Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy mondjam el anyának az...

Hogy mondjam el anyának az egyeseimet? Rettegek.

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy kilencedikes vagyok egy jobb gimiben. Eddig minden rendben ment, de rájöttem, hogy általánosban nem tanultunk angolon semmit. 5 év alatt azt nem tudtam meg, mi az a to be. És a tanár nagyon kemény, bunkó is, rendszerint sírógörccsel, gombócos torokkal megyek be órára. Eddig három dogát írtunk, ebből kettő egyes, a harmadik hármas. Anya nem nagyon szokott lecseszni, de mégis nagyon félek, hogy le fog, sosem voltam semmiből ennyire rossz, és maximalista is vagyok. Csak attól, hogy erre gondolok, sírok.

Hogy mondhatnám mégis el, hogy ne haragudjon?

Bocsánat a panaszáradatért... :/

2014. okt. 14. 21:51
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
nem tudom az anyagi helyzeteteket, de szerintem ha úgy mondod meg, hogy "anyu, kell egy külön tanár angolból, mert rosszul állok belőle", akkor anyukád is látni fogja, hogy igyekszel javítani, plusz, adott helyzetben tényleg szükséged van rá.
2014. okt. 14. 22:38
 12/26 anonim ***** válasza:
Ha van valami különös hobbid vagy érdeklődésed, akkor úgy érdemes tanulni, hogy ezzekkel foglalkozol angolul. Garantáltan fájdalommentes módszer. Angolul amúgyis szinte mindenről van információ, és általában még jobb is mint magyarul.
2014. okt. 14. 23:12
 13/26 anonim ***** válasza:
Ha nem szokott veszekedni most sem hinném, hogy fog. Viszont ne titkold mert csak kikészülsz idegileg és minél tovább halogatod annál nehezebb lesz bevallani is és a lemaradást behozni is. Ahogy már írták még nem késő, van még időd behozni félévig valamennyit. Ráadásul most jön egy hosszú őszi szünet, ha akkorra már lesz tanárod akár minden nap tudsz gyakorolni ami sokat jelenthet.
2014. okt. 15. 00:20
 14/26 anonim ***** válasza:
Minél előbb, egyenesen és őszintén mond el eki. Haragudni nem az egyesért fog, hanem azért, ha hazudsz neki. Mondd el, hogy segítség nélkül nem megy, fogadjatok egy tanárt. Vagy menj el el nyelviskolába.
2014. okt. 15. 04:14
 15/26 anonim ***** válasza:
Szerintem azt mondd el neki amit itt leirtál, és ha tudtok vegyetek valami angol könyvet ami érthetően elmagyarázza.
2014. okt. 15. 05:40
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó a két felajánlás, ♥! nekik! Na az a különbség a tanárod, és a két felajánló között, hogy ők látatlanban is szeretnek, így meg fogod tanulni. Terrorban nem lehet tanulni. Sok sikert!
2014. okt. 15. 09:09
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, vannak olyan tanárok akik erre a pályára születtek és ez a hivatásuk, meg vannak az olyanok akik ki tudja mi a búbánatért lettek tanárok,csak hogy megkeserítsék pár diák éveit.

Nekem is kijutott utóbbiból, hajaj... bőven. Kémiából pl. el voltam könyvelve hülyegyereknek és én is elhittem magamról. Különórákra jártam ott mindig tudtam és értettem. De a gimis tanárnál meg nem, sokszor megszégyenített az osztály előtt. Ha sikerült is a dogám, áthúzta mondván hogy ezt én így úgysem írhattam meg mert biztos lestem valakiről. Rávágta az 1- est. Már a különórás tanárom is beszélt vele... Ó csak olaj volt a tűzre. Vérrel verejtékkel kaptam nagyritkán 2- est. Gondolhatod... bukdácsoltam végig.

Utáltam.

Végül másik suliban jártam az utolsó 2 évet és érettségiztem le... kémiából 4- esre.

Majdnem elcseszte az életem az az idióta tanár.

2014. okt. 15. 13:49
 18/26 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Utolsó előtti: igen, valahogy így.

Utolsó: most én vagyok az osztály hülyéje angolon, a tanár rendszerint szívózik velem, megszégyenít. Mikor ma kikaptam a legutóbbi dolgozatomat, majdnem elsírtam magam.

Aki érintett, annak pedig írok.

2014. okt. 15. 15:03
 19/26 A kérdező kommentje:
A gondom pedig az, hogy így is úgy-ahogy, nagy nehezen megélünk, magántanárra nincs pénzünk.
2014. okt. 15. 15:04
 20/26 anonim ***** válasza:
Akik felajánlották, gondolom nem pénzért. Majd írj, hogy mi lett otthon. Veled vagyunk.
2014. okt. 15. 15:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!