egyet aki az egyetemen tanárom - vele kölcsönösen magázódunk. Egyébként a tanáraim többsége nem ajánlotta fel a tegeződést, de gond nélkül tegeznek kollégaként is. Erre mit mondtok? Tapintatosan kérdezzem meg amikor letegez (a tegező forma használatát mintegy hallgatólagos felhívásnak tekintve a tegezésre), hogy "akkor mi tulajdonképpen tegeződünk?"
2014. júl. 8. 23:41
 23/23 cranberry1010 válasza:
Azt még elmondom, hogy 23 éves nő vagyok, és 2 éve vagyunk kollégák, 1 éve tanítom a 7 éves kislányát szakkör-szerűen.
2014. júl. 9. 00:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!