Hogyan vegyem rá a bátyámat, hogy ne csalja tovább a sógornőmet?
#19 "En magamat ismerve elmondanam, jo sok bizonyitekkal a kezemben. Nem lenne pofam bajologni, mikozben egy ilyen sulyos titkot tudok." - OK. És ezzel mit érnél el? (a pontozgatás senkit sem érdekel)
Magadat K.O-znád, a bátyád berágna rád, valszeg a szüleitek is, a "felvilágosított" sógornő is csak idő kérdése.
A bátyád megtanulná egy életre, hogy ahhoz, hogy a neki tetsző módon, a saját értékrendje élhessen, először meg kell szabadulnia a családjától - kiemelten tőled.
Egy család szétesne, valszeg előbb-utóbb egy másik is, sógornőd maradna egyedül a gyerekkel, másik férjből lenne "50%-os apa", feleség maradna egyedül egy vagy több gyerekkel.
Kárpótlásul meg verhetnéd a melled, hogy "de akkor is rákényszerítettem másokra a saját magam 'szigorú' erkölcsi normáit" - és ennyi.
Szóval az ember szerintem inkább csináljon olyant, amitől a boldogság növekszik a körülötte élőkben, és ne olyant, amitől a szenvedés.
Hogy megértsd: itt valszeg egyszerűen az van, hogy a bátty otthon még/éppen/már csak "Apuka"-ként létezik, a szeretője meg a saját családjában valszeg csak "Anyuka"-ként... és így, hogy egy "titkos" kapcsolatban megkapják azt egymástól, hogy az egyik Férfi lehet a másik meg Nő, nem kényszerülnek borítani a családjaikat. (van némi veszélye, hogy végzetesen egymásba szeretnek, de én nem tartom nagynak)
90%, hogy az fog történni, hogy ha a Kérdező bátyja is majd Férfinak is érezheti magát újra otthon (nem CSAK apucinak), és a hölgy is Nőnek (és nem CSAK anyucinak), akkor ez a viszony szépen el fog halni - és megmenekül a két TELJES család. Ennyi.
(egyedül a konzi erkölcs fog egy maflást kapni, de azért meg nem fáj a szívem különösebben:))
Remélem, így már a Kérdező is megérti, amit a bátyja szerint "nem fog"... és hát ja, mindenki élhet olyan saját erkölcsi normák szerint, amilyenek szerint akar... de ő se akarja már mások életére ráerőszakolni a saját elveit, normáit...
Kérdező (#22), ha az előző levezetés igaz - ami erősen sanszos - akkor a világon SEMMIVEL. (persze őt tényleg nyugodtan megpróbálhatod, ha ez neked fontos)
Változást csak azzal tudnál elérni, ha a sógornődet tudnád befolyásolni... de az meg valszeg szintén esélytelen, ha a testvéred se tudja...
Uristen...igen, biztos en gondolkozok rosszul.
Te nyomorek vagy, latszik, hogy meg nem csaltak meg, akkor nem igy irnal. En nem akarnek egy olyan embert magam melle aki felremegy, mikozben a kozos gyerekunket varom, inkabb tudjak rola!. Undorito, lesz*rnam , hogy borul a "csaladi idill", de en hazugsagba nem elnek, meg egyszer sosem! Remelem, hogy soha nem tudod meg,milyen mikor a ferjed baratja elmondja, hogy”sajnos naiv vagy, tudod hany novel volt dolga?! Koztuk a baratnoddel is" . Hanyinger. En ra sem tudtam nezni, nem hibaztattam a haverjat, a mai napig ugy velem errol jogom volt tudni, es csak halas lehettek neki.
Ennyit errol, nekem a gyomrom fordul fel ilyenkor. Persze neked ez normalis, meg majd elmulik...Jaaa biztos, talan egymast megunjak de aztan keresnek mast maguknak. En nem akarnek buntarsa lenni a batyjamnak egy ilyen fortelemben, inkabb elmondanam a felesegnek. Kesz, te maskepp cselekednel, de azert kivancsi vagyok ha elotted titkolnak , hogy a ferjed tobb mint eve megcsal, hogyan reagalnal.
#27, fogalmam sincs, hogy hogy reagálnék, ha a férjem megcsal, mert ugye ehhez előbb melegnek kellene lennem, aztán olyan országban élnem, ahol a melegek házasodnak... na, ebből egyik se áll:)
Viszont tudtam talán segíteni a Kérdezőnek hogy min érdemes gondolkodni (remélem), mert én értem talán a bátyját, akit ő nem. És ismerem a megcsalt, meg megcsaló helyzetét is...mert mindkettő megesett már párszor (nem sokszor) életem folyamán.
(és, hogy hogy reagálok ilyenkor: megbeszéljük... ennek ugye 2 feltétele van, az egyik egy őszinte kapcsolat, a másik, hogy ezt ne tekintse az ember valami szörnyű, azonnal főben járó dolognak... szóval engem nem fognak reményeim szerint évekig csalni - mert másnap tudni fogok az első alkalomról... ennyi.)
Viszont ha már ilyen "Te nyomorek vagy"-módra kedvesen személyesre vetted, akkor én is kérdezek: szerinted mi értelme van annak, hogy itt néhányan a saját soha fel nem dolgozott sérelmeiket hordozva azon élik ki magukat, hogy minden olyan kérdésnél, ahol szerepel a "megcsalás" szó, ott felpontozzák a "rúgd ki, hagyd ott, áruld be, lapát" válaszokat, és lehúzzák azokat, akik előre mutató megoldást próbálnak keresni a problémára? Ettől megkönnyebbülsz, kevésbé nyomaszt a múlt? Miért csak a sógornőt látod egy legalább 8 szereplős történetben? Mert az ő helyébe tudod beleélni magad mert voltál benne, a többiekébe meg nem? Attól még ők is ott vannak, tisztelettel, rájuk is gondolni kell... nem lehet egy szereplő - általad vélt - érdekét a hét érdeke fölé helyezni...
Na, ilyenek:)
Kérdező (#29) ezt teljesen jól látod, ahogy fordítva is valszeg ugyanez lenne, ha ő avatkozna bele a te életedbe...
Ha valamivel, akkor az okokkal érdemes foglalkozni, azzal lehet esetleg megoldást találni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!