Ùgy érzem rossz vagyok, boldognak kellene lennem? Van 3 gyerekem, mégis sokszor nincs kedvem felkelni, boltba menni, stb. Csak nézek ki a fejemből. Nagyon ritkán van jó kedvem.
Ez bizony a depresszió kezdete, ne hagyd elhatalmasodni.
Vegyél erőt magadon, csináljatok a férjeddel programot a gyerekeid nélkül. Ha a férjed nem vevő erre, kérj segítséget egy barátnőtől.
Nem a férjekben van a hiba, hanem legtöbbször az anyákban!
Ha otthon van a gyerekekkel, akkor ossza be az idejét, tanítsa meg a gyerekeket már pici kortól, hogy eltudják foglalni magukat egyedül és egymással is. Akkor jut ideje saját magára is.
Lehet még egy kis faluban is sétálni, beszélgetni az ismerősökkel. Lehet olvasni, zenét hallgatni, a neten megnézni egy jó filmet, stb.
Lehet kézimunkázni vagy a kertben dolgozni.
A gyerekeket rábízni 1-2 órára valakire, és addig elmenni valahova.
Nem vagy rossz,m csak unod a mindennapos egyhangúságot.
Csak akarnod kell, hogy ezen változtass.
Nem szeretem az eltartott otthon ulo gyereket par evekent potyogtato cel nelkuli noket.
Alj talpra tanulj kezdj bele valamibe
Csak a celtalan buta nok diliznek be
Nem vagyok magyar csak edesapam az a helyesiras orulok ennyire megy.
Nem morszagon elek
Fel a fejjel! Megértelek. Nekem 4 gyerkőc van, a nagy 13, a középső 3 és fél, a kicsik meg 2 éves ikrek. Nem könnyű. Szerencsére mi közel lakunk a városhoz, kertvárosi részben, kocsival a belvárosban vagyok 15 perc alatt. De azért 2-3 gyerekkel menni nem ugyanaz, mint gyerek nélkül csavarogni egyet. Mielőtt a kedves válaszadók engem is legyerekpotyogtatósoznának, vagy leingyenélősöznének, azért elmondom, hogy fix munkahelyről jöttem szülni, már nagyon várnak vissza, maximum gyedem van, az ikrek meg nem is voltak tervben :) van 1 diplomám, és most épp a 2.-at csinálom, azaz még időm nem volt nekiülni, de már csak 1 év van hátra. Sokszor fáradt vagyok, nagyon, a kicsik szétpakolják a házat, azt érzem, hogy 2 lábon járó komplett személyzet vagyok. Jó lenne fél órát csak ülni, lesni ki a fejemből, de csak ilyenkor van nyugi, már alszanak.
Mikor mész vissza dolgozni? Próbálj valami hobbit találni, amit akár otthon is csinálhatsz, ami kikapcsol kicsit. Egy jó könyv, vagy kötés, hasonlók. Mekkorák a gyerekek?
Nekem egyik nap volt nagyon zsúfolt napom. Reggel oviba vittem a kisfiamat, aztán bevásárlás, hazajöttem, sütötem gyorsan sütit a nagylánynak a suliba, aztán el kellett mennem rokonokhoz, hát alig voltam itthon 2-3 órát napközben, de olyan jó kedvem volt, pedig aztán mindenhova a gyerekekkel mentem, és olyan jó volt kimozdulni.
Remélem, érthetően írtam, csak fáradt vagyok. :) Ha gondolod, írj! :)
Néhány válaszoló nem valami erős biológiából, ha a gyereknemzést csak a nő felelősségének kezeli. Mint az a válaszoló is, aki azt mondja, hogy nem szülne azért 3 gyereket, hogy az apuka még többet dolgozzon. Az apuka hol van, amikor a gyerek készül? Ha gyereket csinál a férfi, akkor bizonyára tisztában van vele, hogy áldozattal jár... Ráadásul az esetek többségében apuka marad ugyanazon a munkahelyen, ugyanannyi pénzért, mint ahol a gyerek megszületés előtt is volt. Tehát nem kellene arra fogni a munkájukat, hogy mert a gyerek miatt milyen terhet vállalnak. Anélkül is ugyanúgy dolgozni kell.
Na de ez nem válasz a Kérdező problémájára. Kérdező: az nem megoldható, hogy most te menj vissza dolgozni és az apuka menjen GYED-re a maradék időben? Lehet, hogy egy kis változás mindkettőtöknek jót tenne és a gyerekek is élveznék az új helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!