Egy 20 éves lánynak meg lehet mondani, hogy randizhat-e
valakivel, vagy nem?
Figyelt kérdés
Volt egy barátom, akivel nagyon jól megvoltunk, de a szüleim miatt vége lett, mert belefáradtam a balhékba. Nem kedvelték őt. De én akkor is szeretnék vele újra összejönni... Mit csináljak? Ha megtudják, hogy találkozok vele újra, lehet kitör a 3. világháború.
Ha nem, költözz el! Komolyan mondom. Költözz el, élj egy fél évet legalább egyedül (igen komoly jellemformáló ereje van - fiú vagyok, megtanultam főzni, vasalni, mosni, takarítani rendesen, de egy lánynak sem árt ez, ha az anyja árnyékában nőtt fel), és aztán elkezdhetitek építeni a közös jövőt. (Ugyanezért az sem árt, ha azt a fél évet ő is egyedül éli, szülő- és egyéb kiszolgálószemélyzet-mentesen.)
Ha tanulsz, az szívás, mert akkor eltartanak, és ezen a jogon sajnos sokmindent megmondhatnak neked. Ebben az esetben csak a harc marad, de szerintem ne add fel.
2010. jan. 25. 11:03
2/14 anonim válasza:
Elvileg nem szólhatnának bele, a te dolgod. Miért utálják ennyire? Csak úgy?
2010. jan. 25. 11:03
3/14 anonim válasza:
Nem szólhatnának bele. De nem lehetséges,hogy csak féltenek és óvni szeretnének attól a fiútól? Valami okának csak kell lennie,hogy ennyire ne bírják elviselni őt. 21/L
2010. jan. 25. 11:15
4/14 A kérdező kommentje:
Hát amikor 6 éve találkoztunk, az volt a gond, hogy túl idős volt hozzám, aztán mondták, hogy egoista is, de a legnagyobb bajuk az, hogy nincs fősulija. Engem is belekényszerítenek, most végzek egy 2 évessel, de még utána megyek tovább egy rendes fősulira is. De azért vannak más gondok is, nem szólnak egymáshoz a szüleim, meg ilyenek :S
2010. jan. 25. 11:23
5/14 anonim válasza:
Sajnos erőszakkal igen. Az én apám is erőszakos. Kerülök minden konfliktust vele, hogy ne üssön meg ismét (nincs pénzem elköltözni, de már mentem volna). A páromat is megfenyegette, sajnos hatalma van, amivel visszaél, és azt nem lehet csakúgy kicsavarni a kezéből.
2010. jan. 25. 11:25
6/14 anonim válasza:
Az is gond hogy nincs fősulija? Ez miatt is tiltani tőled,nem szép dolog. Megkérdezhetem,hogy a szüleidnek milyen végzettsége van? Persze nem bántásból kérdem... Próbálj leülni velük beszélni. Ha meg nem megy,akkor a helyedben elköltöznék (ez nálam akkor lenne ha már nincs más megoldás). 21/L
2010. jan. 25. 11:31
7/14 A kérdező kommentje:
Anyunak van érettségije, apunak nincs. De vannak alkohol problémák :S
2010. jan. 25. 11:34
8/14 anonim válasza:
Sajnos ez attól függ, hogy kinél milyenek a szokások, nevelési elvek. Hülyeség tiltani, de sajnos, ha otthon laksz, akkor el kell fogadnod. Azért próbálj velük szépen beszélni erről, de ha hajthatatlanok, akkor marad a sutyiban randizás. Az egyik barátnőmnek is "okos" szülei voltak (még durvábban fogták), és ha fellázadt, akkor közölte az apja, hogy amíg az én házamban élsz, én tartalak el, addig betartod a szabályaimat. Ha nem tetszik el lehet menni. Szóval szegény nem sok mindent tudott csinálni, ahogy tudott elköltözött.
De azért azt is gondold át, hogy ér-e egyáltalán ennyit ez a srác? Mennyire veszed komolyan.
2010. jan. 25. 11:36
9/14 anonim válasza:
Nekem is volt olyan barátom akit nem szerettek a szüleim,de nem szóltak bele, hagyták, hogy én jöjjek rá, hoyg milyen a fiú.A te életed, neked kell tudni, hogy milyen vele.Az én barátom is kicsit egó, de törődik velem, szóval ezzel nincs gond,de gondold meg, hogy amúgy mit ad meg neked,mert egy külső személy jobban látja hogy a másik hogyan bánik veled,mert te most szerelmes vagy és a szerelem vak.Szóval beszélj a fiúval is és a szüleiddel is.Amúgy az, hogy nincs sulija az még nem jelent semmit, ha rendesen dolgozik, akkor tök mindegy, hogy milyen sulija van.
2010. jan. 25. 11:51
10/14 A kérdező kommentje:
Hát sztem ilyen fiú nem nagyon a világon még 1... mindig örül ha lát, még msn-en is, bókol nekem, szinte vers formájában, és még nagyon sok dolgot tesz értem. És jól tudom, hogy milyen ő, ismerem 6 éve. Azért nem akarom elfogadni a szüleim döntését (vagyis anyut még nem is zavarná) mert én fogom élni az életemet, nem ők, és ígyis olyasvalamit kell tanulnom, amihez semmi kedvem. Szeretnék végre én is egy saját döntést, és én meghatározni, hogy kivel randizok. Elvégre ez nem a középkor. De mégsem akarok bújkálni, csak nyugodtan lenni vele.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!