Kinek kell felajánlani a tegeződést egy tanár vs. Ex-diák kapcsolatban?
Figyelt kérdés
16 év van közöttünk, nemrég érettségiztem, és jó barátok lettünk. Én lány vagyok ő férfi. Kinek kellene felajánlani a tegeződést? Nekem, mint nőnek, vagy neki, mint "tanárnak", bár már ugye nem tanár-diák kapcsolatban állunk, hanem jó barátok lettünk.2010. jan. 26. 18:43
1/23 A kérdező kommentje:
Azt még elfelejtettem hozzátenni, hogy ő az érettségi óta tegez.
2010. jan. 26. 18:47
2/23 anonim válasza:
Ha már nem a tanárod és nincs köztetek alá-fölé rendelt viszony, akkor neked a nőnek!
3/23 anonim válasza:
Mondd azt, hogy már "hivatalosan" is tegezhet téged.
5/23 anonim válasza:
Minket gimiben a tanárok eleve tegeztek, szóval utána nekik kell csak megengednie :)
6/23 anonim válasza:
Vagy ajánld fel neki, hogy mostantól magázhat(na).
7/23 A kérdező kommentje:
Az az igazság nekem meg sem fordult a fejemben, hogy én ajánljam fel neki, hogy had tegezzem. Ez olyan furcsa lenne. De magázni sem jó, mert már mint írtam is, elég jó barátok lettünk. Ő érettségi óta - sőt már kicsivel előtte is - tegez.
Egyszer állítsak oda elé, és kérdezzem meg, hogy nem tegezhetném? Vagy hogy? :D Még mindig felnézek rá, lehet ő sem örülne ha tegezném?
2010. jan. 26. 19:11
8/23 anonim válasza:
Nem véletlenül nem mondta még hogy tegezd. Más lenne a helyzet ha mindketten magáznátok egymást, úgy mondhatnád hogy tegeződjetek. De így, hogy ő tegez, te meg magázod, szerintem ha akarta volna már rég mondta volna...
10/23 anonim válasza:
A 16 év viszont - nő ide, nő oda - nagy korkülönbség (Kis szépítéssel egy generáció).
Egy köztes megoldást ajánlanék: Beszélgetés közben ejts el egy kérést, megszólítást, majd 'szégyelld el' magadat. 'Elnézést Tanár Úr!' Ha van benne kurázsi, kapcsol és rávágja, hogy akkor maradjatok úgy. (Mármint kölcsönösen tegezőben.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!