Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kapjon a gyerek tárgyi ajándék...

Kapjon a gyerek tárgyi ajándékot, ha jól tanul?

Figyelt kérdés
Pl. fél évi bizi, év végi, nyelvvizsga, szavalóversenyen eredmény, stb? Kap érte ajándékot vagy pénzt? Ez jó nevelési módszer?
2010. jan. 25. 20:41
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Gond ezzel csak akkor van, ha ez nagyon rendszeres, pl. minden jó jegyért, na akkor a gatyád rámehet. Tanulok pszichológiát (egyébként a hideg ráz tőle), az egyik pszichológia tanárom szerint ezt nem is érdemes elkezdeni, mert akkor örökké el fogja várni és ez nem egy jó dolog. Személy szerint nekem nem lenne ez ellen kifogásom.
2010. jan. 25. 20:48
 2/23 anonim ***** válasza:
81%
Ha a mindennapos kötelességét teljesíti, tehát tanul, jó bizonyítványt hoz, azért nem jár ajándék. Te sem kapsz a munkahelyeden semmit azért, mert elvégzed a munkád. De ha valami különlegest teljesít, ami nem tartozik az általában elvártak közé(megnyer egy versenyt),akkor jár a dícséret. Ajándékot nem adnék érte.
2010. jan. 25. 20:48
 3/23 anonim ***** válasza:
75%
Nyelvvizsgáért szavalóversenyért igen. Az iskolai eredményekért én nem jutalmaznék, az egy kötelesség, nem valamiféle érdem. Te is azért kapsz fizetést ha elvégzed a munkád, mégpedig jól. Ha rosszul, akkor kirúgnak. Ne neveld bele a gyerekbe, hogy az kivételes, ha jól teljesít és jutalmat érdemel.
2010. jan. 25. 20:49
 4/23 anonim ***** válasza:
83%
Én nem tartom teljesen jó módszernek. Alkalmanként kilátsba lehet szerintem valami jutalmat helyezni, ha valamit nehezen ér el, meg kell érte dolgoznia, vagy ha pl. versenyre megy és elér valami eredményt (ha nem, persze akkor is jár a dicséret hiszen azért munkája volt benne), akkor azt pl. meg lehet valamivel ünnepelni. Pénzt konkrétan nem adnék. De mondjuk ha tudom, hogy nagyon szeretne valamit, és nincs a közeljövőben valami ünnep, amire kaphatná, akkor lehet, hogy azt mondanám, hogy ha jó lesz a bizonyítvány, akkor megkapja. De azért nem tenném ezt állandó jellegűvé, mert szerintem ne pénzért meg ajándékért tanuljon, hanem saját magáért.
2010. jan. 25. 20:50
 5/23 anonim ***** válasza:
81%
Van a módszerben hiba.Én általánosban a kitűnőmért max.1 tábla csokit kaptam-ha kaptam éppen,sokkal többet jelent a szóbeli dícséret.Szerintem sem kell komoly ajándék,elvégre az a dolga,h tanuljon.
2010. jan. 25. 20:52
 6/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez olyan mint a szeretet hogy ne akkor szeressünk valakit mikor karácsony valentin nap születésnap van vagy pedig mindig akkor is amikor ezek indokolatlanok!

Ne akkor kapjon amikor jó mert most 10éves korában 3000ezret adsz neki a a diplomaosztójára meg már 300ezret!

Vegyél neki esetleg apróbb tárgyakat csak ugy... pl plüss esetleg elhivod sütizni fagyizni pizzázni!De ne olyan nagy ajándékot vagy nagy értéket és ne azért mert jól tanult éppen mert könnyen a fejedre nőhet!

2010. jan. 25. 21:06
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

furcsa ez a kérdés nekem, mivel én soha nem kaptam ajándékot csak azért mert jól tanultam, és eszembe sem jutott hogy kaphatnék is érte valamit.

l 18

2010. jan. 25. 21:07
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

mi az öcsémmel mindig kapunk ajándékot, ha jó a bizonyítványunk.

most félévkor is mindkettőnknek 1 db négyese lett, a többi ötös és választhattunk egy-egy könyvet a könyvesboltból.

és ha jó jegyet hozunk haza akkor meg mindig megdicsérnek.

szerintem ez így jó, én is így fogom majd csinálni a gyerekemmel :DD

2010. jan. 25. 21:14
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

soha nem kaptam semmit a jo tanulásért,mégis lett nem is akármilyen diplomám,csinálom a másodikat,önszántambol...mamagm miatt...de én mindig ilyen voltam...

öcsém 8 éves,ő önszántából semmit...anyám bevezette azt,hogy az 5ösért jár 200forint,a 4esért semmi,3masért már öcsém ad 500at,2-es,1-es még nem volt neki

igy megveheti magának azt amit mi nem veszünk meg neki...igyekszik is

most félévkor kismacskát kapott (ő kérte),mert kitünő lett...ez inspirálta fél éve...év végére ha nem gyülik össze a pénze,és kitünő lesz,akkor kipotoljuk neki egy uj szgépre...megvan az inspiráció

valahol jó...megtanulja hogy ingyen semmi nincs...ha tanul,és tesz érte,akkor megkaphat bármit...

22/L

2010. jan. 25. 21:29
 10/23 anonim ***** válasza:
100%
Nem csinálnám csak arra tanítod hogy akkor csináljon valamit rendesen ha utána jutalmat kap. Felötként is 100%-os munkát kell végezni akkor is ha nem kap érte plusz pénzt. Amúgy se pénzel és tárgyakkal nem jutalmaznék inkább vidd el cirkuszba az év végén, egy szép napra felnötként is emlékkezni fog.
2010. jan. 25. 21:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!