Mit tegyek, hogy ne utáljam a leendő sógornőmet?
Sajnos úgy érzem, hogy teljesen tönkretesz engem ez az érzés. Szeretnék túllépni és eljutni egy olyan szintre, hogy közömbös legyen nekem, vagy legalább is szeretettel tudjak gondolni rá.
Fiatalabb nálam(20), és anyuci kicsi lánya, akit mindenért meg kell dícsérni, de neki ez nem elég, mert folyton versengeni akar velem. Ki főz jobbat, ki ügyesebb, ki vezet jobban, ki a szebb, ki az okosabb, és minden pillanatban ez megy. Egy ideig nem érdekelt, de sajnos miután odaköltöztem hozzájuk, ő és az anyja kicsináltak engem. Minden amit csináltam, vagy érdekelt arra vezették vissza, hogy őt utánzom. A vicc az, hogy ő utánzott engem, de ez engem nem zavart. Leültünk beszélgetni, mint "két felnőtt" és megkért szépen, mint egy magasabb szinten álló, hogy ne vegyek semmi olyan cuccot, ami neki is van, mert ő egyedi akar lenni, és nem tűri az ilyesmit. Rá 2 hétre írt egy sms-t, hogy talált ugyan olyan pulcsit mint az enyém, és kell neki. A páromat ellenem hangolta, az ő figyelméért is folyton versenyezett velem, és nehezen viselte, amikor a párom inkább rám figyelt, mint rá. Az anyukája nagyon elvakult vele, és miden pillanatban azt zengi, hogy ő tökéletes, ő a legokosabb...stb... az utóbbi időben már nem is beszél velem, és ellenem hangolja a szüleit is. Azt vettem észre, hogy a tettei miatt nagyon megutáltam őt. El is kellett költöznöm miatta és az anyja miatt, de szerencsére a párommal még együtt vagyunk.
Megbeszélni nem tudom vele, mert ő és anyukája nagyon agresszívek, és csak a saját igazukat fogadják el. :(
MIT TEGYEK, HOGY NE UTÁLJAM ŐT? HOGYAN SZŰNJÖN MEG BENNEM EZ A HARAG IRÁNTA?
Előre is köszönöm a segítségeteket.
A pszihológiai hadviselében az a baj, hogy a két alap reakció is sikert érhet el: ha védekezel, látják hogy dúhitenek: siker.
Ha támadsz, a párod előtt tudnak rossz színben feltűntetni: siker.
Próbálkozz a passzív válaszokkal:
Érdekes, hogy így látod.
El is egy elmélet.
Megértem az álláspontod, de szeretem arra költeni a fizetésemet, ami tetszik.
Természetesen jogod van a véleményedhez.
A párod hogy áll ehhez?
*dühíted
Bocsi, új billentyűzet.
Egyetértek a másodikkal.
Legél passzív, mert az offenzív-defenzív reakciókkal csak magadat vered képen.
A párom látja, hogy milyenek, mert az anyja vele szemben is mindig a lányt védte. Vagyis, ha bárkinek bármi problémája volt a családban a leendő sógornőmmel, akkor felpiszkálta az anyját, ő pedig ment, és megvédte a kislányát. Az a baj, hogy próbáltam passzívnak is lenni, de abból meg azt hozták ki, hogy valamit titkolok... vaj van a fülem mögött... Azért nem foglalkozom a témával, mert szégyenlem magam... És ha ilyet válaszolok, akkor direkt kérdőre vonnak, hogy ezt mégis hogy gonolom...?
Sajnos az utóbbi időben én sem értettem meg a páromat, és én is elpanaszoltam neki, hogy már egyszerűen nem tudom mit csináljak velük... És neki ez sok lett. Majdnem szét is mentünk miattuk.
Mindenképp beszéld meg a pároddal a problémát.
Nem kell szeretned ezt a lányt, ha valami goromba megjegyzése van, vagy olyat csinál, ami neked rosszul esik, akkor villantsd rá a legszebb mosolyodat, hogy lássa rajtad, nem veszed fel a megjegyzését, és a bántó cselekedetei is leperegnek rólad, nem ronthatja el a napodat!!!
Ha látja rajtad, hogy nem tud felbosszantani, nagyon hamar abba fogja hagyni, hidd el.
Haragudnod nem érdemes rá, inkább sajnálatra méltó, hogy ilyen sivár élete van, hogy téged piszkál...
Az ilyeneket hívják lelki szegénynek.
Sőt! Én biztos vennék neki egy szép, cserepes, tavaszi virágot! A legszebb mosollyal add át neki!!!!!!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!