Ti szüleitek is megsértődnek, ha kiderül, hogy bizonyos dolgokban már ti vagytok az okosabbak, bölcsebbek?
Mindegy,hogy szülő vagy nem szülő, mindenki kicsit degradálva érzi magát amikor kijavítják , hangsúly ide vagy oda.
Szülőként meg pláne ,hisz elég nehéz az emberi agynak elviselni,hogy akit öbb mint egy évtizedig tanítgattak az most esetleg többet vagy jobban tud valamit. Ez így van bármilyen hasonló helyzetben. ( pl. tanár-diák stb....)
Szimpla agyi reakció, az érzelmes típusok automatikusan büszkék a realistákban meg ellenszenvvet vált ki, hisz attól függetlenül hogy hanyadik a század nem lehet kiölni teljesen az ösztönöket ( itt a legerősebb marad életben elv lép életbe ) és ez már az elméleti tudásra is igaz.
Nálunk komolyabb dolgokban is volt ilyen.
Nővérem szült, direkt a szülésre utaztam haza +/- 1 hetet rászámoltam. Nővérem túlhordta a babát én meg reggeltől-estig otthon ültem. Na mondom egyik estére megyek barátnőzni, ott is alszom. Pont akkor indult be a szülés.
A szüleim csak másnap reggel értesítettek, hogy megvan a pici. Ők ott ültek benn a kórházban és végig izgulhatták a szülést, de nekem nem szóltak, mert anyám magyarázata szerint "ha valami baj van, inkább ne idegesítsem magam". Hiába mondtam erre, hogy pont azért akartam ott lenni, hogyha valami baj van, akkor a nővérem mellett lehessek! Hiába mondtam, hogy nem volt joga eltitkolni a szülést, csak mondta a magáét. Mélységesen megbántott, bár megbocsátottam neki, mégiscsak az anyám.
32 vagyok, bőven vannak ilyen esetek, én már nem szoktam ezen vitatkozni. Mindig ki tudja magyarázni, hogy miért van neki igaza.
Most pl az tiltásom ellenére felbontotta a csomagom és megtudta, hogy terhes vagyok. 6 hetes terhes voltam, volt már vetélésem tehát nem csak babonából akartam eltitkolni. Anno a korábbi terhességem bután bejelentettük neki, majd elvetéltem erre csak legyintett, hogy én mindent úgy felfújok. Ezért akartam ezt most eltitkolni, hogy ne alázzon meg a beszólásával, ha megint vetélek. Erre a csomagfelnyitásra is csak legyintett, hogy minek nekem olyan nagy teátrális bejelentés. Egyszerűen nem értette meg az érveim és ő nem hibás, hogy felnyitotta a csomagom...szóval reménytelen.
A kisebb dolgokat már elengedem a fülem mellett, a nagyobb dolgokon puffogok aztán lezárom őket. Nem fog változni, azt a szót, hogy bocsánat szerintem még nem hallottam tőle.
Ha ezeket nem veszem figyelembe, egyébként jó a kapcsolatunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!