Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy a párom...

Mit tegyek, hogy a párom elfelejtse végre a volt élettársát?

Figyelt kérdés
Párom volt párja nyolc évvel ezelőtg autóbalesetben meghalt. Hiába van a párom most velem, mindig az a nő jár a fejében. Ma is kiment hozzá a temetőbe vitt neki virágot, mécsest. Azt mondja, hogy gyereket szeretne tőlem, akkor miért nem felejti már el végre? A családja is mondta már ezt neki, de ő azt mondja, hogy nem fogja. Mi értelme van így a kapcsolatunknak?
2014. nov. 1. 19:35
1 2 3
 11/30 anonim válasza:
70%
Azért megnézném ti mit éreznétek ha mindenhol a párotok halott szerelmének emlékeit, tárgyait látnátok. Mert itt nem arról van szó, hogy néha elmegy a sírjához, vagy megemlékezik. Hanem arról, hogy még mai napig őt látja mindenhol, mindenben. Pl. ha feltámadna (tudom, hogy lehetetlen), a pasi biztosan őt választaná, nem a mostani nőjét. Valószínűleg a kérdező is érzi ezt, és azért írta ki a kérdést, mert a párja érzékelteti ezt vele.
2014. nov. 1. 20:37
 12/30 anonim ***** válasza:
57%

Nem értek egyet, hogy egyesek így nekiugrottak a kérdezőnek. Kicsit fordítsátok meg a helyzetet, képzeljétek el, hogy veletek ilyesmi történik. Itt nem hiszem ,hogy azzal volt baj, hogy tegnap a férfi kiment a temetőbe, ez csak egy kiragadott példa volt a sok közül. De ti hogy éreznétek magatokat, ha tudnátok, hogy annak a férfinak, akivel ti együtt éltek, élete nagy szerelme nem ti vagytok és ennek hangot is ad? Nem azzal van a baj, hogy nem tudja elfelejteni, nem is kell. De számomra elég egyértelműnek tűnik, hogy a kérdezőt az zavarja, hogy ő tulajdonképpen a halott nő helyére jött. Ha a nő nem halt volna meg, akkor a kérdezőnek most nem lenne ez a férfi a párja. Értitek a problémát? Hogy ennek a férfinak a mostani párja sosem lesz az a nagy szerelem, amire már egyszer rátalált. Én legalábbis így érezném magam, nem biztos, hogy nekem van igazam, de az ember az érzéseiről nem tehet.

Kérdező, nem tudom mit tegyél, őszintén mondom. Esetleg próbálj meg beszélni vele, nem támadólag, hanem kérdezz rá, hogy "Máté, szeretsz te engem annyira,mint azt az Ildit szereted? Biztos, hogy engem akarsz és nem őt? Mert ugyan ő már halott, de én úgy érzem, hogy valójában nem én kellek neked, hanem ő". Persze nem szó szerint így, a lényeget írtam csak le.

2014. nov. 1. 20:49
 13/30 anonim ***** válasza:
83%

Csúnyán lehurrogtátok a kérdezőt, de vajon ti mit szólnátok ahhoz, hogy ennyire látványosan csak másodhegedűsek vagytok egy kapcsolatban? Hogy nincs ló, és ti vagytok a szamarak? Hogy nyilvánvaló, hogy ti vagytok a pótlékok az igazi helyett? Kötve hiszem, hogy akkor is ennyire érző szívűek lennétek a pasi irányába...

8 éve nem tud túllépni a volt kapcsolatán, és itt nem az a baj, hogy meggyújt neki egy gyertyát halottak napján, hanem hogy veled szemben bántón viselkedik és irreálisan, ragaszkodik a múltjához, nem törődve azzal, hogy ezzel a jelenét teszi tönkre. Ha ő még mindig ezer szállal ahhoz a nőhöz akar kötődni, tegye. Neked is csak egy életed van, ne pazarold olyanra, akinek nem te vagy a fontos, hanem a halott társa. Költözz el tőle, hadd gondolkodjon. Mondjuk az érzelmeit nem tudja egy csapásra megváltoztatni, főleg, hogy ez 8 éve tart. Valószínű, nem boldog melletted, csak "beéri veled". Hátha megváltozik, ha a bőrén érzi, hogy mit veszít miért cserébe,az talán helyrerázza az agyát. De így alapvetően nem maradnék mellette, hát hiányzik a fenének az, hogy csak másodhegedűs legyek.

2014. nov. 2. 05:37
 14/30 anonim ***** válasza:
31%

Nem értem, miért kéne bármit is kidobni, amit mással vett közösen.

Biztosan nem cserélném le a szekrénysort csak azért, mert az előző párommal vettük közösen.

2014. nov. 2. 13:35
 15/30 anonim ***** válasza:
80%

14-es válaszoló! Szerintem te kifordítod a dolgot, szándékosan vagy véletlen, nem tudom. Itt nem arról van szó, hogy van egy jó kis szekrénysorod, amit szeretsz is, meg amúgy sem telik másikra, ha telne sem erre költenéd és erre azt mondja a párod, hogy dobjátok ki ,mert az az előző kapcsolatodból van. Itt arról van szó, hogy a kérdező párja érzelmileg kötődik olyan tárgyakhoz, amelyek adott esetben nem járnak különösebb anyagi kárral, ha valami történik velük. Én azt érzem, hogy itt a kérdés mögé kell látni és nem szó szerint értelmezni a szavakat. Amit te látsz: a hülye nő ki akar dobni egy király szekrénysort, mert féltékeny egy halottra.

Amit én látok: a férfi nagy érzelmi kötődést érez még egy váza iránt is, ami lehet nem is érdekelné, ha az nem a volt nőtől lett volna. Lehet amúgy egy elképesztően rusnya váza, szekrénysor, mittudomén, csak azért van ott, mert az az Ilditől van. Csak azért nem cserélik le, nem lehet elrakni, mert Ildi hozta ide. Emlékezteti a férfit az Ildivel való közös életükre. Te hogy éreznéd magad, ha olyan párod lenne, aki mindent megtenne azért, hogy a régi párjával való életét tükrözzék a körülöttetek lévő tárgyak? Mert itt ezen van a hangsúly, nem az anyagiakon. Én ezt látom, ezt érzem. Nem ugyanaz.

2014. nov. 2. 13:52
 16/30 anonim ***** válasza:
30%

Úristen, nő hogy lehet ennyire érzéketlen és rideg?

A párod jól melléfogott veled! Tőled gyereket??

Miért is kéne elfelejtenie azt a nőt, aki szeretett, és aki meghalt? Nem haragban váltak el, hanem tragikus balesetben!

Halottra féltékenynek lenni, van ennél lejjebb??

2014. nov. 2. 14:41
 17/30 anonim ***** válasza:
42%

*de vajon ti mit szólnátok ahhoz, hogy ennyire látványosan csak másodhegedűsek vagytok egy kapcsolatban?

Bele sem kezdtem volna egy olyan kapcsolatban, ahol megbizonyosodtam arról, hogy annak a férfinek még lezáratlan mély érzelmi kapcsolata van-akáűr egy halott ember felé.

Maximum baráti viszonyt ajánlottam volna neki fel, ha igen igen értékes embernek tartottam volna, és nem szerettem volna ha eltünik az életemből.

2014. nov. 2. 14:44
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a volt párom nem halott exhez, hanem halott nagymamához ragaszkodott. Törött volt a szekrénysor ajtaja, ökölnyi darabok hiányoztak a kanapéból, közben a volt párom elég jól keresett, nem anyagiak miatt nem cserélte le a bútort, hanem emlékek miatt. Végül kompromisszumra jutottunk, kibérelt egy raktárat, és mindent megbeszéltünk, mi megy, mi marad. (Az én cuccaimat is beleértve.) Csak az maradhatott, amit mindketten megszavaztunk. Ha valami hiánydarab lett (ülőgarnitúra), abból vettünk másikat. Végül szakítottunk, de nem ez miatt. Éppenséggel ez az egyik olyan dolog, amire büszke vagyok. Sikerült megértetnem vele, hogy nem a tárgyakkal szereti a nagymamáját, hanem azzal, hogy emlékszik rá.

Persze, ha halott barátnő lett volna a képben... nem biztos, hogy ilyen nyugodtan és türelmesen viselem.

2014. nov. 2. 17:29
 19/30 anonim ***** válasza:
80%

Ne bántsátok már a kérdezőt!Itt arról van szó,hogy a hétköznapokban is olyan körülmények közt élnek,ami még mindig halott nőről szól.Nem hiszem,hogy bármelyikőtöknek ezt bevenné a gyomra!

Kérdező,igenis ülj le a pároddal megbeszélni.Vigye fel a padlásra a nő cuccait,a kettőtök életének kellene most már a hely...

2014. nov. 4. 14:19
 20/30 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudnék úgy élni, hogy érzem, másodhegedűs vagyok, főleg egy halott mellett. Van aki nem képes lezárni a múltat, sajnos. Neked kell eldöntened, hogy tudsz e így élni, vagy nem. Nem az a gond, hogy nem akarja őt elfelejteni, mert az élete része volt, nem lehet kitörölni, de ha a mindennapokban van így jelen ahogy írod, akkor az már nem egészséges szerintem. Én egy időre megszakítanám vele a kapcsolatot és megkérném, hogy ezalatt az idő alatt döntse el, hogy a múltban fog ezután is élni, vagy képes lesz a jelenre és benne rád koncentrálni. Mert ha te is elmégy, akkor később téged is siratni fog, hogy elveszített és egész életében önmaga után fog kullogni? Én így nem élnék, és ez neki sem jó. Talán ez kimozdítaná a múltból.
2014. nov. 4. 19:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!