Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen szülinapi buli az,...

Milyen szülinapi buli az, ahol minden vendég magának fizet?

Figyelt kérdés

Arról van szó, hogy az lenne a meglepi az ünnepeltnek, hogy a barátnője összehívja azokat az embereket egy vendéglátó helyre, akik a legfontosabbak a számára. A pasinak teljesen más program lesz beadagolva, de odacsalja és akkor ott leszünk mi :-) A csaj rendezi a tortát, meg fizeti az aperitifet, de mindenki fizeti magának az egyéb piát, amit elfogyaszt.

Nos a lényeg, hogy én ebben semmi kivetnivalót nem találok, csórók és nem várható el, hogy kb. 30 ember egész esti piálását tudja állni. Itt most a gesztus a lényeg az ünnepelt felé.

A férjem nyilvánította ki nemtetszését, hogy milyen meghívás az, hogy mindenki magának fizet. Mondtam neki, hogy felfogom tenni kérdésnek és megmutatom majd neki a válaszokat. Nyugodtan jöhetnek az őszinte vélemények.

2014. okt. 22. 09:17
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Na igen, egy házibulinál is ugyanez a helyzet. Régebben többet jártunk össze haverokkal és egy ottalvós nagyobb fős estén minden vendég részéről az indító legalább egy láda sör volt, vagy egy üveg whiskey, plusz süti, pogi stb. Anyagilag tényleg ugyanaz. Nem bunkó a férjem, csak szerintem most rosszul értelmezte a szituációt.
2014. okt. 22. 10:03
 12/25 anonim ***** válasza:
97%
Mond meg a férjednek hogy ez nem egy gyerekzsúr. Az én társaságomban pont hogy az ünnepelt nem fizet semmit. Mindenki legalább egy körre meghívja.
2014. okt. 22. 10:16
 13/25 anonim ***** válasza:
96%

Mi a barátaimmal mindig ilyen pub szerűségekben ünnepeltük a szülinapokat. Általában az ünnepeltnek sütöttünk tortát, vittünk ajándékot, felköszöntöttük, és onnantól mindenki magának fizette az italát. Sőt, a szülinapost általában meg is hívtuk 1-2 körre. Tehát még mi fizettünk neki, nemhogy ő nekünk. :)

Szerintem ez teljesen rendben van. Olyan is volt, hogy amikor háznál ünnepeltünk, vagy csak simán összeültünk, akkor a házigazda készült süteménnyel/pogácsával/rágcsával/üdítővel, és mondjuk 1 pálinkával, de mindenki azt vitt magának alkoholt amit aznap este inni akart. 20 emberhez azért nehéz igazodni, hogy 5 borozna, 2 vodkát inna, 7 ember whiskey colázni akar stb. Ez is teljesen rendben van és még jobb is, mert mindenkinek van amit inni akar. Azért mert valaki bulit szervez, nem jelenti azt, hogy akkor ingyen beb*szunk mint a szemét, meg telezabáljuk magunkat és hazamegyünk...legalábbis nálam nem ezt jelenti. vagy ha nem is szólt a házigazda, hogy a piát mindenki magának rendezze, akkor is illik vinni 1 üveg bort, vagy ilyesmit.

2014. okt. 22. 10:17
 14/25 anonim ***** válasza:
96%
Nincs ezzel semmi gond. Nem tudom, nekem mindig evidens volt, hogy amit én fogyasztok, azért én fizetek. Pláne ha tudom, hogy a barátom nincs túlságosan eleresztve. Sőt nyilván viszek ajándékot is.
2014. okt. 22. 10:20
 15/25 anonim ***** válasza:
96%

A csaj fizeti a tortát és az aperitifet, tehát kapnak a vendéget valamit, cserébe elvileg visz is ajándékot az illető.

Szerintem ez így teljesen rendben van.

Általában így szokás, hogy a többit mindenki maga állja.

2014. okt. 22. 10:26
 16/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok. :-)

8. nem bunkó, általában nagyon is nagyvonalú. Ő általában úgy szervez bulit, hogy a zömét mi álljuk, ezért nem is gondolt bele, hogy ezt lehet másképp is.

2014. okt. 22. 10:39
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom ha otthon tartanák a bulit, akkor is vinnétek legalább egy üveg piát. Ez ugyanez a kategória.
2014. okt. 22. 11:05
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

ha ezt előre tudjátok akkor nincs gond vele .. pláne ha csóróbb az a pár akkor szívesen beleadok és fizetem a részem

nálunk volt egyszer egy olyan h kis baráti esküvő volt és utána a haveroknak a buli -- mindenki jól érezte magát fogyott a pia is ...

és a végén közölte a menyasszony h akkor ott a pénztár fizesd ki amit ittál ...

na azóta is emlegeti mindenki

szegény vőlegény csak nyelt mert nem ezt volt megbeszélve

2014. okt. 22. 11:24
 19/25 anonim ***** válasza:
100%
Ez így teljesen rendben van, a férjed ezt most rosszul látja nagyon.
2014. okt. 22. 12:57
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Hm, nálunk mindig mindenki a sajátját fizeti, sőt mi hívjuk meg az ünnepeltet is, ő nem fizet semmit... Mondjuk mi általában nem ajándékozunk, inkább elmegyünk együtt valahova, az az ajándék.
2014. okt. 22. 12:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!