Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire visel meg egy 7 éves...

Mennyire visel meg egy 7 éves kapcsolatot a távolság, és hogy csak hétvégén tudunk találkozni?

Figyelt kérdés

A párommal 7 éve vagyunk együtt, nem vagyunk házasok, nincs még gyermekünk. A párom 2 hónapja kapott egy nagyon jó munkát, ami teljesen illeszkedik a végzettségéhez, és nagyon magasan fizet. Néha már csütörtökön itthon van, de leginkább pénteken, sajnos volt olyan, hogy csak szombaton ért haza. A 2 hónap alatt 3x kellett pár napra külföldre is utaznia, ez a jövőben is rendszeres lesz.

Én nem nagyon tudok felutazni hozzá, mert a cég nem külön albérletet, hanem mindig szállodát fizet neki, ahol én nem aludhatnék, meg nem is szeretném zavarni munka közben.

A párom nem akar felköltözni Pestre, így oda-vissza 4 órát kell utaznia.

4 éve együtt is élünk, és most nagyon furcsa, hogy nincs velem, csak hétvégén látom, nagyon hiányzunk egymásnak. Persze minden nap beszélünk, de rossz itthon egyedül lenni.

A gyerekvállalás már szóba került közöttünk, de szerintem ez így elég nehézkes lesz....

A távolság, hogy hat egy kapcsolatra? Anyukám azt mondta, hogy a távolság a kis szerelmeket megöli, a nagy szerelmeket fellobbantja. Szerintem csak nyugtatni akar.

Bízom a páromban, de tudom, hogy egy jó képű, jó kiállású, sikeres férfi. Ezt a típus szeretik a nők, és én a nőkben nem bízom.

Alapjáraton nem vagyok féltékeny típus, de a távolság valahogy előhozta ezt bennem.

A párom nagyon figyelmes, mert ha itthon vagy, akkor minden csak rólunk szól, engem is minden földi jóval elhalmoz, próbál kompenzálni.

Van/volt más is ilyen helyzetben?

2014. nov. 2. 10:11
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
Anyukád igazi bölcsességet mondott! Így van.
2014. nov. 2. 10:18
 2/11 anonim ***** válasza:
0%

Anyukad meg Szecsi Pal eneket idezi, neki sem mukodott, masnak sem fog.

Igy gyereket ne vallaljatok.

A kerdes az lenne, ha nektek konnyebb lenne, akkor miert nem akar parod pestre koltozni.

2014. nov. 2. 10:19
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha ez úgy néz ki,hogy egy stabil állás,és évekig így menne a dolog,akkor éppen ideje lenne a költözésnek.Gondolom nem így akarjátok leélni az életeteket?
2014. nov. 2. 10:23
 4/11 A kérdező kommentje:
A legfőbb ok, amiért nem szeretné, ha költöznénk, az pont a gyerekvállalás. Szeretné a gyermekeink a nagyszülők közelében nevelkednének. Illetve van egy jó munkám itthon, amivel egész jól keresek, nem kell halára dolgoznom magam, szeretem és biztos, hogy a gyerekek után is visszavesznek. Azt mondta a párom, hogy ezt butaság lenne feladnom.
2014. nov. 2. 10:29
 5/11 anonim ***** válasza:
Akkor ilyenre tervezitek a jövőt?Te otthon Ő meg távol?
2014. nov. 2. 10:32
 6/11 A kérdező kommentje:

Minden hétvégén itthon van szerencsére, talán még mindig jobb, mint egy barátnőm férje, aki nemzetközi kamionos, és 3 hetente, havonta jön haza. De volt olyan is, hogy 2 hónapig távol volt tőle. Ők ezt 5 éve csinálják, van már egy gyermekük is. Ha ehhez viszonyítok, akkor összetehetem a két kezem. A környezetem nem igazán érti, hogy miért akadok ezen fent, mert sokan élnek így.

Sajnos nem tudom, hogy hosszútávon ez milyen lesz így, és hogy mit hoz ez elő bennünk.

2014. nov. 2. 10:36
 7/11 anonim ***** válasza:
Mi így nem vállaltuk volna be a babát.A férjem szülővárosában éltünk,de a férjem ott elvesztette az állását,és egy évig nem talált.Szóval nem volt más lehetőség,mint egy másik városban keresni.Talált is,de az a régi lakhelyünktől 180 km-re van az én családomtól 160 km.De fel sem merült bennünk,hogy ne költözzem utána.Pedig szerettem azt a várost,és ott legalább egy nagyszülő volt + egy dédi,aki még viszonylag fiatal.De ez nem lehet visszatartó erő.Egyébként mi úgy terveztük,mikor tavaly augusztus végén elköltözött a munka miatt,hogy amíg nem jön össze a baba,én maradok,és a régi munkahelyemről megyek el gyed-re/gyes-re,mert határozatlan idejű szerződésem volt.Ez év áprilisáig ingáztuk,hol ő,hol én,de anyagilag sem volt kifizetődő,és a baba sem jött össze.Így április elsejével ideköltöztem,és május közepén már szép pozi tesztem volt.Gondoljátok át ezt még egyszer.Nagyszülők nélkül meg lehet lenni,de így nem biztos,hogy könnyen összejön a baba,és ha össze is jön,milyen az,hogy csak hétvégén láthatja az apját,és az apja is őt.
2014. nov. 2. 10:52
 8/11 anonim válasza:

Becsüld meg ezt a férfit, mert hidd el, ezt csakis értetek csinálja. Azért dolgozik ennyit, hogy a családjának majd mindent meg tudjon adni.

Az élet nagyon sok mindent hozhat, és lehet a munkája is másképp alakul. Szerintem nem vészes, hogy csak hétvégén van otthon, a lényeg, hogy az együtt töltött idő minőségi legyen.

2014. nov. 2. 11:00
 9/11 anonim ***** válasza:
Mi 8 hónapig éltünk így,nem rontott a kapcsolatunkon,de rengeteg szomorúságot okozott.Bár talán tényleg kicsit eltávolodtunk,egy idő után úgy éreztem van az Ő élete,és van az enyém,és hétvégente itthon vendégeskedik...vagy nem is tudom,hogy magyarázzam ezt el.
2014. nov. 2. 11:11
 10/11 anonim ***** válasza:
Sokan élnek úgy hosszú-hosszú éveken keresztül, hogy csak hetente vagy havonta egyszer találkoznak és simán működik náluk. Mások pedig elég hamar belebuknak egy ilyen életmódba. Ezt senki nem fogja neked előrejelezni, hogy ti melyik csoportba fogtok tartozni.
2014. nov. 2. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!